LIVE: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 15:00
Updated:19:10

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, με κεντρικό σύνθημα «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα». «Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν όλοι μαζί την απάντηση από το Σύνταγμα, η Μακεδονία είναι μία, ήταν και θα είναι πάντα ελληνική» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης. Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr.

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Επιμέλεια: Αλεξία Σωτηρίου, Γιώργος Δ. Παυλόπουλος

Φωτογραφίες, Βίντεο: Αιμιλία Χονδρογιάννη

19:10Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Πλάνα από τη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

Πλάνα από τη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

Ελληνική Αστυνομία - Hellenic Police
18:00Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

naftemporiki.gr
17:48Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Άνοιξε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

17:37Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μία προσαγωγή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής.

17:34Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο ολοκληρώνεται, ο κόσμος έχει αρχίσει να διαλύεται, πεντέμιση ώρες μετά την έναρξη της μαζικής προσέλευσής του.

17:19Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Άνοιξε και ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο

17:17Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

naftemporiki.gr
17:14Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Κλειστοί ακόμη οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, ανοικτός ο σταθμός της Ομόνοιας.

17:05Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

16:53Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο συνεχίζεται με σύντομες ομιλίες εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων και συλλόγων. Ο κεντρικός του όγκος παραμένει, ενώ στις παρυφές του ο κόσμος έχει αρχίσει να αποχωρεί.

16:48Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Sigmalive
16:42Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Πατούλης: Στέλνουμε καθαρό μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε

«Αυτό το συλλαλητήριο δείχνει πως το ποτάμι της οργής ξεχείλισε», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης είπε: «Σήμερα στην καρδιά της Αθήνας, πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι φωνάζουν πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Στέλνουμε καθαρό μήνυμα σε αυτούς που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν πως εμείς δεν θα συμβιβαστούμε»

Συνεχίζοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε: «Μην τολμήσει κανείς να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας» τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα το ανεχτούμε.

«Οι τοπικές κοινωνίες δίνουν σήμερα δυναμικό παρών και βροντοφωνάζουν ενωμένες και χωρίς κομματάρχες πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» είπε ακόμα ο κ. Πατούλης που κατέληξε: «Όλοι όσοι είμαστε εδώ είμαστε πατριώτες, είμαστε Έλληνες και όχι εθνικιστές όπως μας λένε κάποιοι».

16:42Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

SOOC/Menelaos Myrillas
16:37Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Χαιρετίζει το συλλαλητήριο η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Το να είσαι παρών για την πατρίδα σου, για την ταυτότητά σου, για την ειρήνη, δεν είναι «εθνικισμός», ούτε κάποιου είδους «ακρότητα», σημείωσε σε σημερινή της δήλωση η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για ζητήματα Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία ανήκει στους ΑΝΕΛ, αναφερόμενη στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

«Εθνικισμός και ακρότητα είναι να "εξαγιάζεις" τον αλυτρωτισμό. Να επιτρέπεις τη συνέχιση πονηρών σχεδιασμών που βασίζονται στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Να βλέπεις τους λαούς ως εργαλεία για να σχεδιάζεις "μεγάλους χάρτες", πολέμων και κατακτήσεων που θα καταστρέψουν και άλλες ζωές στα Βαλκάνια», είπε.

16:27Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

ΓΑΔΑ: 140.000 κατ' εκτίμηση οι συμμετέχοντες, συνολικά 283 λεωφορεία.

16:24Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Η κατάσταση, μετά τα μικροεπεισόδια στην Πανεπιστημίου, έχει ηρεμήσει.

16:22Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Κασιμάτης: Έχουμε από το 2010 κυβερνήσεις που λένε «ναι» στη δουλεία

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης που επίσης ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα στην ομιλία του τόνισε: «Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό». Συνεχίζοντας είπε ότι: «Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι "χειροπόδαρα" συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο "ναι" στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του».

«Η Ελλάδα εδώ», συνέχισε, «είναι ολόκληρη και λέει "όχι" στη δουλεία από το 2010. Όχι σε καμιά παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Τότε και η Τουρκία θα έπρεπε να λέγεται Ιονία και η Σικελία μεγάλη Ελλάδα. Ας μου φέρει ένας διεθνολόγος ένα όνομα να μην έχει καμία σχέση με την Ιστορία του λαού του».

16:21Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μικρή ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, όταν ομάδα αγνώστων, οι οποίοι έφεραν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες, επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ, που έχει σχηματίσει φραγμό στο σημείο.

naftemporiki.gr
16:12Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Σε ανεπίσημες εκτιμήσεις από πλευράς αστυνομίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία γίνεται λόγος για 140.000 διαδηλωτές, ενώ οι διοργανωτές μιλούν για έως και 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους.

16:11Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Το μήνυμα της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την ονομασία της πΓΔΜ, μετά τον Μίκη Θεοδωράκη, τον λόγο πήρε ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο, διάβασε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, που διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό του Έθνους, στηρίζει κάθε έκφραση υπεράσπισης των δικαίων της Μακεδονίας, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και μακριά από κομματικούς χρωματισμούς. Σέβεται τον διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας αλλά και τις ανησυχίες του κλήρου και των πολιτών. Γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ή οποιοδήποτε άλλο παράγωγο ως συστατικό τού ονόματος άλλου κράτους», τόνισε ο μητροπολίτης Σύρου.

«Με το όνομα Μακεδονία, το κράτος των Σκοπίων εκφράζει αλυτρωτικές διαθέσεις. Είναι ιερή ευθύνη της Εκκλησίας να διακονεί την ενότητα όλων των Ελλήνων αδιακρίτως» σημείωσε ο κ. Δωρόθεος, για να επισημάνει: «Ας γίνει αυτό το συλλαλητήριο σήμερα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. Η Μακεδονία είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

16:09Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μικρή ένταση στην Πανεπιστημίου

Μικρή ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, όταν ομάδα αγνώστων, οι οποίοι έφεραν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες, επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ, που έχει σχηματίσει φραγμό στο σημείο. Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν χωρίς να υπάρξει συνέχεια και αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία. Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε μετά την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια και ενώ οι συγκεντρωθέντες είχαν ήδη αποχωρήσει και απομακρύνονταν.

16:05Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

«Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία», φωνάζουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος.

16:04Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Απ. Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κάνει πως δεν βλέπει

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει», σημειώνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στο συλλαλητήριο που διεξάγεται στην Αθήνα για το ονοματολογικό, με ανάρτησή του στο Twitter.

Αναλυτικά, ο κ.Τζιτζικώστας έγραψε: «Στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας σήμερα για τη Μακεδονία, με μία συγκλονιστική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί μετά και τη σημερινή συγκέντρωση να συνεχίσει να κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει!».

15:56Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Στο βήμα του συλλαλητηρίου ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

15:54Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

naftemporiki.gr
15:52Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Ένταση στην οδό Πανεπιστημίου μεταξύ ομάδας που συμμετέχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και αστυνομίας.

Η ομάδα φώναζε συνθήματα κατά των αναρχικών, αλλά και των ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης.

15:42Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια

Ολοκληρώθηκε, χωρίς επεισόδια, η αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, στην οποία συμμετείχαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της Αριστεράς.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται αυτήν την ώρα με πορεία προς τα Εξάρχεια.

Η συγκέντρωση είχε διοργανωθεί ως αντίθεση με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

15:38Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Γιώργος Κασιμάτης: Το όνομα αυτό μετά τον πόλεμο το έδωσε σαν καραμέλα στους κατοίκους των Σκοπίων ο Τίτο, για να πάρει η Γιουγκοσλαβία ολόκληρη τη Μακεδονία.

15:37Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Γιώργος Κασιμάτης: Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό.

15:36Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Στο βήμα ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης.

15:28Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Στο βήμα ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο οποίος μεταφέρει μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους διαδηλωτές.

15:27Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Β. Λεβέντης: Από αύριο μία καινούργια ημέρα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρών Βασίλης Λεβέντης, σε δήλωσή από το συλλαλητήριο, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να φέρουν ξεκάθαρη θέση για το αν θα δώσουν το όνομα Μακεδονία. Χαρακτήρισε το κλίμα που διαμορφώνεται σε πολλά μέσα ενημέρωσης «προδοτικό» και ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα, λέγοντας ότι από αύριο ξεκινά μια καινούργια ημέρα.

15:14Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Nick Paleologos / SOOC/Nick Paleologos
15:12Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι και δίνουν όλοι μαζί την απάντηση από το Σύνταγμα, η Μακεδονία είναι μία, ήταν και θα είναι πάντα ελληνική.

15:10Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Για εμάς η θέση του ελληνικού λαού είναι σαφής και αυτονόητη και δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Αν όμως κάποια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας σε κάποια ονομασία απλή ή συνθετη που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» πρέπει να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό. Εμείς οι Έλληνες πολίτες που δεν ανεχόμαστε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές - στην περίπτωση αυτή που η κυβέρνηση θα τολμήσει να βάλει μία τέτοια υπογραφή - απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους βουλετές του ελληνικού κοινοβουλίου να ζητήσουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

15:06Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Για όσο καιρό οι Σκοπιανοί θα μας απειλούν με την αλυτρωτική τους προπαγάνδα και το απαράδεκτο Σύνταγμά τους, εμείς ως υπεύθυνος λαός, κληρονόμος μίας μεγάλης ιστορίας, θα συνεχίσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά δεν θα δώσουμε σε καμία περίπτωση τη συγκατάθεσή μας για να γίνουν μέλος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. 

15:04Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, με κεντρικό σύνθημα «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα». Σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς στα Προπύλαια.

naftemporiki.gr
15:03Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Είναι και δική μας ευθύνη το ότι επιτρέψαμε να ανατραφούν τόσες γενιές Σκοπιανών με τέτοιο τρόπο ώστε σήμερα να εμφανίζεται ως μάταιο να ζητάμε να αλλάξει το όνομά τους και να έχουμε φτάσει στο θλιβερό σημείο να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας. Δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας. Γιατί τοτε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Πρέπει να παραδεχθούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας. Σας ρωτώ: έχουμε ευθύνες; Η μόνη λύση είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

15:00Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Αντ. Σαμαράς: Αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενότητας θα φτάσει έξω

«Αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενότητας και αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού θα φτάσει έξω. Και ελπίζω να καταλάβουν όλοι» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δίνει το «παρών» στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Ερωητηθείς από δημοσιογράφους εάν είναι συγκινημένος, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Ποιος δεν είναι..;».

14:55Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Αν υποχωρήσουμε από τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορα σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα.

14:49Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Τα Σκόπια με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά γεγονότα επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας.

14:47Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα.

14:47Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και πέθανε σαν σήμερα το 1843, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

14:43Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Θα μάθατε ασφαλώς οτι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ.

14:35Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Ο Μίκης Θεοδωράκης κατευθύνεται προς την εξέδρα του συλλαλητηρίου.

14:23Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

14:22Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

13:59Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Το «παρών» στο συλλαλητήριο δίνει και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

13:58Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση καταλόγισε στη Ν.Δ., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχείρησε να δώσει «αντικυβερνητική χροιά» στο συλλαλητήριο. Σημείωσε, ωστόσο, πως «ένα αντικυβερνητικό συλλαλητήριο έχει οριζόντια συμμετοχή από όλο το πολιτικό φάσμα, ενώ τον τόνο στο συγκεκριμένο το δίνουν ακραίες συλλογικότητες» και υπογράμμισε την ανάγκη να μην κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή η μισαλλοδοξία.

13:54Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
13:42Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

13:34Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια από τις 12 το μεσημέρι φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Με κεντρικό σύνθημα «καμία ανοχή σε εθνικισμό και φασισμό» οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ενάντια στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στο Σύνταγμα καθώς, όπως υποστηρίζουν, «η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο».

13:34Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Διαδηλωτές κρατούν σημαίες και πανό κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου ενάντια στην χρήση του ονόματος "Μακεδονία" από το κράτος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
13:23Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Παράνομη ανάρτηση για το συλλαλητήριο στην ιστοσελίδα του υπ. Πολιτισμού

Παράνομη ανάρτηση με εικόνα για το συλλαλητήριο της Κυριακής, ανέβηκε χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως αναφέρεται, «η εν λόγω εικόνα απομακρύνθηκε άμεσα και ταυτόχρονα δόθηκε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για διερεύνηση της κακόβουλης αυτής ενέργειας».

13:08Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

naftemporiki.gr
13:06Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Φραγμούς με κλούβες των ΜΑΤ έχουν στήσει αστυνομικές δυνάμεις σε δρόμους περιμετρικά του Συντάγματος.

12:58Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ιερό, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η πατριωτική ευαισθησία του τμήματος της ελληνικής κοινωνίας που επιλέγει να εκφραστεί σήμερα κατά τον τρόπο αυτό» δεν θα πρέπει να γίνει «αντικείμενο εκμετάλλευσης και καπηλίας, είτε από εθνικιστικές και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις, είτε από κάποιους που κυνικά επιθυμούν να στήσουν πολιτικές καριέρες πάνω σε ένα εθνικό ζήτημα».

12:56Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

REUTERS/Costas Baltas

REUTERS/COSTAS BALTAS
12:53Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

«Η υπεύθυνη εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «όταν οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι σοβαροί, η ενημέρωση κομμάτων και κοινωνίας επαρκής και η διαπραγματευτική θέση της χώρας ενιαία και στιβαρή, δεν υφίσταται και ουσιαστικός λόγος πραγματοποίησής τους».

12:53Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018

«Το να είσαι παρών για την πατρίδα σου, για την ταυτότητά σου, για την ειρήνη, δεν είναι "εθνικισμός", ούτε κάποιου είδους "ακρότητα"» δηλώνει η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, προσθέτοντας ότι «το σημερινό συλλαλητήριο, όπως και εκείνο της 21ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, έχει ως βάση τη γνήσια έκφραση των συνανθρώπων μας, που καταγγέλλουν έναν ολοφάνερο επεκτατικό σχεδιασμό που ξεκίνησε χρόνια πριν σε βάρος της ειρήνης στα Βαλκάνια».

1 2