LIVE: Πολιτικό πόκερ με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 18:00
Updated:23:33
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την πρόθεσή του να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπύρος Δανέλλης στον Σταύρο Θεοδωράκη. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να εξασφαλίζει τις 151 ψήφους που απαιτούνται για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνησή του. Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ έθεσε ο Πάνος Καμμένος τόσο την Έλενα Κουντουρά όσο και τον Βασίλη Κόκκαλη, που επιβεβαίωσαν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr.

23:33Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Την πρόθεσή του να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης στον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη.

23:04Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Προσχηματική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαφωνία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών.

20:56Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε ως νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ Nαύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

20:54Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Αν ο κ. Μητσοτάκης δέχεται να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, εγώ πηγαίνω τώρα στο γραφείο του και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ μιλώντας στο Star υπογράμμισε ότι «θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία», τονίζοντας πως θα παλέψει να μην υπάρξουν 151 βουλευτές που θα την κυρώσουν.

20:15Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Δεν πιστεύω τους λόγους παραίτησης του κ. Καμμένου γιατί τέσσερις βουλευτές του δήλωσαν πως θα στηρίξουν την κυβέρνηση και δεν θα διαγραφούν από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για να μην χάσει ο Πάνος Καμμένος τα προνόμια του, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Είναι ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαλύθηκαν αλλά συγχωνεύθηκαν».

20:14Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η Ελλάδα είναι ευνοημένη από τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ τόνισε πως η χώρα μας αναδεικνύεται ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

20:02Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Μια πιθανή επίσημη και αναγνωρισμένη από την Ελλάδα χρήση της ονομασίας «Μακεδονικός/ή/ό» σε διατροφικά ή άλλα προϊόντα από επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες για τα αντίστοιχα προϊόντα των ελληνικών επιχειρήσεων, προειδοποιεί το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), σε ανοικτή επιστολή τους προς βουλευτές και κόμματα.

19:14Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα ανοίξει η «αυλαία» της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η έναρξη της συζήτησης προσδιορίστηκε τελικά στις 12 το μεσημέρι αντί για τις 10 το πρωί, μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

18:36Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» της ΠΓΔΜ δημοσιεύθηκαν με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου 2019 τα κείμενα των τεσσάρων τροπολογιών και του συνοδευτικού εφαρμοστικού συνταγματικού Νόμου, τα οποία ψηφίστηκαν από τη Βουλή της χώρας.

18:12Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Η απόφαση της Bουλής της "Μακεδονίας", που ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, έχει επιβληθεί έξωθεν και δεν εκφράζει τη βούληση του λαού» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, η Αθήνα επικρίνεται με τον ισχυρισμό ότι αγνόησε τη γνώμη του ελληνικού λαού και ότι δεν μιλάει καν για δημοψήφισμα στο θέμα αυτό.

18:07Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να λάβει επαρκή στήριξη στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς βουλευτές και από άλλα κόμματα τάσσονται υπέρ της συμφωνίας», εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg σε ανάλυσή του.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, στην ανάλυσή του που αναδημοσιεύεται και στην Washington Post, «η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου δεν είναι πιθανό να ανατρέψει την κυβέρνηση καθώς αρκετοί βουλευτές των ΑΝΕΛ αναμένεται να ταχθούν ενάντια στον Καμμένο και να υποστηρίξουν τον Αλ. Τσίπρα, παρατείνοντας τη θητεία του για λίγους ακόμη μήνες».

17:47Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση με τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη είχε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, με φόντο τις πληροφορίες που τον θέλουν να προσφέρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, τόσο σε ό,τι αφορά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον κ. Δανέλλη να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας τη στάση που θα κρατήσει κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

17:34Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Zάεφ: Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με τη φράση «ζήτω η Μακεδονία! Ζήτω η Βόρεια Μακεδονία!», ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε στο «πράσινο φως» που δόθηκε από τα Σκόπια στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως εναπόκειται τώρα στην Ελλάδα να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι ελληνικές αρχές θα κάνουν το βήμα. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη συμφωνία Πρεσπών και ότι θα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και θα ενθαρρύνει τις άλλες 28 χώρες να πράξουν το ίδιο» είπε. 

17:32Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

H κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού έρχεται σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη στιγμή για τον δοκιμαζόμενο τραπεζικό τομέα σχολιάζει άρθρο- γνώμης των Financial Times. Προειδοποιεί δε πως η Αθήνα ξεμένει από χρόνο για να αντιμετωπίσει τα τραπεζικά προβλήματα.

17:24Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ο Κόνσταντιν Φρέιζερ, αναλυτής της TS Lombard, εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει τις πρόωρες κάλπες. Ωστόσο σημειώνει πως εάν τελικά έρθουν, οι πρόωρες κάλπες θα είναι θετική εξέλξη για τους επενδυτές. Θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία κυβέρνηση πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις, προσθέτει.  

17:21Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Αρκετά μεγάλες πιθανότητες» για πρόωρες εκλογές βλέπει η Rabobank. 

17:15Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ο Πολ Ντόνοβαν της UBS Global Wealth Management ερωτηθείς από το CNBC εάν βλέπει πρόωρες εκλογές σημείωσε πως οι εκλογές αυτές καθεαυτές είναι ίσως περιορισμένου ενδιαφέροντος για τους διεθνείς επενδυτές. «Η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως μέλος του ευρώ και εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο οι επενδυτές ίσως θέλουν να δουν σε ποιο βαθμό υπάρχει στήριξη για αντισυμβατικές, ακραίες πολιτικές δυνάμεις» τόνισε. 

17:06Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα βρει τους 151 βουλευτές για την ψηφοφορία της Τετάρτης, σχολιάζει το CNBC. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο, τονίζει πως οι ειδικοί των αγορών είναι διχασμένοι.  

16:44Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Η αποχώρηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου βυθίζει σε κρίση την κυβέρνηση στην Αθήνα. Όμως ο μεγάλος τακτικιστής Τσίπρας δεν αποθαρρύνεται», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung σε άρθρο με τίτλο, «Ο Τσίπρας ποντάρει στη συνέχεια».

«Ο Τσίπρας κατηγορήθηκε επανειλημμένα για οπορτουνισμό αναφορικά με την περίεργη συμμαχία με τον Καμμένο. Εάν τώρα βρει, εν μέσω της κυβερνητικής κρίσης, συμμάχους μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών βουλευτών και περάσει τη συμφωνία για τη Μακεδονία αυτό θα ήταν το καλύτερο, για όλους τους εμπλεκόμενους», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

16:38Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Την παραίτηση από τη θέση του υπέβαλε ο γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης, στέλεχος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. O κ.. Σαντορινιός ζήτησε από τον κ. Γιαννέλλη να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον ορισμό αντικαταστάτη του.

16:26Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Εκτενείς είναι οι αναφορές του Γαλλικού Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ύστερα από τη χθεσινή παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου. «Ελλάδα: Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την παραίτησή του, πριν την ψηφοφορία για τη Μακεδονία», τιτλοφορεί η Λιμπερασιόν.

16:06Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Σε αποστρατεία τίθεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Συγκεκριμένα, το ΚΥΣΕΑ με την απόφαση υπ΄ αρ, 1 από 14-1-2019, θέτει σε «αυτεπάγγελτη αποστρατεία» τον. κ. Αποστολάκη «για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ».

15:56Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Reuters: O Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιβιώσει της ψήφου εμπιστοσύνης την Τετάρτη. 

15:43Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για τις πολιτικές εξελίξεις: «Δεν σχολιάζουμε γεγονότα εσωτερικής πολιτικής στον εταίρο μας, την Ελλάδα» είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ερωτηθείς κατά πόσο η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι κυβερνητική κρίση στην Αθήνα θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, Σημείωσε δε πως «η Γερμανία εμπιστεύεται τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα για την επίλυση μιας τέτοιας κυβερνητικής κρίσης»

15:29Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Για τις αγορές οι ραγδαίες εξελίξεις δεν είναι απαραίτητα κακό νέο. Αυτό που ζητούν σε κάθε περίπτωση οι επενδυτές είναι ένα πριβάλλον χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και διαρκή αβεβαιότητα. Τους το δίνει έως έναν βαθμό η επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου και η εκκίνηση της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Μεγαλύτερο στήριγμα, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα έδινε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, καθώς μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με τους τόνους της αντιπαράθεσης στα ύψη και τις μεταρρυθμίσεις σε τέλμα, είναι το τελευταίο, που χρειάζεται η οικονομία. 

15:27Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Για «το πιο στημένο - μαϊμού διαζύγιο στην ιστορία», έκανε λόγο ο γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 99.4» ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως «είναι η απόλυτη γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου», σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα μ' αυτή την πολιτική ρευστότητα και μ' αυτό το κλίμα. Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Η ημερομηνία για πρόωρες εκλογές κάθε μέρα έρχεται και πιο κοντά».

15:25Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Εκτενείς είναι οι αναφορές του βελγικού Τύπου στην αποχώρηση του Π. Καμμένου και στο μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στην κυβερνητική κρίση που προκάλεσε στην Ελλάδα η επικύρωση της συμφωνίας από την ΠΓΔΜ αναφέρεται και εξειδικευμένο σε ευρωπαϊκά ζητήματα Euractiv.

15:15Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ανδρ. Ξανθός: Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των βουλευτών

Για «εξέλιξη που επέβαλε το χειρισμό τον οποίο έχει δρομολογήσει ο Πρωθυπουργός» έκανε λόγο ο υπ. Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Όπως είπε, «στη δημοκρατία προφανέστατα δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θεωρώ ότι με σοβαρό, θεσμικά συντεταγμένο τρόπο, κυβέρνηση και Βουλή θα δώσουν την πολιτική λύση στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί αυτές τις μέρες». Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η συζήτηση των επόμενων δύο ημερών θα δώσει τη δυνατότητα στους βουλευτές της συμπολίτευσης να υπερασπιστούν το έργο και να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στην ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια επούλωσης των πληγών της κρίσης. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των βουλευτών, στην πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου, και νομίζουμε ότι στις επόμενες μέρες θα αρθεί το αδιέξοδο» σημείωσε ο υπ. Υγείας.

14:57Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Για «παζάρι» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου κάνει λόγο το ΚΚΕ,τονίζοντας πως «η εξέλιξη που βολεύει και τους δύο, καθώς δίνει τη δυνατότητα αφενός στον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του, με τις ψήφους βουλευτών των ΑΝΕΛ κι αφετέρου στον κ. Καμμένο να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, εμφανιζόμενος ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική, στην οποία έβαλε πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα».

14:46Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Απόψε, στις 19:30, θα ορκισθεί ο έως σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Η ορκωμοσία θα γίνει ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

14:41Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Εάν ήθελε ο κ. Καμμένος να μη φθάσει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, θα την είχε ρίξει από τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα είναι αργά» σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης κάνοντας λόγο για συμπαιγνία. Κληθείς να σχολιάσει τις μετακινήσεις βουλευτών, είπε πως δεν είναι πολιτικά ηθικές. 

14:37Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ε.Ε.: Στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

 «Η Ε.Ε. στηρίζει την ιστορική Συμφωνία που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ τον Ιούνιο και παράλληλα εξαίρει το πολιτικό κουράγιο και την ηγετική ευθύνη προς την επίλυση μιας από τις πλέον παλαιές διαμάχες της περιοχής» τόνισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Μάγια Κοσίγιαντσιτς. Πρόσθεσε πως «είναι μοναδική ευκαιρία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του παρελθόντος και να ενισχυθεί η συμφιλίωση στην περιοχή και στην Ευρώπη συνολικά». 

14:33Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποτέ δεν σχολιάζει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στα κράτη-μέλη, αλλά τις παρακολουθεί από κοντά» είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις. 

14:30Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Τι είπε ο Π. Καμμένος στον απολογισμό της θητείας του

Ένα ευχαριστώ στους αξιωματικούς, τους εθνοφύλακες και τους στρατιώτες, που -όπως τόνισε- έβαλαν το λιθαράκι τους στο υπουργείο, το οποίο είχε μειωμένο προϋπολογισμό τα τελευταία χρόνια κατά 60%, είπε ο Πάνος Καμμένος στον απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, τόνισε πως το μεγαλύτερο εξοπλιστικό σύστημα της Ελλάδας είναι το προσωπικό. Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς, που πέρασαν από το υπουργείο και υπογράμμισε πως είναι «το μόνο υπουργείο, στο οποίο δεν πάτησε πιστωτής». 

14:26Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελτή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Άμυνας.  

14:25Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Π. Καμμένος: «Το υπουργείο Άμυνας είχε μειωμένο προϋπολογισμό τα τελευταία χρόνια. Ήταν το μόνο υπουργείο στο οποίο δεν πάτησαν οι πιστωτές».

14:03Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Αναμενόμενο» χαρακτήρισε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως «μάλλον βολεύει και τους δυο». Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ «το κρίσιμο ζήτημα είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ο ελληνικός λαός σε μια κυβέρνηση, η οποία έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

13:54Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Θεωρούμε ότι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα στηρίξουν μια κυβέρνηση η οποία δίνει λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα (σ.σ. στο Σκοπιανό) και θα στηρίξουν μια κυβέρνηση η οποία μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 έχει να προσφέρει σε  αυτόν τον τόπο και στην κοινωνική πλειοψηφία του» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

13:50Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Μήνυμα εντός και εκτός συνόρων η τοποθέτηση του Ευ. Αποστολάκη στο ΥΕΘΑ

«Σαφές μήνυμα» τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, για τη θέση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Όπως είπε στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη «είναι ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Άμυνας». «Αλλά είναι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας» πρόσθεσε.

13:37Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Δ. Τζανακόπουλος: Ψήφος εμπιστοσύνης με απόλυτη πλειοψηφία

«Ο πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού και μεγάλου πολιτικού ρίσκου, ώστε να υπάρξουν καθαρές λύσεις και καθαρές απαντήσεις» δήλωσε στον «Alpha» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, και μάλιστα με απόλυτη πλειοψηφία, για να ολοκληρώσει το έργο της, για το οποίο «απαιτείται χρονικό διάστημα οκτώ μηνών». Όπως είπε, η επιμονή του Κυρ. Μητσοτάκη να προαναγγέλλει πρόωρες εκλογές τού θυμίζει παραθρησκευτικούς ηγέτες στις ΗΠΑ που προαναγγέλλουν κάθε μήνα το τέλος του κόσμου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να συνδυάζεται η ψήφος εμπιστοσύνης με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς «πρόκειται για δύο διαφορετικές ψηφοφορίες και δεν προεξοφλεί η μία την άλλη». Χαρακτήρισε, τέλος, ως «απίστευτες ανοησίες» τα περί συναλλαγής και ανταλλαγμάτων σε βουλευτές.

13:14Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ημερομηνία 12/01/2019 έφερε η επιστολή του Βασίλη Κόκκαλη με την οποία δήλωνε την αποχώρησή του από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και η οποία ανακοινώθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

12:56Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Μ. Σπυράκη: Βιώνουμε το πιο «μαϊμού» διαζύγιο

Για «μαϊμού» διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας πως αν όντως ο Πάνος Καμμένος δεν ήθελε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών να υπερψηφίσει τη πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. τον Ιούνιο.

«Βιώνουμε το πιο στημένο, το πιο μαϊμού, το πιο σικέ διαζύγιο που έχουμε ζήσει ποτέ -και κινηματογραφικά, όχι μόνο πολιτικά- και αυτό γιατί; Γιατί ο κ. Καμμένος κρατά την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ώστε να έχει ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας όλα τα προνόμια. Και ο κ. Τσίπρας σε συμφωνία με τον κ. Καμμένο διατηρεί την πλειοψηφία, έχει την ψήφο εμπιστοσύνης, και η ψήφος εμπιστοσύνης ταυτίζεται με τη δυνατότητά του να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών» σχολίασε η κ. Σπυράκη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

12:43Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση επικρότησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι και ο κ. Καμμένος δεν έχει αποκλείσει προσθήκη βουλευτών στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

12:37Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του ότι δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ αναφερόμενος στην φράση της Φώφης Γεννηματά περί «Καμμένων των Πρεσπών», εξήγησε πως πρόκειται για όσους θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα υπερψηφίσουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

12:35Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Η τετραετής κυβερνητική μας συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο ήταν μια “καλή” συνεργασία και αναμφισβήτητα θετική για τη χώρα μας», δήλωσε ο Γιάννης Μπαλάφας. Όπως ανέφερε μιλώντας στον Real FM «η κυβερνητική συνεργασία πέτυχε τους βασικούς της προγραμματικούς στόχους, δηλαδή έξοδο από το μνημόνιο, βήματα ανάκαμψης της οικονομίας, διερεύνηση από τη δικαιοσύνη περιπτώσεων διαφθοράς – διαπλοκής για απόδοση ευθυνών. Στο νέο μεταμνημονιακό τοπίο, με νέα διακυβεύματα και με κεντρικό σημείο διαφοροποίησης τη συμφωνία των Πρεσπών, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ έφτασε στο τέλος της, με δεδομένα όσα παραπάνω είπα».

12:26Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ευ. Αποστολάκης: Είμαι στρατιώτης - Προσβλέπω στη συνεργασία όλων των κομμάτων

«Εξαιρετική τιμή» χαρακτήρισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, την πρόταση του Πρωθυπουργού να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

«Είμαι στρατιώτης και έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και αν είναι» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη και απαιτεί συναίνεση, συνεργασία και ενότητα. «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το καθήκον μου μακριά από την πολιτκή και προσβλέπω στη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας» πρόσθεσε.

12:21Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη θα έχει σε λίγη ώρα (12:30) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

12:19Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ψύχραιμη προς το παρόν η ελληνική αγορά ομολόγων μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις. Σταθερή η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς στο 4,31%. 

11:58Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, κατόπιν απόφασης του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

11:57Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Αύριο στις 10 το πρωί ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

11:43Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

11:33Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Αυτό που ζούμε είναι τραγελαφικό, δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρώπης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», κάνοντας λόγο για «σκηνοθετημένο διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

11:32Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Χρ. Αθηνών: Πτώση σχεδόν 4% για τις τράπεζες με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που έχει σταθερά το βλέμμα στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις. Στο -1,8% ο Γενικός Δείκτης. Πτώση σχεδόν 4% για τον τραπεζικό δείκτη. 

11:27Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Die Welt: Ο Τσίπρας θυσιάζει τον θώκο του- η Ευρώπη πρέπει να τον ευχαριστεί

«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, οι οποίοι καταριόνταν τον Τσίπρα λόγω της απροθυμίας του να κάνει μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει στο θέμα αυτό (Συμφωνία των Πρεσπών) να εκφράσουν σεβασμό, αν όχι ευγνωμοσύνη, στον Έλληνα πρωθυπουργό, που θυσιάζει με κάποια βεβαιότητα τον θώκο του για τον συμβιβασμό» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. 

11:20Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να ντηλάρουν τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες τους και την καρέκλα τους, με την αλλαγή της στάσης τους και μεταπηδούν δεξιά και αριστερά» σχολίασε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας αναφορικά με τους βουλευτές που προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

11:20Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θα πάρει καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει την Τετάρτη καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να ολοκληρώσει τη θητεία της και να συνεχιστεί η θετική πορεία στην οικονομία και την απασχόληση εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

10:59Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Β. Κόκκαλης: Στηρίζω την κυβέρνηση

Την απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης. Με δήλωσή του στο «onlarissa.gr» ο κ. Κόκκαλης ευχαριστεί τον Πάνο Καμμένο για την συνεργασία και τη συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ξεκαθαρίζει πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς πιστεύει στο έργο της. 

10:54Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Π. Καμμένος: Θέτω την Ελ. Κουντουρά εκτός της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Την απόφασή του να θέσει την Έλενα Κουντουρά εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ γνωστοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μετά τη δήλωση της υπουργού Τουρισμού ότι «στηρίζει ξεκάθαρα την κυβέρνηση».

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος καταλόγισε μάλιστα στην κ. Κουντουρά ότι «αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα».

10:46Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων άνοιξε η συνδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πτώση 1,2% για τον Γενικό Δείκτη. 

10:41Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

1 2 3