LIVE: Επεισόδια σημάδεψαν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 16:00
Updated:23:10

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, περιμετρικά της Βουλής, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Xρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις για την απώθηση ομάδας ατόμων που εκτόξευσαν αντικείμενα και καπνογόνα εναντίον τους. 25 τραυματίες αστυνομικοί, φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε στο κεφάλι, αναφορές και για πολίτες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. Μήνυση για τα χημικά καταθέτει ο ΙΣΑ. Για 60.000 διαδηλωτές έκανε λόγο η ΕΛΑΣ που προχώρησε σε 12 προσαγωγές, επτά από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr.

Επιμέλεια: Αλεξία Σωτηρίου, Μιχάλης Ματσίγκος

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

23:10Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

22:55Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη συμφωνία των Πρεσπών. Το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας για τη συζήτησή του αναμένεται να διευκρινιστούν στη Διάσκεψη των προέδρων στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

22:55Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Με αιχμές έγινε δεκτή από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά την εισήγησή του στην Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς -η οποία και έγινε δεκτή- για υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

22:54Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Στο συλλαλητήριο κατά της συνθήκης των Πρεσπών, αλλά και στα επεισόδια στο Σύνταγμα, αναφέρεται μερίδα του ξένου Τύπου.

20:41Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

«Απρόκλητη επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων» στο συνεργείο της ΕΡΤ και τον εικονολήπτη που κάλυπτε τη συλλαλητήριο καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ. «Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα  αυτήν  την  απρόκλητη  επίθεση των θρασύδειλων ακροδεξιών τραμπούκων, όπως και κάθε επίθεση, απ΄όπου κι αν προέρχεται, εναντίον εκείνων που μοχθούν  ώστε να είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση συνεπής  στην  ενημέρωση του πολίτη, όπως  της επιτάσσει το  Σύνταγμα, η συνείδηση και η αίσθηση  καθήκοντος  του κάθε εργαζόμενου στην ΕΡΤ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

20:34Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Βίντεο από τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

naftemporiki.gr
20:24Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

«Το πολιτικό προσωπικό του χθες επιμένει και σήμερα στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και μίσους», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ τόνισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών τέμνει οριζόντια τα κόμματα και απελευθερώνει την ελεύθερη κρίση των βουλευτών».

20:19Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

«Δακρυγόνα σε οικογένειες, σε μητέρες με τα παιδιά μας, σε ηλικιωμένους;! Γιατί; Ντροπή» έγραψε στο Twitter και η σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

20:19Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Βολές στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας μέσω Twitter. «Μόνο ντροπή και θλίψη για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έδωσε εντολή να "πνιγεί" το συλλαλητήριο από τα δακρυγόνα» έγραψε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης.

20:07Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Συμπόρευση με την ακροδεξιά καταλόγισε το Μέγαρο Μαξίμου στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τον χαρακτήρισε ανεύθυνο, με αφορμή τη δήλωσή του για το συλλαλητήριο και τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

20:02Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Εικόνες απο τα επεισόδια

20:00Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

«Πολλοί άνθρωποι στην Αθήνα σήμερα δεχθήκαμε βίαιες επιθέσεις από παρακρατικά στοιχεία υποθαλπόμενα από την ανοχή της κυβέρνησης και πιθανότατα εν γνώσει της, αφού επέτρεψε τις αντισυγκεντρώσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, για όσα συνέβησαν σήμερα στο συλλαλητήριο.

«Οι τραμπούκοι αυτοί και η κυβέρνηση έχουν έναν κοινό στόχο: Να μην εκφράσουν την αντίθετη γνώμη τους ο ελληνικός λαός και οι πολιτικές δυνάμεις για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για κοινή προβοκάτσια, στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδίου, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με αποκλειστικό σκοπό να διαλυθεί και να αμαυρωθεί η ειρηνική και μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση. Δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

19:54Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

19:54Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

19:52Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

«Θα καταδικάσει η Ν.Δ. την ακροδεξιά βία, με 24 τραυματισμένους άνδρες της ΕΛΑΣ που προστάτευσαν το ελληνικό Κοινοβούλιο;» διερωτάται η υπουργός Προστασίας του Πολίτης Όλγα Γεροβασίλη με ανάρτησή της στο twitter .

Επίσης η κ. Γεροβασίλη σε άλλο tweet αναφέρει: «Θα καταδικάσει ο κ. Μητσοτάκης τις σημερινές βίαιες επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς, φωτορεπόρτερ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ή επειδή προέρχονται από ακροδεξιούς κάνει πως δεν βλέπει; “Όταν εκτρέφεις το τέρας…”».

19:46Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

19:46Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Βολές μέσω Twitter εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου για ακραία στοιχεία στο συλλαλητήριο.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Καμμένος δημοσίευσε εικόνα που δείχνει τους πρώην κυβερνητικούς εταίρους να κάθονται στα υπουργικά έδρανα. Ο κ. Τσίπρας απεικονίζεται να λέει «Ακραίοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια», ενώ ο κ. Καμμένος απαντά: «Αυτοί που σε έκαναν Πρωθυπουργό».

19:45Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Επίσης με απόφαση της κ. Γεννηματά σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

19:44Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Στο μεταξύ, ανοιχτοί είναι πλέον όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αθήνας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν κλείσει με εντολή της αστυνομίας, λόγω της συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

19:24Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε 12 προσαγωγές έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, επτά από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

19:24Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε 25 ανέρχονται οι τραυματίες αστυνομικοί, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

19:00Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

19:00Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

«Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε και οφείλουμε να τον ακούσουμε όλοι. Η κυβέρνηση που υπέγραψε μια συμφωνία απέναντι στο εθνικό αίσθημα, επιτέθηκε με χημικά σε ειρηνικούς διαδηλωτές για να διαλυθεί το συλλαλητήριο. Θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

18:50Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε απάντησή του στην αξιωματική αντιπολίτευση, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «σήμερα δεν είδε ακροδεξιούς να επιτίθενται με πέτρες και ρόπαλα σε αστυνομικούς για να εισβάλουν στη Βουλή. Δεν είδε τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς. Δεν είδε ότι για άλλη μία φορά η Χρυσή Αυγή έκλεψε την παράσταση. Δεν είδε ότι ακραία στοιχεία αμαύρωσαν το συλλαλητήριο».

«Είναι λυπηρό για τη Ν.Δ. και τους δημοκράτες ψηφοφόρους της, που η ηγεσία της τυφλωμένη από αντιπολιτευτικό μένος, ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής και δε βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν», συμπλήρωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

18:37Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Την αγανάκτησή του για τη ρίψη «χημικών ουσιών με επιβλαβείς ουσίες» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προαναγγέλλοντας πως πρόκειται άμεσα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα «προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αυτό μέσο καταστολής που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

18:07Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Τουλάχιστον 15 άτομα -ανάμεσά τους 10 αστυνομικοί- μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά τα επεισόδια που προκάλεσε ομάδα ατόμων κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στο Σύνταγμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

18:04Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

euronews
18:04Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε τέσσερις ανέρχονται μέχρι στιγμής οι προσαγωγές.

17:57Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Μετά την επιχείρηση της αστυνομίας, οι ομάδες ατόμων απομακρύνθηκαν προς την οδό Ερμού.

17:56Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

«Αντί η Αστυνομία να συλλάβει τους ολιγάριθμους κουκουλοφόρους αλήτες που θέλησαν να διαταράξουν την τάξη στο συλλαλητήριο, έριξε χημικά στους φιλήσυχους πολίτες του συλλαλητηρίου. Είναι και αυτό δείγμα γραφής, το πώς αντιμετωπίζει την λαοθάλασσα ο τρομαγμένος Πρωθυπουργός. Η Ένωση Κεντρώων καλεί τον κ. Τσίπρα να έρθει αύριο στην Βουλή να δώσει εξηγήσεις για τα κατορθώματα των Υπουργών του και της Αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

17:50Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε δήλωσή της για τα επεισόδια, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε: «Θαύμα! Θαύμα! Τα ΜΑΤ και τα χημικά που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται εναντίον πολιτών και παιδιών. Αυταρχισμός και καταστολή πέρα από κάθε όριο»

 
17:48Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Βίαιη επίθεση από ακραία στοιχεία καταγγέλλει πως δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που εκείνη την ώρα κάλυπτε τα γεγονότα. Η ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση με ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως αποτελεί ευθεία βολή στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται. Αντιθέτως, αυτά τα φαινόμενα ενδυναμώνουν τη βούλησή τους να παρέχουν αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες», υπογραμμίζει η ΕΡΤ.

17:47Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

naftemporiki.gr
17:38Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ο φωτορεπόρτερ που φέρει τραύματα στο κεφάλι, μετά την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ατόμων, διακομίστηκε σε νοσοκομείο. 

17:36Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Για επίδειξη αυταρχισμού από πλευράς κυβέρνησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, ενώ ζητεί τις παραιτήσεις «σήμερα κιόλας» της υπουργού και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη και Κατερίνας Παπακώστα, με φόντο τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. «Η κυβέρνηση-κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

«Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν  ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν», τονίζουν στην Πειραιώς.

17:27Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

naftemporiki.gr
17:25Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Στο μεταξύ, ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος άνοιξαν τις πύλες τους προκειμένου να μπει κόσμος που αντιμετωπίζει πρόβλημα από τα χημικά.

17:24Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή, προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια.

17:23Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει από την πλατεία Συντάγματος. 

17:20Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Οργανωμένες ομάδες, που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να εισβάλλουν στην Βουλή, προκάλεσαν τα επεισόδια κατα την διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός ότι τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών».

17:19Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Επίθεση με ρόπαλα δέχθηκαν φωτορεπόρτερ στην πλατεία Συντάγματος, από ομάδα ατόμων. Ένας φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ τα άτομα έκλεψαν τον εξοπλισμό του.

17:00Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Διαψεύδει το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Παίδων τις πληροφορίες περί μεταφοράς βρέφους με αναπνευστικά προβλήματα από το συλλαλητήριο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

16:56Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
16:50Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Την καταδίκη του για τα επεισόδια περιμετρικά της Βουλής, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως «δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία».

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει πως «στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι “η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

16:46Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν: «Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια».

16:28Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

naftemporiki.gr
16:26Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

16:21Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε τουλάχιστον μία προσαγωγή προχώρησε η ΕΛΑΣ.

16:10Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε εξέλιξη επεισόδια στην Πανεπιστημίου, πλησίον της πλατείας Συντάγματος και στα «λουλουδάδικα» επί της Β. Σοφίας.

naftemporiki.gr
16:02Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS
16:01Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

16:00Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

15:54Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε δήλωσή του για τα επεισόδια, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρει: «Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία».

15:49Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Δέκα αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τα επεισόδια που σημειώθηκαν περιμετρικά της Βουλής.

15:43Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για περίπου 60.000 διαδηλωτές. Σύμφωνα με την αστυνομία, για τη διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος αφίχθησαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, 71 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας και δύο από την Κρήτη.

 

15:38Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε εξέλιξη επεισόδια στην Πανεπιστημίου, πλησίον της πλατείας Συντάγματος και στα «λουλουδάδικα» επί της Β. Σοφίας.

15:29Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Διαμαρτυρία αγροτών με τρακτέρ στον συνοριακό σταθμό Ευζώνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ πραγματοποίησαν αγρότες που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, αγρότες από το Κιλκίς και τις γύρω περιοχές, παρέταξαν περίπου 20 τρακτέρ κατά μήκος του δρόμου, σε απόσταση 700 μέτρων από το τελωνείο Ευζώνων χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συμπαράστασή στους πολίτες που διαδηλώνουν στην Αθήνα.

15:28Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Επεισόδια και χημικά περιμετρικά της Βουλής

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, περιμετρικά της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. 

Αρχικά η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει ομάδα ατόμων στα σκαλοπάτια που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής στον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι νεαροί εκτόξευσαν αντικείμενα προς τους άνδρες των ΜΑΤ ενώ στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου ομάδα ατόμων προσπάθησε να ξηλώσει κιγκλιδώματα περιμετρικά της Βουλής.

Άτομα που φορούσαν κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες πέταξαν αντικείμενα και καπνογόνα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

15:13Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Στο βήμα των ομιλητών του συλλαλητηρίου η Αφροδίτη Μάνου.

15:10Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Oμάδα ατόμων εκτόξευσε αντικείμενα και καπνογόνα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

1 2