LIVE: Εγκληματική οργάνωση κρίθηκε η Χρυσή Αυγή

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 10:00
Updated:14:47
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Έφτασε η ώρα της απόφασης για μια ιστορικής σημασίας για την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, πολύκροτη δίκη. Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πεντέμισι χρόνια έπειτα από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου 2015, το δικαστήριο  ανακοινώνει σήμερα το πρωί την ετυμηγορία του για τους 68 κατηγορούμενους.  Η δίκη αποκτά διπλό ενδιαφέρον, αφενός γιατί  οι κατηγορίες σε βάρος μελών κοινοβουλευτικού κόμματος αφορούν τη σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διώκοντας το ναζιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα, αφετέρου γιατί η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου έχει αποφανθεί ότι δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και πως όλες οι ενέργειες είναι μεμονωμένα περιστατικά, που δεν συνδέονται μεταξύ τους, αφαιρώντας δηλαδή την πολιτική κατεύθυνση σ τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής.

14:47Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Σε δύο προσαγωγές προχωρησε η αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως, όταν αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν μπροστά από τις κλούβες έριξαν μπουκάλια πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυναμεις . Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν και προκάλεσαν ζημιές σε δέκα οχήματα της αστυνομίας ενώ στην διαρκεια της καταδίωξης των κουκουλοφόρων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας δέχτηκαν περισσότερες από 150 μολότοφ.

14:31Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Την προσοχή όσον αφορά την υγεία τους αλλά και των υπολοίπων γύρω τους, εφιστά σε όσους συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Εφετείο, ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας τονίζοντας σε ανάρτησή του στο twitter ότι σήμερα είναι μια ωραία ημέρα για τη Δημοκρατία, ας μην γίνει μια κακή ημέρα για τη δημόσια Υγεία. Η ανάρτηση αναφέρει: «Σε όλους που ήταν έξω από το Εφετείο απευθύνω έκκληση, ως υπουργός Υγείας, να είναι από δω και στο εξής ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι μια ωραία ημέρα για τη Δημοκρατία ας μην γίνει μια κακή ημέρα για τη δημόσια Υγεία».

14:13Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός
14:11Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την δίκη της Χρυσής Αυγής

14:09Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

«Μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας» χαρακτηρίζει τη σημερινή ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ανάρτηση του στο Facebook.

14:07Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

14:02Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή για την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως «ως πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων. Ως Έλληνας πολίτης, όμως, συμμετέχω στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα. Και είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής».

14:01Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

 «Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους ΧΑυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή. Στη δίκη, βέβαια, προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό. Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή : “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”», δήλωσε ο  γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

13:48Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

13:47Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
13:33Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία. Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

13:19Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

«Η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μια ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μια ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. «Χαιρετίζουμε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», σημειώνει. «Χαιρετίζουμε, ακόμα, τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο προκειμένου να φωνάξουν υπέρ της νίκης της Δημοκρατίας. Το πλατύ δημοκρατικό ρεύμα που σχηματίστηκε σήμερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τους χιλιάδες ακόμα πολίτες που δεν μπόρεσαν να έρθουν, αποτελεί τον πραγματικό προστατευτικό κλοιό της Δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό», συνεχίζει.

13:14Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Κλειστή παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Χίλτον μέχρι το Σύνταγμα καθως πραγματοποιεί πορεία το ΠΑΜΕ. 

12:57Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Πορεία Σωματείων, Συνδικάτων και μαζικών φορέων, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή προς τη Βουλή. Στην «κεφαλή» της πορείας βρίσκεται πανό του ΠΑΜΕ, με το σύνθημα «Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή».

12:50Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

«Με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η Χρυσή Αυγή», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του για την απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για τη Χρυσή Αυγή.

12:46Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
12:42Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Μία από τις πιο εμβληματικές δίκες στη σύγχρονη Ελλάδα χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την δίκη της Χρυσής Αυγής που έριξε αυλαία σήμερα με τις αποφάσεις για την ενοχή επτά κατηγορουμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Τονίζοντας πως «η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης», η Ένωση υποστήριξε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη κράτησε το τιμόνι σταθερό και ανέδειξε την κοινωνική σημασία της ποινικής δικαιοδοτικής κρίσης».

12:27Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
12:19Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Καμία εστία έντασης αυτή την ώρα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

12:18Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου»

12:17Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Ενταση επικράτησε έξω από το Εφετείο Αθηνών, με ομάδα κουκουλοφόρων να πετάει μολότοφ, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

12:02Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Εφετείο

12:02Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
11:55Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
11:54Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Συγκίνηση και ενθουσιασμός μετά τις αποφάσεις

11:51Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι: Μιχαλολιάκος Κασιδιάρης Λαγός Γερμανής Παναγιώταρος Παπάς Ματθαιόπουλος

11:50Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: Άγγος Αποστόλου Καζαντζόγλου Καλαρίτης Μιχαλάρος Μπαρέκας Παπαβασιλείου Παπαδόπουλος Πόπορη Ρουπακιάς Σκιατούνης Σκάλκος Στεργιοπουλος Στρατος Τσακανικας Τσορβας Τσαλικης Χατζηδάκης Χρυσαφιτης

11:47Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Ένοχος για οπλοκατοχή ο Γιώργος Γερμενής

11:46Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Ένοχη η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, για ψευδή κατάθεση. 

11:45Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Ένοχοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

11:41Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Χειροκροτήματα από το πλήθος στο άκουσμα της απόφασης για την ενοχή Ρουπακιά. 

11:40Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Όλοι οι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα

11:39Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Ένοχοι οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης Γεώργιος Δήμου Ελπιδοφόρος Καλαρίτης Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός Κωνσταντίνος Κορκοβίλης Αναστάσιος Μιχάλαρος Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης Γεώργιος Σκάλκος Γέωργιος Σταμπέλος Λέων Τσαλίκης Αθανάσιος Τσόρβας Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

11:36Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον Παύλο Φύσσα

11:30Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Χωρίς την παρουσία των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Γιώργου Ρουπακιά και άλλων κατηγορουμένων ξεκινά η ανακοίνωση των αποφάσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

11:29Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Η ετυμηγορία

Οι δικαστές, που επί ένα μήνα συνεδρίαζαν υπό άκρα μυστικότητα, σήμερα καλούνται να αποδώσουν δίκαιο στα θύματα τριών συγκεκριμένων αιματηρών υποθέσεων και να αποφανθούν αν τα εγκλήματα αυτά έγιναν «σε εφαρμογή των καταστατικών ‘’αρχών”» και επιδιώξεων μιας εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η ανακοίνωση θα αφορά σε κάθε κατηγορούμενο ονομαστικά για καθεμιά από τις τέσσερις δικογραφίες που περιλαμβάνονται στη δίκη, και οι οποίες είναι οι εξής:

  • Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 κατηγορούμενοι, φυσικός αυτουργός ο Γιώργος Ρουπακιάς)
  • Η επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων (5 κατηγορούμενοι)
  • Η επίθεση στο ΠΑΜΕ (4 κατηγορούμενοι)

Οι 24 από τους 26 κατηγορούμενους για τις τρεις επιθέσεις βαρύνονται επιπλέον και με το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

  • Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (20 κατηγορούμενοι) / Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (45 κατηγορούμενοι)
11:28Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Σ. Πουλικογιάννης: Γίναμε οι ίδιοι μάρτυρες της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής
«Εμείς ως συνδικαλιστές του συνδικάτου μετάλλου και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δεχθήκαμε γίναμε οι ίδιοι μάρτυρες της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής κατ εντολή των μεγαλοεργολάβων σε μια προσπάθεια να κηρύξουν "άκρα του τάφου σιωπή" στους χώρους δουλειάς. Ο Λάος σήμερα απαιτεί οι εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή», επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, κατά την άφιξη του στο Εφετείο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πουλικογιάννης είχε δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

11:27Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Δ. Κουτσούμπας: Αναμένουμε μια απόφαση με οδηγό την αλήθεια
«Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε, η απόφαση του δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια, μια αλήθεια που αποδείχθηκε με πλήθος στοιχείων καθ' όλη αυτή τη μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία της δίκης, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από το εφετείο Αθηνών, όπου αναμένεται η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

10:48Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Φ. Γεννηματά: Δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό στη ζωή μας
«Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό», σημείωσε η προέδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, από τη συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στο Εφετείο και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «σήμερα τα θύματα και η Δημοκρατία ζητούν δικαίωση. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί». 

10:46Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
10:44Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Παρόντες στην δικαστική αίθουσα είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης.

10:44Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Εν αναμονή της απόφασης
Λίγη ώρα έχει απομείνει έως ότου ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δική της χρυσής αυγής.

10:43Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

 «Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό, ενώ από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

10:43Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Πληθαίνουν οι διαδηλωτές στο Εφετείο
Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο, ενόψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Ήδη, από τις 9 το πρωί, αναρτήθηκαν τα πρώτα πανό μπροστά από το κτίριο και συγκεκριμένα από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο κύριος όγκος όσων συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια αναμένεται να συγκεντρωθεί στις 11:00 που θα αρχίσουν και οι στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

10:42Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
10:39Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

«Ιστορική» χαρακτήρισε την σημερινή απόφαση ο βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης που έχει φτάσει στο Εφετείο. «Ιστορική απόφαση, για τη δικαιοσύνη για τον αντιφασιστικό αγώνα, για τη δικαίωση της Μάγδας Φύσσας, που τόσα χρόνια ήταν επικεφαλής, μιας τιτάνιας προσπάθειας για να απονομιμοποιηθεί η δράση αυτής της πολιτικής οργάνωσης η οποία πρέπει να καταστεί εγκληματική οργάνωση και με το νόμο, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα», δήλωσε καλώντας «να υψωθεί από όλες και όλους φωνή καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης».

10:36Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

«Η Νέα Δημοκτρατια έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ρατσιστές. Βρέθηκε παντού απέναντί τους και στην κοινωνία και στη Βουλή. Ακύρωσε τα σχέδιά τους στην πράξη, θέτοντάς τους στο περιθώριο, εκεί που πραγματικα ανήκουν», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργιού. Η ΝΔ «ανέδειξε την εγκληματική τους δράση, αυτή που σήμερα εδω αξιολογείται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο πόλεμος κατά του μίσους και της βίας είναι διαρκής».

10:36Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο Εφετείο αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

10:29Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

«Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα». Υπογραφή Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη», είναι το μήνυμα - κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

10:29Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
10:29Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Στο Εφετείο έχει φτάσει η Μαγδα Φύσσα, ενώ σιγά σιγά δικηγόροι, δημοσιογράφοι και κοινό που πρόκειται να παρακολουθήσουν τη δίκη εισέρχονται στο χώρο.

10:28Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός των συγκεντρωμέων θα φτάσει τις 10.000

10:27Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο έχει καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσυγκεντρωση πραγματοποιεί το ΚΚΕ, σωματεία και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο μετρό των Αμπελοκήπων. 

10:23Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Οι οδηγοί για την εξυπηρέτησή τους, αλλά και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, μπορούν να ακολουθούν τις εξής εναλλακτικές διαδρομές:

  • Λ. Αλεξάνδρας:

- Ρεύμα προς Λ. Κηφισίας (άνοδος): Μέσω της οδού Πατησίων.
- Ρεύμα προς Πατησίων (κάθοδος): Μέσω της λ. Β.Σοφίας.

  • Λουκάρεως, Δέγλερη, Κάλβου, Τριχωνίδος, Κούζη, Δ. Τσέλιου:

- Μέσω παράλληλων οδών, και σύμφωνα με την κατεύθυνση κυκλοφορίας τους.

  • Προς και από Νοσοκομειακά Ιδρύματα «ΕΛΠΙΣ» και Άγιος Σάββας» (για ασθενείς και εργαζόμενους):

- Μέσω της διαδρομής: Πανόρμου - δεξιά Κεδρηνού - αριστερά Δημητσάνας (αντίθετα - διευκόλυνση από ρυθμιστή τροχονόμο).

10:23Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

REUTERS/COSTAS BALTAS
10:21Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο​
Σύμφωνα με την τροχαία, για σήμερα θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, και συγκεκριμένα σε:

  • Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Κάλβου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δέγλερη και Λουκάρεως.
  • Τριχωνίδος, σε όλο το μήκος της.
  • Κούζη, σε όλο το μήκος της.
  • Δ. Τσέλιου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κεδρηνού και Κάλβου.
  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της (σταδιακά από 07:45).
10:21Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
10:20Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
10:19Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

Σε εξέλιξη η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο
Με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή» συγκεντρώνονται αυτή την ώρα μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πλήθος κόσμου, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

10:12Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020

INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
1 2