LIVE: Σε εξέλιξη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων - Αγωνία στους συγγενείς των αγνοούμενων

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 00:00
Updated:15:04

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται σε 87. Ανυπολόγιστες οι ζημιές, χιλιάδες σπίτια καμένα. Για σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού κάνει λόγο η κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας. Παραίτηση Τσίπρα ζητά η αντιπολίτευση. Ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα. Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr.

15:04Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Αύξηση της εμφάνισης άσθματος και συχνότερες παροξύνσεις σε άτομα με πνευμονολογικά προβλήματα, παρατηρείται σε βάθος χρόνου, ακόμη και μετά από μία πενταετία, σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί μεγάλες πυρκαγιές, όπως ανέφερε στο «Πρακτορείο FM» ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Kωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

14:27Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Έτοιμες να λειτουργήσουν ξανά από αύριο Κυριακή 29 Ιουλίου είναι οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, οι Παιδικές Εξοχές θα ανοίξουν τις πόρτες τους και για τα παιδιά οικογενειών που έχουν πληγεί από τις φωτιές στις γειτονικές περιοχές, στον Νέο Βουτζά και το Μάτι.

13:43Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατυπώνει ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή». «Στις 2 ώρες της συνέντευξης Τύπου οι ανευθυνο-υπεύθυνοι αρμόδιοι, δεν βρήκαν χρόνο για λίγη διάθεση αυτοκριτικής, λίγη οδύνη, ένα "κάναμε λάθος". Αντίθετα, με περισσή έπαρση "αυτοαξιολογήθηκαν" πως τα έκαναν όλα σωστά. Τιμητές επί πτωμάτων που ρίχνουν την ευθύνη στους κατοίκους. Καμία συγγνώμη. Καμία ταπεινότητα» σημείωσε.

13:28Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Για διαχρονικές ευθύνες στο «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» στην ανατολική Αττική έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. «Συγχωροχάρτι είναι η παραίτηση; Είναι ζήτημα επιλογής, δεν είναι ζήτημα ανικανότητας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι «το κράτος είναι ανίκανο να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή, αλλά είναι πολύ ικανό να επιβάλλει φόρους, αντεργατικά μέτρα, και να χτυπάει διαδηλωτές».

12:23Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

«Είμαστε προετοιμασμένοι πιο πολύ από τα προηγούμενα χρόνια και μας συνέβη τώρα που είμαστε πιο προετοιμασμένοι αυτή η μεγάλη καταστροφή» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Ο σχεδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος δεν περιλαμβάνει την αναδόμηση της περιοχης, δεν περιλαμβάνει το να φτιάξει περιοχές της χώρας μας με προβλήματα εδώ και 70 χρόνια. Υπάρχουν και τα ανθρώπινα όρια» πρόσθεσε.

11:10Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

«Η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική δεν προκάλεσε προβλήματα στα σχολεία που βρίσκονται εντός της πυρόπληκτης περιοχής» αναφέρει η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» σε ανακοίνωσή της για τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοψιών στην ανατολική Αττική στις οποίες έλαβε μέρος. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΤΥΠ Α.Ε. «το σχολικό συγκρότημα του Νέου Βουτζά (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο , Λύκειο) παρότι στο επίκεντρο της περιοχής του φαινομένου δεν υπέστη καμία βλάβη, ενώ το 1ο ΕΠΑΛ Ραφήνας υπέστη επισκευάσιμες εξωτερικές βλάβες, κυρίως στην επί πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος, ξύλινη στέγη και πάντως είναι λειτουργικό».

10:06Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Αυτοψίες σε συνολικά 3.505 κτήρια στις πυρόπληκτες περιοχές πραγματοποίησαν οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών. Από τα 3.505 κτίρια που ελέγχθησαν, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» (ακατάλληλα προς χρήση), 794 «κίτρινα» (προσωρινά ακατάλληλα για χρήση) και 1.713 «πράσινα» (κατάλληλα για χρήση).

09:48Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Aνθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο αναμένεται να φτάσει σήμερα στην χώρα μας, ως αποτέλεσμα του κύματος αλληλεγγύης του κυπριακού λαού στους πυρόπληκτους της Αττικής. Η βοήθεια, που αποτελείται από 1.000 κιβώτια με 10.000 κιλά ειδών πρώτης ανάγκης, θα παραδοθεί από τον επίτροπο Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη, στο Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής.

09:33Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση

09:24Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Στους 88 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές, καθώς στις 2 τα ξημερώματα κατέληξε στο ΚΑΤ μία 42χρονη, η οποία ήταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

09:01Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

«Οι μετεωρολογικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκδήλωση και διάδοση της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική» δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αθανάσιος Αργυρίου, καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας. Σημειώνει πάντως ότι «δεν μπορεί να επιρρίψει κανείς ευθύνες στον καιρό για την έκταση των ζημιών και την τραγική απώλεια ανθρώπων».

00:28Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών

Τραγικό τέλος φαίνεται πως έχει η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών, τα οποία αγνοούνταν μαζί με τους παππούδες τους, έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η δημόσια τηλεόραση, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν απόψε στην αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των δύο 9χρονων παιδιών.

Οι αρχές, τις προηγούμενες ημέρες, είχαν εντοπίσει καμένο το αυτοκίνητο του παππού των κοριτσιών, έξω από το οικόπεδο, όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας των άτυχων κοριτσιών είχε απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό τους, μέσω των τηλεοπτικών δικτύων.

Οι αρχές, εκτός των σορών των διδύμων, ταυτοποίησαν και τις σορούς των παππούδων.

22:45Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Πέντε άξονες δράσης αποφάσισε η κυβέρνηση

Σε πέντε σημεία εστιάζει το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την επούλωση των πληγών από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, αλλά και την πρόβλεψη μελλοντικών καταστροφών

Οι άξονες δράσεις, οι οποίες συζητήθηκαν και αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, αφορούν τα εξής:

  • Αντιμετώπιση οικιστικών στρεβλώσεων
  • Τρόπος λειτουργίας της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
  • Μικτές περιπολίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
  • Υλοποίηση μέτρων ανακούφισης
  • Αξιοποίηση του ειδικού λογαριασμού της Τράπεζας της Ελλάδος
21:51Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

21:47Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Πόλεμος ΥΠΕΘΑ - ΠΟΕΔΗΝ

Σε ανοιχτό «πόλεμο» εξελίσσεται η διαμάχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή τη διαδικασία περισυλλογής και περίθαλψης των πυρόπληκτων τραυματιών.

Στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, το υπουργείο απαντάει, κάνοντας λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» και «κατευθυνόμενη επίθεση», η οποία στοχεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Πάνο Καμμένο.

«Τα στοιχεία όμως τη διαψεύδουν, καθώς η Φρεγάτα Έλλη όχι μόνο κατέπλευσε έγκαιρα στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Αττικής, αλλά ανέλαβε το έργο συντονισμού των υπολοίπων πλωτών μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή» εξηγεί σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας.

Όσον αφορά την κατανομή των εγκαυματιών και των τραυματιών στα νοσοκομεία, αναφέρει τα εξής: «Η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

»Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ετέθησαν σε άμεση ετοιμότητα. Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε μόνο τη διάθεση δύο ασθενοφόρων. Νοσηλεύτηκαν 14 περιστατικά όπως ζητήθηκε».

Νωρίτερα, η ΠΟΕΔΗΝ είχε προχωρήσει στις παρακάτω καταγγελίες:

«Ο κ. Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυνε

21:34Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ποιες χώρες ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της Ελλάδα για βοήθεια

Δεκάδες χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας για διεθνή βοήθεια, στο πλαίσιο των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο ελληνικό αίτημα ανταποκρίθηκαν μέσα οι Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Συνδρομή πρόσφεραν, επιπλέον, σε διμερές επίπεδο, και οι Αλβανία, Αυστρία, Γαλλία, Γεωργία, Ελβετία, Ισραήλ, Ουγγαρία, πΓΔΜ, Σερβία, Τουρκία και Τσεχία.

Από την πλευρά της, η Αθήνα αποδέχθηκε άμεσα τις προσφορές της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Ισπανίας και της Κροατίας, ενώ κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν αποδεκτές άλλες ενισχύσεις, λόγω της βελτίωσης της κατάστασης των πύρινων μετώπων.

Συνολικά, τις προσπάθειες πυρόσβεσης συνέδραμαν πέντε αεροσκάφη από την Ιταλία (2), την Ισπανία (2) και τη Ρουμανία, και 64 πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Κύπρο.

Η βοήθεια από την Κροατία δεν αφίχθηκε ουδέποτε, λόγω διάφορων περιστατικών στο εσωτερικό της χώρας.

20:02Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Για «συνεχείς μεταμφιέσεις της κυβέρνησης, από το "τα κάναμε όλα καλά" μέχρι το "αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη"», που «δεν μπορεί να κρύψει την προσπάθεια του ίδιου του Πρωθυπουργού να πετάξει από πάνω του τις πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αν. Αττική» κάνει λόγο, με αφορμή την πρωθυπουργική ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας κάνει «ακριβώς ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, στα τριάμισι χρόνια της αντιλαϊκής διακυβέρνησής του, πρόλαβε να διατηρήσει και να επεκτείνει την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις στη δασοπροστασία και την πυρόσβεση, να συνεχίσει την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης. Πρόλαβε κι αυτός να βάλει στα αζήτητα τα αναγκαία, για τη ζωή του λαού, έργα  αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, γιατί δεν προσφέρονται για κέρδη και επενδύσεις. Όσο για τη γνωστή τακτική της "καμένης γης", που αντιγράφει από τους προηγούμενους, δεν πείθει πια κανέναν».

19:54Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

«Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως Πρωθυπουργός. Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις, είτε  με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική και κυρίως γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα».

19:51Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Για το δεύτερο μέρος ενός κυνικού και απεχθούς «show» έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής αναφερόμενο στην ομιλία του κ. Τσίπρα ενώπιον του Υπουργικού του Συμβουλίου, μετά από αυτό που -όπως τόνισε- στήθηκε το βράδυ της καταστροφής. «Ο κ.Τσίπρας φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησαν στο χαμό τόσων ανθρώπων, οδήγησαν σε μια καταστροφή» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, που τονίζει: «Όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, δεν το κάνει ενώπιον του υπουργικού του συμβουλίου, αλλά ενώπιον του ελληνικού λαού. Η παραίτηση είναι μονόδρομος».

19:50Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για τις ανάγκες συγγενών αγνοουμένων που επιθυμούν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία, ώστε να τους δοθούν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας τα στοιχεία και τα τελευταία στίγματα των κινητών τηλεφώνων των οικείων τους που αναζητούνται μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

19:49Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Συνεχίζεται όλο το 24ωρο η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών συγγενών αγνοουμένων και σορών θυμάτων από τις πυρκαγιές, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί 71 συγκριτικά βιολογικά υλικά συγγενών αγνοουμένων, 80 βιολογικά υλικά σορών και 22 δελτία δακτυλικών αποτυπωμάτων από σορούς, για την αντιπαραβολή τους. Από χθες, Πέμπτη, έχει ξεκινήσει η σύνταξη Εκθέσεων Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, με τη διακρίβωση ταυτότητας νεκρών μέσω της μεθόδου DNA και αποτυπωμάτων, οι οποίες αποστέλλονται στην αρμόδια προανακριτική Αρχή (Πυροσβεστικό Σώμα).

18:45Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

«Ανάληψη ευθύνης δίχως παραιτήσεις δεν υπάρχει» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

18:27Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Σε στρεβλώσεις του παρελθόντος απέδωσε τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Δήλωσε πάντως ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να αποδράσει από τις ευθύνες της. Δεν έθεσε θέμα παραιτήσεων. Ζήτησε χαρακτηριστικά σεβασμό στους νεκρούς, αφήνοντας αιχμές για εκμετάλλευση της τραγωδίας από την αντιπολίτευση.

17:46Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Το κατώφλι της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Βαρβάρας Γνεσούλη θα περάσουν σύντομα οι πρώτοι μάρτυρες για να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τα αίτια των πυρκαγιών και να αποδοθούν ευθύνες. Μεταξύ των μαρτύρων που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι και ο αρχηγός της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας έχει ορίσει πυραγό ως ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ενώ έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την πυροσβεστική υπηρεσία. 

17:15Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

17:15Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΔΕΔΔΗΕ: Επανηλεκτροδότηση 3.700 σπιτιών στις πληγείσες περιοχές

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο στις πληγείσες από τη φονική πυρκαγιά περιοχές της Ανατολικής Αττικής, εξέδωσε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ έχουν επανηλεκτροδοτηθεί περίπου 3.700 καταναλωτές από το σύνολο των 7.500, ενώ έχουν αντικατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία 34 υποσταθμοί από το σύνολο των 50 που καταστράφηκαν.

«Η Εταιρεία συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων των ζημιών του Δικτύου στις περιοχές Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα, ενισχύοντας συνεχώς τα συνεργεία της με ανθρώπινο δυναμικό αλλά και με τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμό, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές» επισημαίνει ο Διαχειριστής.

17:15Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Οι φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα εξακολουθούν να απασχολούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Στο επίκεντρο σήμερα οι υπόνοιες που διατυπώθηκαν για εμπρησμό.

17:14Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τη συμπαράστασή τους στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση και στους πυρόληκτους εκφράζουν με επιστολές τους προς την ΚΕΔΕ η Ένωση Δήμων της Τουρκίας και η Γαλλική Ένωση Δήμων και Περιφερειών.

Συγκεκριμένα, ο γ.γ. της Τουρκικής Ένωσης Δήμων, Χαϊρετίν Γκουγκόρ, εκφράζει στη σχετική επιστολή τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους καθώς και τη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους δήμους και στους πολίτες που επλήγησαν, ενώ δηλώνει τη διάθεση της Τουρκικής Αυτοδιοίκησης να προσφέρει βοήθεια, όπου υπάρχει ανάγκη.

Στο ίδιο κλίμα και η επιστολή της Γαλλικής Ένωσης Δήμων και Περιφερειών, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της και δήμαρχος της πόλης Σο, Φιλίπ Λορέντ.

17:02Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Πρ. Παυλόπουλο

Μήνυμα συμπαράστασης για την τραγωδία που έπληξε την ανατολική Αττική απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο Πάπας Φραγκίσκος, μέσω του υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού, καρδινάλιου Pietro Parolin. Σε αυτό αναφέρει ότι «η Αυτού Αγιότης ο Πάπας Φραγκίσκος με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκε για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους όσους επλήγησαν από αυτή την τραγωδία. Ιδιαίτερα προσεύχεται στη μνήμη των θυμάτων, επικαλούμενος την αγάπη του Παντοδύναμου Θεού, και ενθαρρύνει τις αρμόδιες αρχές και τις ομάδες διάσωσης στις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους για τη διάσωση επιζώντων. Για όλους όσους πενθούν, ο Πάπας Φραγκίσκος επικαλείται τις ευλογίες του Κυρίου για παρηγορία και δύναμη».

16:05Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Δέσμη παρεμβάσεων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ, «σε συνδυασμό με τα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση».

16:04Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφτηκε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές. Σε πρώτη εκτίμηση υπολογίζονται σε 27 και πρόκειται κυρίως για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, αρτοποιεία κλπ) και αναψυχής (τουριστικά καταλύματα). Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, απαιτούνται όσο το δυνατόν πιο γρήγορες ενέργειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, καθώς και η συνέχιση της επιτήρησης της περιοχής για την αποφυγή φαινομένων λεηλασίας. Το κλιμάκιο έγινε αποδέκτης καταγγελιών αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης της αδυναμίας που βρίσκονται οι επιχειρηματίες από διάφορους επιτήδειους. Η ΓΣΕΒΕΕ καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά και παρακαλεί τους επιχειρηματίες και τα μέλη της στην περιοχή, εάν υποπέσουν στην αντίληψη τους ανάλογα φαινόμενα, να τα γνωστοποιούν στην Γενική Συνομοσπονδία για περαιτέρω ενέργειες.

16:03Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τις πυρόπληκτες περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να διαπιστώσει τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις από τις φονικές πυρκαγιές. Εκεί ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνού, ότι έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες του δήμου σε τρόφιμα, νερό και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Η ΓΣΕΒΕΕ γνωστοποίησε ότι τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό που ήδη έχει συλλέξει από την προσφορά μελών της απ' όλη την Ελλάδα θα παραδοθούν στην Περιφέρεια Αττικής. Παράλληλα, τονίζει ότι οι Ομοσπονδίες τεχνικών επαγγελμάτων της ΓΣΕΒΕΕ (ηλεκτρολόγοι, αλουμινοκατασκευαστές, υδραυλικοί, ψυκτικοί) είναι στη διάθεση του Δήμου προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

15:47Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Επισκέψεις και συσκέψεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης και ΕΠΑΛ Ραφήνας πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Αγγελόπουλο. Συζητήθηκαν οι έκτακτες ανάγκες των εν λόγω σχολικών μονάδων και η στελέχωσή τους για την υποστήριξη μαθητών των πυρόπληκτων περιοχών, σε συνεργασία με τον δήμο Ραφήνας. Το κλιμάκιο του υπουργείου συναντήθηκε με το δ.σ. της ΔΟΕ, τον δήμαρχο Ραφήνας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και το δ.σ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης (Αγίας Μαρίνας). Επίσης, επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Ραφήνας και τις παρακείμενες κατασκηνώσεις του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που διατίθενται για την στέγαση πυρόπληκτων οικογενειών.

15:00Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Στους 87 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, καθώς κατέληξε σήμερα 62χρονος εγκαυματίας, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

14:46Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κ. Μαρίας Σπυράκη για τη διερεύνηση των κυβερνητικών ευθυνών.

Νέα Δημοκρατία
14:39Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Καμένα δέντρα διακρίνονται μέσα από το παράθυρο ενός κατεστρεμμένου σπιτιού στο Μάτι. 

REUTERS/COSTAS BALTAS
14:28Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Το 52% των δηλώσεων αυθαιρέτων κτισμάτων στο Μάτι Αττικής δεν έχει κάποια οικοδομική άδεια, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

14:28Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Βίντεο που φέρεται να αποτυπώνει τη μανία των πύρινων γλωσσών σε Νέο Βουτζά και Μάτι δημοσίευσε χρήστης του Διαδικτύου.

14:22Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία της ανατολικής Αττικής και τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων. Καλεί τα μέλη της, φορείς και πολίτες σε πράξεις συμπαράστασης και έμπρακτης ενίσχυσης και ανακούφισης των πληγέντων. Η ίδια αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του πληγέντος από την πυρκαγιά Λύρειου Ορφανοτροφείου με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Τέλος διαβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Έλληνες Εισαγγελείς, ενεργώντας όπως πάντοτε, στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναζήτηση, ανάδειξη και απόδοση των ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους της εθνικής αυτής καταστροφής.

              

14:17Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Για «σοβαρά λάθη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως υποστηρίζει, «ο κ. Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυνελλέξει πυρόπληκτους από Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά, χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση, όπου προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες. Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή, χωρίς τελικά να διακομιστεί εκεί ούτε ένας εγκαυματίας, αν και έγινε χαμός». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «ο κ. Καμμένος αυτοαποθεώνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα έκανε όλα τέλεια στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας. Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξε ανικανότητα και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης και ειδικότερα των εγκαυματιών και τραυματιών. Στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, που υποτίθεται ήταν σε ετοιμότητα, δεν διακομίσθη ούτε ένας εγκαυματίας ή τραυματίας. Ήταν σε ετοιμότητα για επικοινωνιακούς λόγους και πολιτικές σκοπιμότητες» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ. 

14:11Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Στους 86 ανέβηκε επισήμως ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία στην ανατολική Αττική. Αυτό δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ολοκλήρωσαν σήμερα τις νεκροψίες-νεκροτομές στο σύνολο των σορών που έχουν βρεθεί. Όπως είπε, ακολουθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Την ίδια ώρα, συνολικά 53 άτομα που τραυματίστηκαν στις φωτιές εξακολουθούν σήμερα να νοσηλεύονται. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, παραμένουν σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου 49 ενήλικες εγκαυματίες,  εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύονται 4 παιδιά, σε καλή κατάσταση. Στο μεταξύ, «σκοτάδι» συνεχίζει να πέφτει σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων.

14:00Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Βίντεο που αποτυπώνει τη μανία των πύρινων γλωσσών σε Νέο Βουτζά και Μάτι δημοσίευσε χρήστης του Διαδικτύου.

THANASIS VOULISMAS
13:55Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Την κατάθεση τροπολογίας η οποία θα προβλέπει υποχρεωτικό σεμινάριο μία φορά το χρόνο σε όλα τα σχολεία, για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών και άλλων θεομηνιών, μαζί με ασκήσεις εκκένωσης χώρου, προανήγγειλε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

13:46Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ν.Δ.: Ούτε μία «συγγνώμη» στη χθεσινή κυβερνητική παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης

«Ανικανότητα να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, αλλά και απύθμενο θράσος» καταλογίζει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την να απαντήσει σε μία σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

«Η Νέα Δημοκρατία, με απόλυτο σεβασμό στο πένθος και την οδύνη που προκαλεί η απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή, και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, την πρωτοφανή εθνική τραγωδία με υπευθυνότητα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση από χθες, πρόσθεσε στην ανικανότητά της να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και απύθμενο θράσος» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των κ. Τζανακόπουλου και Τόσκα.

«Στη χθεσινή κυβερνητική παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης, δεν ακούστηκε ούτε μια ‘’συγγνώμη’’. Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν απομακρύνθηκε. Αντιθέτως, όλοι δήλωσαν περήφανοι για το πόσο καλά έκαναν τη δουλειά τους, την ώρα που ακόμη μετράμε νεκρούς» δήλωσε.

13:31Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Κατεστραμμένα αυτοκίνητα από την πυρκαγιά σε γήπεδο στην Ραφήνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ
13:15Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Φ. Κουβέλης: Θυσία όλων στο βωμό του αντιπολιτευτικού λόγου για να πέσει η κυβέρνηση

«Αυτού του είδους η αντιπολίτευση δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Η πραγματική τους πρόθεση είναι να λεηλατήσουν το πένθος που υπάρχει. Εάν η Ν.Δ. πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει κάτι άλλο, οφείλει να μας πει τι παρέλειψε ο κρατικός μηχανισμός, τι αμέλησε η κυβέρνηση» είπε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. «Αυτό δεν είναι πολιτική λειτουργία, είναι η θυσία όλων στο βωμό του αντιπολιτευτικού λόγου για να πέσει η κυβέρνηση» υποστήριξε. Μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5», ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «ήδη από χθες στη Βουλή βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης έσπευσαν να ασκήσουν "κριτική" και στην πραγματικότητα να δείξουν ποια ήταν η πρόθεσή τους: να λεηλατήσουν αυτή την ώρα το πένθος που υπάρχει και να ασκήσουν αυτή την αδυσώπητη, ανηλεή, αβάσιμη αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση». Ο ίδιος σημείωσε ότι «βεβαίως δημιουργεί» ανασφάλεια και πρόβλημα στο εσωτερικό των Σωμάτων Ασφαλείας η επίθεση εναντίον της πυροσβεστικής και της ηγεσίας της.

13:08Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Δωρεάν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM καρτοκινητής με ενσωματωμένο χρόνο ομιλίας αξίας 10 ευρώ και δωρεάν αντικατάσταση καρτών SIM, προσφέρουν τα καταστήματα Γερμανός της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης και των Αγίων Θεοδώρων, στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Επιπλέον, για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών, προσφέρουν δωρεάν και powerbanks, μπαταρίες και φακούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα Γερμανός σε:

  • Ραφήνα, Λ. Φλέμινγκ 3, τηλ. 2294022066
  • Νέα Μάκρη, Λ. Μαραθώνος 129, τηλ. 2294050135
  • Αγίους Θεοδώρους, Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου & Κρομμυώνος, τηλ. 2741060125
13:03Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Την άμεση και δωρεάν διάθεση συνολικά 300 αυτοκινήτων από τις μάρκες τις οποίες αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, σε κάτοικους ή σε επισκέπτες των πληγεισών περιοχών, των οποίων το όχημα καταστράφηκε από τις πυρκαγιές, για περίοδο δύο μηνών, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, ανακοίνωσε η Kosmocar.

Η Kosmocar, αποκλειστικός εισαγωγέας των Volkswagen, Audi και Skoda στην Ελλάδα, θα διαθέσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα από τις αρχές Αυγούστου και για διάστημα δύο μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουλίου στην τηλεφωνική γραμμή 210-9981131, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτήν την ενέργεια. Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-17:00.

12:58Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Βάλτερ Στάινμαϊερ είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Στάινμαϊερ διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα προσωπικά του αισθήματα οδύνης και εκείνα του γερμανικού λαού, για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας.

12:44Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Χρ. Σπίρτζης: Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν

«Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν» δήλωσε σήμερα ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι θα ελεγχθούν όλες οι παρανομίες και θα πρέπει να διορθωθούν πολεοδομικά εγκλήματα χρόνων. «Θα ελεγχθούν όλες οι πολεοδομικές άδειες στο Μάτι. Θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί» δήλωσε στην τηλεόραση του ANT1 ο υπουργός, λέγοντας πως δεν υπάρχει νόμιμη άδεια σε μηδέν απόσταση από την παραλία και τον αιγιαλό. «Είκοσι έξι συμπολίτες μας κάηκαν γιατί υπήρχε μια μάντρα στο Μάτι. Όπου χρειαστεί, θα γκρεμιστούν. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί…» ανέφερε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να μπει ένα τέλος στην ανορθολογική λογική, να υπάρξει επιτέλους χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός. «Εμείς αυτά τα λίγα χρόνια έχουμε κάνει πράξη όσα δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε» υποστήριξε.

12:33Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, η οποία προβλέπει την παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, καταβολής παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, αρμοδιότητας των Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας όπως και των φορολογουμένων που είτε υπέστησαν σωματική βλάβη οι ίδιοι ή οι σύζυγοι ή αδελφοί ή ανιόντες ή κατιόντες αυτών μέχρι και β' βαθμού, είτε απώλεσαν σύζυγο, αδελφό ή ανιόντα ή κατιόντα αυτών μέχρι και β' βαθμού, είτε υπέστησαν υλικές ζημιές στην ακίνητη περιουσία τους.

12:24Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Συνολικά 53 άτομα που τραυματίστηκαν στις φωτιές της ανατολικής Αττικής εξακολουθούν σήμερα να νοσηλεύονται. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, παραμένουν σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου 49 ενήλικες εγκαυματίες, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύονται 4 παιδιά, σε καλή κατάσταση.

12:09Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Συνεδριάζει στις 17.00 το υπουργικό συμβούλιο

Το σχέδιο για την επόμενη μέρα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, που θα συνεδριάσει, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 5 το απόγευμα.

12:03Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

«Τις ποινικές ευθύνες θα τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη, που οφείλει να αποδώσει το δίκαιο. Οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες», δήλωσε αναφερόμενη στις φονικές πυρκαγιές η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ενώ έκανε λόγο για συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης και συγκάλυψης της κυβέρνησης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η κ. Γεννηματά καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι «ενώ υπήρχαν ήδη νεκροί και πολλοί εγκλωβισμένοι, ασχολήθηκε με τα περί “ασύμμετρης απειλής”».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως υπάρχει ένα βασικό ερώτημα και ένα συμπέρασμα: «Είτε υπήρξε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και επομένως και λάθος διαχείριση, είτε όπως είπαν στη  χθεσινή συνέντευξη, εκτίμησαν τον κίνδυνο και συνειδητά αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη διαχείριση που οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους. Το συμπέρασμα είναι αβίαστο. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους».

12:01Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τη διάθεση πόρων απευθείας σε συγκεκριμένα έργα αποκατάστασης, με όρους και χρόνους ιδιωτικής οικονομίας, για έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών πληγέντων από τις πυρκαγιές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, σχεδιάζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και οι επιχειρήσεις – μέλη του.

11:34Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Την επαναλειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα από την προσεχή Κυριακή 29 Ιουλίου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Πρέπει να δώσουμε χώρο στη ζωή» δήλωσε ο κ. Καμίνης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», προσθέτοντας ότι όλες οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων δουλεύουν πυρετωδώς ώστε από την Κυριακή να ανοίξουν και πάλι οι κατασκηνώσεις.

11:07Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

«Η Ελλάδα ζει δυστυχώς, στιγμές πένθους και οδύνης» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit. Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Μπαρνιέ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την «έμπρακτη αλληλεγγύη τους» προς τη χώρα.

10:48Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την συγκίνηση, το πένθος του ελληνικού λαού, την τραγωδία αυτή που πλήττει όλη την Ελλάδα» ανέφερε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

10:45Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, μετέφερε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

10:39Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

«Πρόκληση για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, για τις οικογένειες των αγνοούμενων και για όλο το λαό» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την «προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συγκαλύψει, με κυνικό και απαράδεκτο τρόπο, τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα στην Ανατολική Αττική».

1 2 3 4 5 6