LIVE: Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών - Όλα τα αποτελέσματα και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 22:00
Updated:03/06/2019 10:53
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Νίκη του Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων, επικράτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης και αλλαγή σκυτάλης στην Περιφέρεια Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη να «εκθρονίζει» τη Ρένα Δούρου έβγαλε η κάλπη του επαναληπτικού γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η Ν.Δ. επικρατεί σε 11 από τις 13 περιφέρειες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών από το naftemporiki.gr.

10:53Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Κ. Ζέρβας: Ώρα να αφήσουμε τις αντιπαλότητες

«Είναι επιτέλους η ώρα να ασχοληθούμε με τα θέματα της πόλης και να αφήσουμε τις αντιπαλότητες» δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για την επικράτησή του στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών.

«Η Θεσσαλονίκη έχει το δικό της χρώμα, το τι χρώμα βάφεται ο χάρτης την ημέρα των εκλογών πολύ λίγο αφορά τους Θεσσαλονικείς» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ερωτηθείς σχετικά με την εικόνα του εκλογικού χάρτη.

Ερωτηθείς αν τον πείραξε που η Ν.Δ. δεν του έδωσε το επίσημο χρίσμα του κόμματος ο κ. Ζέρβας απάντησε πως ό,τι έχει γίνει ανήκει στο παρελθόν και πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και για να του πει πως προσδοκά να έχουν καλύτερη συνεργασία στο μέλλον.

08:13Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Ποιοι εξελέγησαν στους μεγάλους δήμους της Δυτικής Ελλάδας

Στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του νομού, στο Μεσολόγγι, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Λύρος, ενώ στο δήμο Αγρινίου, επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου.

Στον δήμο Ναυπακτίας εξελέγη ο Βασίλης Γκίζας και στην Αμφιλοχία ο Γεώργιος Κατσούλας.

Στον Πύργο της Ηλείας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στο δήμο Ήλιδας (Αμαλιάδα) εξελέγη ο Γιάννης Λυμπέρης και στην Αρχαία Ολυμπία νέος δήμαρχος εξελέγη ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Στην Αχαΐα, νέος δήμαρχος Αιγιάλειας εξελέγη ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο δήμο Καλαβρύτων εξελέγη ο Θανάσης Παπαδόπουλος και στην Δυτική Αχαΐα ο Σπύρος Μυλωνάς.

08:05Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ποιοι εξελέγησαν δήμαρχοι στους μεγάλους δήμους

Νέους δημάρχους έβγαλε η κάλπη του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στους δήμους Καλαμάτας, Τρίπολης και Κορίνθου. Ειδικότερα, στην Καλαμάτα, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Θανάσης Βασιλόπουλος με  50,52%, στην Τρίπολη ο Κώστας Τζιούμης με  51,46% και στην Κόρινθο ο Βασίλειος Νανόπουλος με 61,49%.

Στην Σπάρτη νικητής στις δημοτικές εκλογές αναδείχθηκε ο Πέτρος Δούκας με 57,79%. Στον δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας επανεξελέγη δήμαρχος ο Γιώργος Γκιώνης με 54,75%, ενώ στο δήμο Πύλου - Νέστορος, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Παναγιώτης Καρβέλας με 59,08%.

07:12Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Ο Γιάννης Γκαράνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών» αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Κομοτηνής στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκλέγοντας 18 δημοτικούς συμβούλους, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

06:46Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Με ποσοστό 67,13% επικράτησε ο Γιώργος Μαχειμάρης στο νεοσύστατο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, ενώ δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας εξελέγη ο Κώστας Λέσσης με ποσοστό 58,09%.

06:41Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Νέος δήμαρχος Λευκάδας εξελέγη ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονη Λευκάδα», Χαράλαμπος Καλός, με ποσοστό, 54,64% έναντι του συνυποψήφιου του για το δημαρχιακό θώκο, Θεόδωρου Σολδάτου επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε πορεία».

00:50Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Στο 99% η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στις περιφερειακές εκλογές. Δείτε αναλυτικά την εικόνα σε περιφέρειες και δήμους εδώ:

00:28Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

O απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η παράταξή μας, αυτή που χάραξε έναν πρωτοπόρο δρόμο σε δύσκολους χρόνους είναι παρούσα και θα είναι παρούσα για να υπερασπιστεί όλα αυτά που πέτυχε μαζί με τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι σε οποιαδήποτε αντίληψη λαϊκισμού, σε οποιαδήποτε αντίληψη χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης και του περιφερειακού θεσμού.»

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είμαστε εδώ όλοι μαζί για να πούμε σε όλους αυτούς τους επίδοξους, που θέλουν να χειραγωγήσουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, ότι είναι συνταγματική τους υποχρέωση να τηρούν απολύτως την θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης.»

00:21Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Ο Γιάννης Γκαράνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών» αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Κομοτηνής στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκλέγοντας 18 δημοτικούς συμβούλους, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση. 

00:13Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά κινήθηκε η αποχή στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Με ενσωματωμένο το 96% των αποτελεσμάτων, η συμμετοχή ήταν 41,88%, δηλαδή περίπου 16 μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με τον πρώτο γύρο. 

23:56Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Γ. Πατούλης: «Πληροφορήθηκα ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου η μέχρι σήμερα αντίπαλός μου και από αύριο ελπίζω συνεργάτης μου στο περιφερειακό συμβούλιο, απερχόμενη περιφερειάρχης, κα Δούρου. Δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί της γιατί προφανώς την ώρα που με κάλεσε, βρισκόμουν στο εκλογικό μου κέντρο και έκανα δηλώσεις στα ΜΜΕ. Θα προσπαθήσω αύριο νωρίς το πρωί να μιλήσω μαζί της ώστε να συναντηθούμε άμεσα, προκειμένου να ενημερωθώ για όλα τα ζητήματα της περιφέρειας. Από πλευράς μου είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με όλες τις παρατάξεις, πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, για να πάμε την Αττική μπροστά. Με πράξεις και όχι με λόγια. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η θητεία της κας Δούρου λήγει στις 31 Αυγούστου. Ως τότε έχει την απόλυτη ευθύνη για τη διαχείριση των ζητημάτων της Περιφέρειας Αττικής. Οφείλει λοιπόν το επόμενο διάστημα να φροντίσει να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος που μας πλήγωσαν. Κι αν πιστεύει ότι μπορούμε να την βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να βιαζόμαστε και να εκφράζει δημόσια παράπονα η απερχόμενη περιφερειάρχης».
 
 

23:10Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Τα ξένα μέσα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Τα αποτελέσματα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης αρχίζουν να μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία και ξένα μέσα, επισημαίνοντας πως αυτά δίνουν σαφές προβάδισμα στη Ν.Δ. ενόψει των εθνικών εκλογών. 

Τι αναφέρουν στις ανταποκρίσεις τους Reuters, ΑFP, Bloomberg, Sputnik, Neue Zuercher Zeitung. 

23:09Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

«Ο πατραϊκός λαός σήμερα με την ψήφο του διασφάλισε τη δική του νίκη, για να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού και να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο» δήλωσε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

23:03Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έδωσαν σήμερα εντολή για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην περιφέρεια», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Εμείς δώσαμε μια ωραία μάχη, έντιμα και καθαρά, με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια, έτσι όπως διοικήσαμε και την περιφέρεια από το 2011 και μετά» πρόσθεσε.

23:02Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

«Σήμερα, οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μία νέα εποχή» δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις που έκανε στο εκλογικό του κέντρο στην Πάτρα, λίγη ώρα αφότου ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

22:49Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Β. Λεβέντης: Οι εκλογές και στις δύο Κυριακές ήταν καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας κατάφερε να βάλει μπροστά τον κ. Μητσοτάκη. 

22:44Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Κοντά στο 100% είναι η ενσωμάτωση σε όλους τους Δήμους της Αττικής: Μπορείτε να δείτε ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι εδώ: 

Αναλυτική η ροή των αποτελεσμάτων ανά την Ελλάδα εδώ από το naftemporiki.gr 

22:42Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα σε κάθε Πειραιώτισσα και σε κάθε Πειραιώτη» δήλωσε ο υποψήφιος για τον δήμο Πειραιώς Νίκος Βλαχάκος. «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον πειραϊκό λαό για τη δύναμη που μας δίνει με το αποτέλεσμα αυτό στο νέο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας ώστε να τον εκπροσωπήσουμε επάξια. Συγχαρητήρια στον Γιάννη Μώραλη» είπε.

22:40Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα συνεχάρη η Κατερίνα Νοτοπούλου. «Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης επέλεξαν την οδό των συνεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων στο πλαίσιο της απλής αναλογικής που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό, πως οι προοδευτικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης απέρριψαν την ατζέντα του κ. Μητσοτάκη στην πόλη μας και δίνουν μια ευκαιρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα αγωνιστούμε σκληρά για την προοδευτική πορεία του Δήμου Θεσσαλονίκης» δήλωσε.

22:16Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Η εικόνα στους Δήμους: Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα η ΝΔ εκλέγει 35 δημάρχους που προέρχονται από τις τάξεις της. Εκλέγονται επίσης 9 δήμαρχοι που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ και 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ επικράτησε μετά από 21 χρόνια στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 

22:12Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Επανεξελέγη δήμαρχος Λαρισαίων ο Απόστολος Καλογιάννης

Δήμαρχος Λαρισαίων επανεξελέγη ο Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος με ενσωματωμένο το 99,56% των εκλογικών τμημάτων συγκέντρωσε ποσοστό 57,43% έναντι της Ρένας Καραλαριώτου, η οποία έλαβε το ποσοστό 42,57% στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως το αποτέλεσμα των εκλογών «είναι μια νίκη της πόλης», προσθέτοντας πως «οι πολίτες επιβράβευσαν το μεγάλο έργο που έχει γίνει». Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων είπε πως «η εντολή των πολιτών ήταν καθαρή για τη συνέχιση των αλλαγών στην πόλη» ενώ μιλώντας για την επόμενη ημέρα στον δήμο, σημείωσε πως θα εργαστεί με πνεύμα συνεργασίας.

21:59Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Με ενσωματωμένο το 73,67% των αποτελεσμάτων και με τη συμμετοχή να κινείται λίγο πάνω από το 40% (έναντι 58% στον πρώτο γύρο) η Ν.Δ. φαίνεται να επικρατεί σε 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Aκόμη μία περιφέρεια σε στέλεχος προερχόμενο από την οικογένεια της Ν.Δ. Μοναδική εξαίρεση η περιφέρεια Κρήτης. 

21:57Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Τα συγχαρητήριά του στον Κωνσταντίνο Ζέρβα για την επικράτησή του στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο απερχόμενος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Ερωτηθείς αν ήταν έκπληξη για εκείνον η επικράτηση του κ. Ζέρβα ο κ. Μπουτάρης δήλωσε στο «Πρακτορείο FM»: «Έκπληξη ήταν η πρώτη Κυριακή όπου βγήκε στον δεύτερο γύρο ο Κωνσταντίνος. Δούλεψε πολύ τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια, είχε αυτή τη φιλοδοξία να γίνει δήμαρχος και δούλεψε πολύ, δούλεψε συστηματικά και το πέτυχε».

21:50Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Θέλω να συγχαρώ τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες. Το νέο σύστημα απαιτεί συνεργασίες. Τώρα θα δώσουμε τη μάχη των μαχών, που είναι οι εθνικές εκλογές. 

21:49Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Οι υποψήφιοί μας έδωσαν μία μάχη πολιτικού πολιτισμού, υπερασπίστηκαν τις ιδέες τους με αξιοπρέπεια. Το σημαντικό στην πολιτική είναι να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά και να χάνεις και να ξανασηκώνεσαι στα πόδια σου. 

21:46Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Στο εκλογικό κέντρο της Ρένας Δούρου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

21:40Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ό,τι κι αν ψήφισαν. Από την αρχή δεν ξεχάσαμε ούτε λεπτό ότι η πρότασή μας είναι αυτοδιοικητική. Ότι πάνω από όλα σε αυτές τις εκλογές έπρεπε να κερδίσει η πόλη. Η πολη κέρδισε σήμερα. Στόχος μας από αύριο να γίνει η ζωή μας καλύτερη για όλους. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν. Θέλω να πω σε όλους τους δημότες ότι θα είμαι ο δήμαρχος που επιθυμούν.

21:34Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Ρ. Δούρου: Θέλω να διαβεβαιώσω όσους δεν μας ψήφισαν, ότι θα είμαστε στο πλευρό τους. Η απλή αναλογική απαιτεί συνεργασίες, συγκλίσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Αττικής. Για όλα τα μεγάλα ζητήματα χρειάζεται συναινετική λήψη αποφάσεων. Ήδη έχω καλέσει τον κ. Πατούλη για να τον συγχαρώ και να του ζητήσω να τον συναντήσω, όπως και τους άλλους επικεφαλής. Δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει, δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Θα σηκώσουμε το γάντι από τη θέση της αντιπολίτευσης. 

21:33Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Ρ. Δούρου: Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας εμπιστεύθηκαν. Σταθήκαμε όρθιοι μπροστά στην εργαλοποίηση δύο τραγωδιών. 

21:33Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Κώστας Μπακογιάννης: Είθισται να λέγεται ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης του δήμου. Εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και κάθε Αθηναία. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην υπέροχη οικογένειά μου. Στάθηκαν δίπλα μου στα δύσκολα. Τέρμα τα λόγια, τώρα έχει δουλειά, δουλειά, δουλειά. Μπορεί να μην κερδίσουμε όλες τις μάχες, αλλά θα τις δώσουμε όλες και θα τις δώσουμε μαζί. Από αυριο δεν υπάρχουν παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει μόνο μία παράταξη αυτή της Αθήνας Θα προχωρήσουμε μαζί για μία Αθηνα που μας ενώνει και μας συμφιλιώνει. Πάμε να δούμε την πόλη αλλιώς. Πάμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά. Και ρωτάω είστε μέσα; Πάμε όλοι μαζί.

21:31Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Κώστας Μπακογιάννης: Κάθε άνθρωπος είναι ένα παζλ από άλλους ανθρώπους. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους για την εμπιστοσύνη και για την τιμή που μου έκαναν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι 24 ώρες το 24ωρο θα δώσουμε όλο μας το είναι για την πόλη.

21:29Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Kυρ. Μητσοτάκης: Δρομολογήθηκε η μεγάλη πολιτική αλλαγή

Ο χάρτης Ελλάδας βάφτηκε γαλάζιος σήμερα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν είναι το γαλάζιο της Ν.Δ., αλλά της χώρας. Προτεραιότητα περιφερειαρχών και δημάρχων της Ν.Δ. θα πρέπει να είναι να ενώσουν τις τοπικές κοινωνίες υπογράμμισε. 

Παράλληλα ο αρχηγός της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών δρομολόγησε την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Τώρα η μεγάλη μάχη είναι οι εθνικές εκλογές, όπως είπε. 

«Θα βρεθώ και πάλι στην πρώτη γραμμή για έναν αγώνα με αλήθειες, θα γυρίσω όλη τη χώρα» τόνισε.  

21:19Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Στο εκλογικό του κέντρο κατευθύνεται αυτή τη στιγμή ο Κώστας Μπακογιάννης. Σε λίγο οι δηλώσεις του νέου δημάρχου Αθηναίων. 

21:19Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Γ. Μώραλης: Μας δίνετε την πίστη να εργαστούμε πιο σκληρά, όλοι μαζί για τον Πειραιά χωρίς αποκλεισμούς. 

21:18Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Ν. Ηλιόπουλος: Το πραγματικά αρνητικό της ημέρας είναι η πολύ μικρή συμμετοχή των πολιτών. Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν για όλους μας. 

21:17Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

N. Ηλιόπουλος: Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας εμπιστεύθηκαν και να ευχαριστήσω τον Κώστα Μπακογιάννη. Τώρα θα κριθούμε από το πώς θα εργαστούμε όλοι μας. 

21:10Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Γ. Πατούλης: Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες για τον αγώνα που δώσαμε, δεν βλέπω στο πρόσωπό τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες. Θέλω να ευχαριστήσω τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή τους. Θα είμαι δίπλα τους στον αγώνα για μια καλύτερη και πιο φωτεινή Ελλάδα. Ο εκλογικός αγώνας τελειώσε, ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική, για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες όπως αυτές που ζήσαμε. Στον αγώνα αυτό σας θέλω όλους δίπλα μου. 

21:07Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Γ. Πατούλης: Σας ζήτησα να κάνουμε μια νέα αρχή στην Αττική και το πετύχαμε. Δεν θα σας απογοητεύσουμε, θα δουλέψουμε νυχθημερόν για να αλλάξουμε την Αττική μας και να πάμε μπροστά, να κάνουμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο κάθε μέρα καλύτερο. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν στην Αττική το χαμόγελο και η αισιοδοξία. Σας υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε με σχέδιο και σκληρή δουλιεά. Η Αττική δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Σήμερα δεν νίκησε μόνο η παράταξή μας, νίκησε η ενότητα. Γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι πήγαν να βάλουν ανάμεσά μας.

21:01Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Γ. Πατούλης: Αξίζουμε καλύτερα και θα τα κάνουμε, θα πάμε μπροστά στο μέλλον.

20:57Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Nτ. Μπακογιάννη: Η Ελλάδα βάφτηκε μπλε. Έστειλε το μήνυμα ότι δεν θέλει ψέματα, λαϊκισμούς και δημαγωγίες, αλλά σοβαρότητα. 

20:55Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Η συμμετοχή κινήθηκε λίγο πάνω από το 40% σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Στον πρώτο γύρο ήταν 58,43%. 

20:50Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

«Υπάρχει νικητής. Στρέψτε τα φώτα στον νικητή. Εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, μετά τη γνωστοποίηση του exit poll, καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είπε «η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του» και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μια «μέρα γιορτής». Παράλληλα, σημείωσε πως οι Θεσσαλονικείς δεν τον πίκραναν υπογραμμίζοντας: «δεν με πικραίνει ποτέ οτιδήποτε είναι θέμα Δημοκρατίας. Είναι γιορτή της Δημοκρατίας το αποψινό και ως τέτοιο πρέπει να το ζήσουμε

20:48Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Στο εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη έφτασε η μητέρα του και βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

20:43Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο δήμο Ρεθύμνου με τα πρώτα αποτελέσματα να δίνουν την πρώτη θέση στον νυν δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη, με πρώτο καταγεγραμμένο ποσοστό 52,01%.

20:38Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Ως πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι κύριο χαρακτηριστικό του δεύτερου γύρου ήταν το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών.  Σημειώνουν ότι στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο και καταλήγουν ότι η μεγάλη μάχη θα δοθεί στις εθνικές εκλογές. 

20:36Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eπευφημίες από υποστηρικτές του Κωνσταντίνου Ζέρβα στα εκλογικά γραφεία της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη».

20:28Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

20:18Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

«Θα τα πούμε στις 20.45» δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην πλατεία Κλαυθμώνος για να κάνει δηλώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα του β΄ γύρου.

20:07Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eκτίμηση Singular Logic στον Δήμο Πατρέων: Πελετίδης Κώστας 71,4%

20:06Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eκτίμηση Singular Logic στον Δήμο Θεσσαλονίκης: Ζέρβας Κωνσταντίνος 66,8%

 

20:06Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eκτίμηση Singular Logic στον Δήμο Αθηναίων: Μπακογιάννης Κώστας 65,2%

20:05Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eκτίμηση Singular Logic στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης 55,1%

20:04Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eκτίμηση Singular Logic στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός 51,4%

20:03Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eκτίμηση Singular Logic στην περιφέρεια Πελοποννήσου: Νίκας Παναγιώτης 52,7%

 

20:01Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eκτίμηση Singular Logic στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης: Μέτιος Χρήστος 51,1%

20:00Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Εκτίμηση Singular Logic στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Κράτσα Ρόδη 59,1% 

19:59Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eκτίμηση Singular Logic στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Φαρμάκης Νεκτάριος 56,1%

19:57Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Eκτίμηση Singular Logic σε ενσωμάτωση 45% στην περιφέρεια Αττικής:  Πατούλης Γιώργος 66,2% 

19:55Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Στα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

19:53Κυριακή 02 Ιουνίου 2019

Αλ. Χαρίτσης: Ομαλή και απρόσκοπτη η εκλογική διαδικασία, η διενέργειά τους ήταν ένα μεγάλο στοίχημα 
 

1 2 3