Live: Ο Τραμπ τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον ΠΟΥ

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 22:00
Updated:29/05/2020 22:51
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατά καιρούς απειλήσει για διακοπή της χρηματοδότησης προς τον διεθνή οργανισμό, ωστόσο, σήμερα αποφάσισε να κλιμακώσει την απειλή του, κατηγορώντας τον ότι κάλυψε του χειρισμούς της Κίνας όσον αφορά την πανδημία νέο κορωνοϊού.  Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr.

22:51Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.Πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς.

22:47Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η Πορτογαλία έδωσε το πράσινο φως σήμερα για την τρίτη φάση άρσης του lockdown, όμως ορισμένοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ στη Λισαβόνα λόγω των εστιών που εντοπίστηκαν σε βιομηχανικές περιοχές και τα περίχωρα. Από την 1η Ιουνίου, τα εμπορικά κέντρα, οι παιδικοί σταθμοί, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι μπορούν να επαναλειτουργήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως με περιορισμένη δυναμικότητα.

22:21Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Από το Σεπτέμβριο, οι εργοδότες θα πρέπει να συνεισφέρουν κατά 10% στο επίδομα αποζημίωσης του μισθού των υπαλλήλων τους, που σήμερα λαμβάνουν από τη βρετανική κυβέρνηση (το 80% του μισθού ή μέχρι 2.500 λίρες), εξαιτίας της αναγκαστικής υποχρεωτικής άδειας στην οποία βρίσκονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον Οκτώβριο η συνεισφορά των εργοδοτών θα ανέλθει στο 20% (το ένα πέμπτο), ενώ στο τέλος του μήνα το συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης θα λήξει, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης της κυβέρνησης για την πανδημία.

22:20Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η Βρετανία κατέγραψε 324 ακόμη θανάτους από την Covid-19 το τελευταίο 24ωρο με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 38.161. Χθες πραγματοποιήθηκαν 131.458 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων 2.095 ήταν θετικά. Ο ιατρικός επικεφαλής του NHS Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, σημαντικό είναι να διατηρηθεί ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού κάτω από το 1, και στην περίπτωση που παρατηρηθεί αύξηση του δείκτη θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί μία δεύτερη έξαρση.

21:13Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της σουηδικής αντιπολίτευσης ζήτησαν σήμερα να συσταθεί, πριν από το καλοκαίρι, μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνήσει τη διαχείριση της επιδημίας Covid-19 από τη Σουηδία. Σήμερα, ο απολογισμός της νόσου Covid-19 αυξήθηκε σε 4.350 νεκρούς (σε σύνολο 36.476 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων), με τα ¾ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους να είναι ασθενείς δομών φροντίδας και νοσούντες που παρέμειναν στα σπίτια τους.

 

20:23Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 232.248. Οι θάνατοι έφτασαν τους 33.229 Παράλληλα, 152.844 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων ήταν 231.732 και είχαν χάσει τη ζωή τους 33.142 άνθρωποι, ενώ 150.604 είχαν θεραπευθεί.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 87 άνθρωποι και καταγράφηκαν 516 νέα κρούσματα. 2.240 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

20:14Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ακόμη ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται από τη Δευτέρα με το άνοιγμα και άλλων επιχειρήσεων, ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απαριθμεί τις επιχειρήσεις που ανεβάζουν ρολά από την 1η Ιουνίου.

19:47Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σοβαρών παρενεργειών της υδροξυχλωροκίνης άφησε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), διευκρινίζοντας ότι χρειάζονται αναλυτικά κλινικά δεδομένα σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους.

Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τους ασθενείς με Covid-19 που λαμβάνουν το συγκεκριμένο φάρμακο κατά της ελονοσίας για σοβαρές παρενέργειες, ανέφερε ο EMA.

19:19Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ένα νέο περιστατικό κορωνοϊού εντοπίστηκε σήμερα στην Κύπρο, σε σύνολο 2.363 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Το θετικό στον ιό άτομο προέκυψε από 447 εργαστηριακές διαγνώσεις δειγμάτων που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες. Σημειώνεται ότι έχουν εντοπιστεί οι στενές επαφές του ατόμου και έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για παραμονή τους υπό περιορισμό μέχρι να παρέλθει περίοδος δύο ημερών και να υποβληθούν ξανά σε εργαστηριακό έλεγχο.

18:06Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος - Άλλα 5 κρούσματα στην Ελλάδα

Άλλα πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος και τα θύματα παραμένουν 175. Ο συνολικός αριθμός τους είναι 2.909. Διασωληνωμένοι είναι 16 ασθενείς.

16:54Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Υγειονομικό προσωπικό παίρνει μέρος σε διαμαρτυρία έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο, έπειτα από την τελευταία μέρα της καμπάνιας «Χειροκρότα αυτούς που μας φροντίζουν» (Clap for our Carers) για την υποστήριξη του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS). 

REUTERS/HANNAH MCKAY
15:56Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οι αρχές της Μόσχας διπλασίασαν τον επίσημο αριθμό θανάτων από τον Covid-19 στη ρωσική πρωτεύουσα για τον μήνα Απρίλιο. Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει τώρα πως τελικά 1.561 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια - όχι 639 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το υπουργείο τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η νέα καταμέτρηση περιλαμβάνει ακόμη και τις πιο «αμφιλεγόμενες» περιπτώσεις.

15:43Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Της στάσης που κρατά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την κρατική διάσωση της Lufthansa υπεραμύνθηκε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, επιμένοντας ότι οι αυστηροί όροι που συνοδεύουν το πακέτο των 9 δισ. ευρώ είναι ζωτικής σημασίας για την τήρηση των κανονισμών περί θεμιτού ανταγωνισμού, όταν ξεπερασθεί η πανδημία του Covid-19.

Aπορρίπτοντας τις ενστάσεις του εκτελεστικού συμβουλίου της Lufthansa για το «τίμημα» που συνοδεύει τη διάσωση του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ευρώπης, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ υποστήριξε ότι δεν εγείρει πρόσθετα εμπόδια όταν θέτει κάποιες ως προαπαιτούμενο κάποιες παραχωρήσεις όταν ένα κράτος αποκτά μερίδιο σε κάποια επιχείρηση. 

«Η Lufthansa αποτελεί πράγματι μια πολύ εντυπωσιακή εταιρεία με ισχυρή θέση στην αγορά. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κάποιον με δεσπόζουσα θέση να υπονομεύσει τον ανταγωνισμό,ειδικά όταν οι κρατικές ανακεφαλαιοποιήσεις ενδυναμώνουν μια εταιρεία», σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος. 

15:38Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Τη δυνατότητα που θα έχουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου, «χωρίς υποχρεωτική καραντίνα», τουρίστες και ταξιδιώτες από 29 χώρες, προβάλλει η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF) σε σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, με τίτλο «Είσοδος στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουνίου χωρίς καραντίνα», σημειώνοντας πως οι υγειονομικές υπηρεσίες θα προβαίνουν μόνον σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό.

15:33Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Εργαζόμενοι της Renault κλείνουν την είσοδο ενός από τα εργοστάσιά της στην περιοχή Choisy-le-Roi, κοντά στο Παρίσι 

REUTERS/CHARLES PLATIAU
15:13Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Στην παραδοχή ότι οι φιλοδοξίες της για παγκόσμια επέκταση ήταν μη-ρεαλιστικές και ανέφικτες προχώρησε η Renault, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα σχέδια-σοκ που ανακοίνωσε για την κατάργηση 15.000 θέσεων εργασίας, συρρίκνωση της παραγωγής και λουκέτο σε εργοστάσια στη Γαλλία. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, αντιμέτωπη με κατακόρυφη μείωση της ζήτησης, πατάει το κουμπί του «restart», αφήνοντας πίσω τις φιλοδοξίες του Κάρλος Γκοσν και αναζητώντας τρόπους για «ψαλίδι» 2 δισ. ευρώ στις δαπάνες μέσα στην επόμενη τριετία.

14:49Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Εν αναμονή ανακοίνωσης το απόγευμα από την ηγεσία της αυστριακής κυβέρνησης για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, από σήμερα - και έπειτα από τουλάχιστον 10 εβδομάδες αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού - ξενοδοχεία, ξενώνες, κάμπινγκ και καταφύγια στην Αυστρία μπορούν να καλωσορίσουν και πάλι τους επισκέπτες τους, με την υποχρέωση, μέχρι νεωτέρας, να τηρούνται οι ειδικές προδιαγραφές υγιεινής και οι κανόνες κοινωνικής απόστασης.

14:42Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Γυναίκες, οι μεγάλες χαμένες της κρίσης του κορωνοϊού

Ο νέος κορωνοϊός ενισχύει την ανισότητα των φύλων, καθώς τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη - και ενδεχομένως τεθούν ξανά σε ισχύ, εφόσον χρειαστεί – ωθούν τις γυναίκες σε παραδοσιακούς ρόλους.

Σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο, ομάδες προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών προειδοποιούν ότι οι επιβαρύνσεις της τηλεργασίας, της τηλεκπαίδευσης και των έξτρα υποχρεώσεων στο σπίτι έχουν κατανεμηθεί άνισα εις βάρος των γυναικών. Δικαιώματα και προνόμια που κατακτήθηκαν με αγώνες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των γυναικών, κινδυνεύουν να ανατραπούν εξαιτίας της κρίσης του νέου κορωνοϊού.  

14:21Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Εργαζόμενες με στολή σε κέντρο αισθητικής στην Καλκούτα (Ινδία) βρίσκονται εν αναμονή στο χώρο του κατατήματος. 

REUTERS/RUPAK DE CHOWDHURI
13:30Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οι 29 χώρες που μπορούν να στείλουν αεροπορικώς τουρίστες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη από 15 Ιουν

Τις 29 χώρες για τις οποίες από τις 15 Ιουνίου «ανοίγουν» τα ελληνικά σύνορα για τους τουρίστες με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

13:04Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας από τις «πληγές» που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού θα γίνει με αργούς ρυθμούς και σε βάθος χρόνου. Μάλιστα, οι αναλυτές της S&P Global Ratings προβλέπουν το 2023 επιστροφή της αεροπορικής κίνησης στα επίπεδα προ κρίσης, με τον οίκο να προειδοποιεί για κύμα υποβαθμίσεων τους επόμενους μήνες, που θα πλήξει κυρίως τα αεροδρόμια.

Η παγκόσμια επιβατική κίνηση αναμένεται να κάνει βουτιά έως και 55% φέτος, καταγράφοντας πτώση πολύ μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων, επισημαίνουν σε έκθεσή τους αναλυτές της S&P Global Ratings, μεταξύ των οποίων και οι Τζουλιάνα Γιόκοτα και Τάνια Τσόνεβα. Σύμφωνα με την έκθεση η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από διαφόρους παράγοντες, όπως η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στα ταξίδια από τις κυβερνήσεις, η προθυμία των ταξιδιωτών να πετάξουν και πάλι με αεροπλάνο και το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει η πανδημία. 

12:24Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Στην έκδοση εγκυκλίου με τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου προχώρησε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου (η εγκύκλιος δεν αφορά δημοτικούς σταθμούς).

11:28Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η υγειονομική κρίση έχει επηρεάσει το εισόδημα του 56% των Ελλήνων, με τους καταναλωτές να εμφανίζονται «μουδιασμένοι» απέναντι στο ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αγορές ειδών ένδυσης και το 35% να δηλώνει ότι δεν φθάνουν τα χρήματα, όπως προκύπτει από την 8η έρευνα COVID Control. To 25% δηλώνει ότι δεν θα κάνει διακοπές φέτος, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι έχει ατονήσει η συνήθεια της απόστασης των δύο μέτρων.

Στο ερώτημα: «Η δουλειά σας/εργασία σας έχει υποστεί μείωση τζίρου ή μείωση ωρών εργασίας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης;», το 64% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 34% όχι/μάλλον όχι.

Την ίδια στιγμή, το 74% απαντά πως η αντίδραση των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ήταν σωστή, το 24% ότι ήταν υπερβολική και δεν χρειάζονταν τόσα μέτρα, ένω ενά μικρό ποσοστό 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

11:15Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Περισσότερους θανάτους απ’ ό,τι η Κίνα από τον Covid-19 καταγράφει πλέον η Ινδία, καθώς η χώρα χαλαρώνει τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού που επέβαλε για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Η Ινδία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 4.711 θανάτους (4.638 η Κίνα), σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, αν και οι πραγματικοί αριθμοί εκτιμάται πως είναι πολύ μεγαλύτεροι, ενώ σε ορισμένες πόλεις, όπως το Μουμπάι, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι αποκαρδιωτική, με τους ασθενείς να μοιράζονται κάποιες φορές το ίδιο κρεβάτι ή να κείτονται στο πάτωμα.

10:30Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ένα αγόρι κρατάει το χέρι της μαμάς του μέσα από τα κάγκελα του σχολικού κτηρίου στην πόλη Γκουανγκγού (Νότια Κορέα)

REUTERS/YONHAP NEWS AGENCY
10:14Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη Νότια Κορέα θα χρειαστεί να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, λίγες μόλις μέρες αφότου οι μαθητές πέρασαν κάθησαν ξανά στα θρανία τους. Οι αρχές κήρυξαν «κατάσταση κρίσης» στην πρωτεύουσα Σεούλ, καθώς τουλάχιστον 56 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο. Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα συνδέονται με μια εστία σε επιμελητειακό κέντρο της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Coupang Corp που έχει την έδρα της στην Μπουσεόν, δυτικά της Σεούλ. Ίχνη του Covid-19 εντοπίστηκαν σε παπούτσια και ρούχα των υπαλλήλων.  

09:32Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 ανοίγουν ξανά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π), των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, για την αποφυγή της διασποράς της μετάδοσης του κορωνοϊού.

09:11Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ντράιβ-ιν και για αγώνες ποδοσφαίρου
Στη Γερμανία κάποιοι ανακαλύπτουν την ντράιβ-ιν ντίσκο και απολαμβάνουν μουσική και χορό στο αυτοκίνητό τους. Στην Πράγα ανακάλυψαν το ντράιβ-ιν ποδόσφαιρο. Παρέα... με άλλα αυτοκίνητα, οι φίλοι της μπάλας παρακολούθησαν τον αγώνα Σπάρτα Πράγας - Βικτόρια Πλζεν σε ντράιβ-ιν κινηματογράφο. Επιστροφή στα γήπεδα μετά από δύο μήνες καραντίνας, πλην με άδειες κερκίδες. Ο ιός στήνει ακόμη παγίδες.

REUTERS/David W Cerny
09:08Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ως επιτυχίες-ορόσημο για την εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τις πρόσφατες εξαγορές δύο ελληνικών εταιρειών τεχνολογίας από κορυφαίους πολυεθνικούς ομίλους. Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας και με εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών χαρακτήρισε σήμα αισιοδοξίας την προσέλκυση επενδύσεων εν μέσω πανδημίας, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος είναι η δημιουργία περισσότερων και ποιοτικών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. 

Ο εκπρόσωπος της Microsoft, Charles Lamanna, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) στην Ελλάδα. Όντας το πρώτο κέντρο της Microsoft σε επίπεδο Έρευνας και Ανάπτυξης στη χώρα θα ενισχύσει περαιτέρω τον αντίκτυπο της εξαγοράς στην τοπική οικονομία. 

07:56Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ακόμη 1.297 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός αυξάνει σε 101.573 το σύνολο των νεκρών που θρηνούν οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα της πανδημίας.

07:44Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Μετά την 21 Ιουνίου η πλήρης λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων

Η πλήρης λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, αρχίζει μετά την 21η Ιουνίου 2020, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αντίθετα εξαιρούνται του μέτρου αυτού, τα αυτόφωρα, η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους των οποίων συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων, η κλήρωση των ενόρκων, η δημοσίευση δικαστικών αποφάσεων, κ.λπ. Παράλληλα στην ΚΥΑ επαναλαμβάνονται τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ από την Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, ξεκινάει η λειτουργία: α) του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου και του Μισθοδικείο, β) του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, γ) του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δ) των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας.

07:35Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε την άρση από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ορισμένων από τους περιορισμούς που είχε επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Προβλέπεται η επανεκκίνηση ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων και ότι θα επιτρέπεται στους Βολιβιανούς να βγαίνουν από τα σπίτια τους συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

06:47Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι κατέγραψαν 447 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 3.377 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις τελευταίες 24 ώρες, γεγονός το οποίο αύξησε τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα σε 9.044 νεκρούς επί συνόλου 81.400 κρουσμάτων μόλυνσης.

06:47Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέγραψε 26.417 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες, αριθμό άνευ προηγουμένου, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα των 210 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων σε 438.238.

23:33Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Η πανδημία νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 358.067 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει μέσω ειδικής εφαρμογής το πανεπιστήμιο Jonhs Hopkins. Μέχρι απόψε (11.00 μ.μ. ) σύμφωνα με την ίδια πηγή και καταμέτρηση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται παγκοσμίως σε 5.936.145.

23:13Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού κατέγραψε αλματώδη αύξηση σήμερα στη Γαλλία, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε τη χαλάρωση ορισμένων μέτρων, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν οφείλεται στην άνοδο των νέων μολύνσεων αλλά στη συμπερίληψη νέων στοιχείων στα ήδη υπάρχοντα δεδομένα.

23:04Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Πανεπιστήμιο στη Γερμανία διέκοψε την κλινική μελέτη που έκανε χορηγώντας το ανθελονοσιακό φάρμακο υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς με Covid-19, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να σταματήσει μια μεγάλη έρευνα, για λόγους ασφαλείας.

23:03Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Νέοι κανόνες για την κοινωνική συναναστροφή θα ισχύουν από τη Δευτέρα, οπότε θα μπορούν να συναντώνται μέχρι έξι άτομα διαφορετικών νοικοκυριών, μόνο σε εξωτερικούς χώρους και διατηρώντας την απαιτούμενη απόσταση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης της κυβέρνησης για την πανδημία.

20:23Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ως «θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάπτυξης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώνοντας ωστόσο ότι «δεν πρέπει να βιαστούμε να πανηγυρίσουμε».

Όπως είπε, από την «εμπειρία του στις Συνόδους Κορυφής, δεν είναι εύκολο να καταλήξουν οι 27 σε αποφάσεις κοινής αποδοχής».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως σε γενικές γραμμές οι προτάσεις της Επιτροπής αποτελούν «θετική εξέλιξη» κυρίως για το Νότο της ΕΕ, καθώς μπορεί να μην έχει το μέγεθος που ζητούσαν οι χώρες του Νότου που έφτανε στο 1,5 τρισ. αλλά διατηρεί κάποια «ποιοτικά στοιχεία» των διεκδικήσεων. Αυτά, εξήγησε, αφορούν την αμοιβαιοποίηση «κάποιου είδους» χρέους, τον καταμερισμό με βάση τις ανάγκες και την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού που αποτελεί «πάγια δικδίκηση των προοδευτικών δυνάμεων και του Νότου».

19:54Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

H πανδημία του Covid-19 καταποντίζει και τα διαφημιστικά έσοδα ανά τον κόσμο, με τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων να ματαιώνουν την προβολή τους μέσω διαφήμισης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Κέντρου Διαφημιστικών Ερευνών(WARC), η παγκόσμια διαφημιστική αγορά θα συρρικνωθεί φέτος κατά 8,1% ή σχεδόν κατά 50 δισ. δολάρια, με το σύνολο των διαφημιστικών δαπανών παγκοσμίως στα 563 δισ. δολάρια, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 612,6 δισ. δολάρια.

19:21Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Τον Οκτώβριο θα καταθέσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτεραιότητές της για την αξιοποίηση των πόρων που της αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις θα έχουν δύο σκέλη: Αφενός την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό σε εισόδημα, απασχόληση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δημόσια υγεία. Και, αφετέρου τις προτεραιότητες για την ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα έτη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι επιδίωξη της χώρας είναι η άμεση βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ανέφερε, επίσης, πως βούληση της κυβέρνησης, και όχι μόνον της ελληνικής, είναι κάποιες εκταμιεύσεις από τους πόρους του Ταμείου να πραγματοποιηθούν εντός του 2020.

19:19Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa επεκτείνουν σημαντικά το πρόγραμμα πτήσεων τους για το δεύτερο μισό του Ιουνίου 2020, δίνοντας έμφαση στους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς.  Από τις 15 Ιουνίου, η Lufthansa θα επαναφέρει πτήσεις σε περίπου 20 προορισμούς σε Γερμανία και Ευρώπη από την Φραγκφούρτη και σε 34 από το Μόναχο, αυξάνοντας περαιτέρω το πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας, το οποίο αναπτύσσεται προοδευτικά τις τελευταίες εβδομάδες. Οι νέες αυτές πτήσεις περιλαμβάνουν προορισμούς διακοπών όπως Ντουμπρόβνικ, Φάρο, Βενετία, Ίμπιζα και Μάλαγα από τη Φρανκφούρτη και Πόρτο, Σπλιτ, Κύπρο, Μπιάριτς, Αγκαντίρ και πολλούς ακόμη από το Μόναχο. 

Όσον αφορά την Ελλάδα, η εταιρεία διπλασιάζει από τα μέσα Ιουνίου τις πτήσεις για Αθήνα από Φραγκφούρτη και Μόναχο.

17:16Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Σχεδόν το ένα-τρίτο των Ρώσων θεωρεί υπερβολική την κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού, με ποσοστό άνω του 23% του γενικού πληθυσμού να πιστεύει η πανδημία επινοήθηκε από ανθρώπους που έχουν κάποιο συμφέρον στο να προωθήσουν έναν τέτοιο μύθο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Higher School of Economics στη Μόσχα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 21-26 Μαϊου με συμμετοχή 7.600 ατόμων από όλη την επικράτεια της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ένα ποσοστό 10% πιστεύει ότι οι κίνδυνοι από τον κορωνοϊό είναι υπερβολικοί και ότι δεν υπάρχει πανδημία.

16:35Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020.

16:09Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Στους 2,1 εκατομμύρια ανήλθε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά αίτηση χορήγησης επιδόματος ανεργίας, ο μικρότερος αριθμός από τότε που άρχισε η κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού. Παρ' όλα αυτά, το σύνολο από τις αρχές Μαρτίου υπερβαίνει το φράγμα των 40 εκατ. αιτήσεων, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος των θέσεων που έχουν χαθεί εξαιτίας του lockdown

14:32Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Σχέδιο πέντε σημείων, ύψους 115 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη του κλάδου των αερομεταφορών -ενός κλάδου που συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό- ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, τα μέτρα προβλέπουν μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13% για την περίοδο από 1ης Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου, αποζημίωση πτήσεων Απριλίου-Μαΐου με 20 ευρώ ανά προσφερόμενη θέση και επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη και εργαζομένου) για τον εργασιακό χρόνο που δεν απασχολούνται οι εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος «Συν-Εργασία». Ο κλάδος των αερομεταφορών αφορά 306 εταιρείες και 11.000 απασχολούμενους και η συστημική του σημασία έγκειται στο γεγονός ότι το 82-85% των τουριστικών εσόδων της χώρας (σύνολο εσόδων 18 δισ. ευρώ ετησίως), προέρχεται από τους τουρίστες που επισκέπτονται με αεροπλάνο τη χώρα μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των αεροδρομίων

13:22Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Για ένα «ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για τα νησιά μας, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά προσεχώς, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Το υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας. Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό το χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

13:09Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Βαμμένοι με χαμόγελα οδηγοί ταξί περιμένουν πελάτες έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Arturo Merino Benitez στο Σαντιάγο (Χιλή), το οποίο έχει ανοίξει και εξυπηρετεί μόνο εσωτερικές πτήσεις. 

REUTERS/IVAN ALVARADO
13:05Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Εδραιώνεται περαιτέρω η καλή επιδημιολογική πορεία της χώρας, παρά την άρση των μέτρων και την αυξημένη πληθυσμιακή κινητικότητα που αυτή επέφερε, όπως καταγράφει η δεύτερη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19, η οποία αφορά το διάστημα 20-27 Μαΐου. Παράλληλα, παγιώνεται ο υψηλός αριθμός ημερησίων τεστ περί τις 3.000 ως μέσο όρο 7 ημερών.

12:45Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Επίκαιρη επερώτηση για την ανταπόκριση του συστήματος υγείας στην πανδημία και για την επόμενη μέρα στο  ΕΣΥ κατέθεσαν με πρωτοβουλία του Τομέα Υγείας, 80  βουλευτές της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επερώτηση αποτυπώνεται μια αποτίμηση των προβλημάτων στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και προβάλλονται οι νέες ανάγκες και οι προτεραιότητες για την σταθερή στήριξη και αναδιοργάνωση της δημόσιας περίθαλψης. 

12:44Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Δεδομένα που αφορούν στις επιπτώσεις της νόσου Covid-19 στην ανώτατη εκπαίδευση, συνοψίζουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβριατοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ). Η μεγάλη ύφεση που θα παρατηρηθεί στη διεθνή αγορά φοιτητών θα έχει τρομακτικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

10:55Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

 

 

euronews
10:51Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Covid-19: Περισσότεροι από 100.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ
Το φράγμα των 100.000 θανάτων από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν οι ΗΠΑ, καταγράφοντας περισσότερους νεκρούς από όσους έχασε η χώρα στους πολέμους του Βιετνάμ και της Κορέας μαζί, ενώ ο απολογισμός πλησιάζει τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν 116.000 Αμερικανοί έπεσαν στα πεδία των μαχών. (Στιγμιότυπο από το νεκροταφείο Calvary στο Κουνίς με «θέα» τον ουρανοξύστη του Μανχάταν, Νέα Υόρκη)

REUTERS/MIKE SEGAR
09:59Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου οι κυριακάτικες αγορές, οι εμποροπανηγύρεις και λοιπές αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/17.

09:35Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ο Miqueias Moreira Kokama επισκέπτεται τον τάφο του πατέρα του στο νεκροταφείο Parque Taruma στο Μανάους (Βραζιλία), φορώντας μία μάσκα με γραμμένη τη φράση «Οι ζωές των αυτόχθονων μετράνε». Ο πατέρας του Miqueias, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό τη στιγμή που φουντώνουν οι ανησυχίες για τους αυτόχθονες του Αμαζονίου και τις συνέπειες της πανδημίας στους πληθυσμούς τους. 

REUTERS/BRUNO KELLY
08:26Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα γίνει ενημέρωση μεταξύ άλλων για υγειονομικά και οικονομικά θέματα σχετικά με τον COVID-19.

08:25Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Έκπτωση φόρου 30% θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% λόγω της πανδημίας. Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, προβλέπεται ότι όσοι ιδιοκτήτες έχασαν το 40% του ενοικίου του κατ’ εντολή του κράτους, θα τύχουν έκπτωση φόρου, ίση με το 20% του 60% του ενοικίου που εισέπραξαν.

08:24Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Την αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1,25 δισ. ευρώ (κυρίως με ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους), ώστε αυτό να φτάσει στα 8 δισ. ευρώ, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. Με την ίδια τροπολογία ενεργοποιούνται από τη Δευτέρα οι νέοι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, παραχωρείται χρήση αιγιαλού και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια (και όχι μόνο σε ξενοδοχεία και εστιατόρια), ενώ κατοχυρώνεται το δικαίωμα των ιδιοκτητών να μην πληρώσουν φόρο και εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που δεν θα εισπράξουν από το υποχρεωτικό κούρεμα των ενοικίων κατά 40%.

07:49Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Οι αρχές του Περού κατέγραψαν χθες Τετάρτη νέα θλιβερά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 6.154 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες, ενώ ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο ανήλθε στους 195.

06:53Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Το όριο των 25.000 νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεπέρασε χθες η Βραζιλία, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 1.086 θάνατοι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11