LIVE: Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο

Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 04:00
Updated:23:08
REUTERS/HANNAH MCKAY

Σε 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο έχει προχωρήσει η βρετανική αστυνομία, μετά τη χθεσινοβραδινή διπλή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 48 τραυματίσθηκαν. Στη Γέφυρα του Λονδίνου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς, ενώ στο γειτονικό Μπόροου Μάρκετ οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια. Νεκροί από αστυνομικά πυρά οι τρεις δράστες. Σύμφωνα με το Sky News, των συλλήψεων προηγήθηκε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ένας εκ των δραστών. 

23:08Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ένας Έλληνας στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης

Ένας Έλληνας είναι μεταξύ των τραυματιών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, όπως έκανε γνωστό η ελληνική πρεσβεία στη βρετανική πρωτεύουσα. 

«Οι βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

22:29Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Η Γαλλία έσπευσε να προσφέρει τη στήριξη της στη Βρετανία μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ μίλησε για «επίθεση στις δημοκρατίες και τις ελευθερίες μας».

EURONEWS
22:25Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ταξιδιωτική οδηγία για τη Βρετανία

Ταξιδιωτική οδηγία για τη Βρετανία εξέδωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Προειδοποιούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Βρετανία μετά την επίθεση στο Λονδίνο, την τρίτη στην χώρα που συνδέεται με ισλαμιστές τρομοκράτες σε διάστημα τριών μηνών.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM μετέδωσε επικαλούμενο τον ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Αλ Χαμ αλ Νταχερί ότι η οδηγία αυτή βασίζεται στην αξιολόγηση του υπουργείου των υφιστάμενων κινδύνων και απειλών μετά την επίθεση.

Το ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους πολίτες των ΗΑΕ στη Βρετανία να «είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν μετακινούνται από μια περιοχή σε μια άλλη και να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους αυτό το διάστημα».

22:12Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο την Τρίτη

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί την Τρίτη σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια στη Βρετανία στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο.

«Η Βρετανία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή την Τρίτη 6 Ιουνίου του 2017 στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) στη μνήμη εκείνων που σκοτώθηκαν και όλων όσων οι ζωές επηρεάστηκαν από τις επιθέσεις στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

21:01Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Νεκρός Γάλλος πολίτης από την επίθεση στο Λονδίνο

Ένας Γάλλος σκοτώθηκε στην επίθεση στο Λονδίνο και άλλοι επτά νοσηλεύονται, έκανε γνωστό από την Τύνιδα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν. Πρόσθεσε πως τέσσερις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλος ένας αγνοείται. 

20:24Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης από τον ΓΓ του ΟΗΕ

Απερίφραστα καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους Βρετανούς πολίτες και τη βρετανική κυβέρνηση στη μάχη που δίνουν κατά της τρομοκρατίας.

«Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει με σθένος τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο τη νύχτα. Απευθύνει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και στέλνει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εύχεται οι υπεύθυνοι αυτής της αδικαιολόγητης βίας να βρεθούν γρήγορα και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τη Βρετανία και τους Βρετανούς πολίτες, ο Γκουτέρες υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα «πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της στις προσπάθειες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης εκείνοι που χρησιμοποιούν τέτοιες απάνθρωπες τακτικές».

20:12Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Έφοδο σε διαμέρισμα στο ανατολικό Λονδίνο το οποίο χρησιμοποιούσε ένας από τους τρεις δράστες της διπλής επίθεσης στη βρετανική πρωτεύουσα έκανε η βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με το Sky News. 

20:08Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Υποστηρικτές του ISIS πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο για την επίθεση στο Λονδίνο και καλούν και άλλους να προβούν σε ανάλογος επιθέσεις, όπως μεταδίδει το BBC. Για την ώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

19:58Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Τηλεφωνικές συνομιλίες Μακρόν με τις οικογένειες Γάλλων τραυματιών στο Λονδίνο

Με τις οικογένειες των τεσσάρων Γάλλων που τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Λονδίνο συνομίλησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας «την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας του σε αυτή τη δοκιμασία» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

«Οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τις οικογένειες συνεχίζονται και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπόρεσε ήδη να συνομιλήσει με κάποιους εξ αυτών» σημειώνει το Ελιζέ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους «διατύπωσε την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας σε αυτήν τη δοκιμασία, στις οικογένειες και τους συγγενείς όπως επίσης και το αίσθημα συμπάθειας» προς εκείνους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε «μαζί τους τις ανάγκες που έχουν και την κατάσταση της οικογένειάς τους και υπενθύμισε ότι η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό τους σε αυτή τη δοκιμασία».

Τέσσερις Γάλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών ένας σοβαρά, στην επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περίπου 50 άλλων.

19:07Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ώρα 10.08, βράδυ Σαββάτου στην βρετανική πρωτεύουσα. Κόσμος τρέχει πανικόβλητος στην εμβληματική Γέφυρα του Λονδίνου και απομακρύνεται όσο πιο γρήγορα μπορεί από το σημείο. Αμέσως η περιοχή γεμίζει με ασθενοφόρα και περιπολικά και αποκλείεται από την Αστυνομία.

EURONEWS
19:04Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Λουλούδια και μηνύματα βρίσκονται πίσω από ταινία της αστυνομίας κοντά στο Μπόροου Μάρκετ.

REUTERS/PETER NICHOLLS
19:03Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Συνεχείς έρευνες της βρετανικής αστυνομίας

Σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της ταυτοποίησης των τριών δραστών της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο έχουν καταγράψει οι αρχές, δήλωσε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι.

Όπως είπε, οι αρχές είναι ολοένα και πιο πεπεισμένες ότι η επίθεση διαπράχθηκε από τρία πρόσωπα, χρειάζεται ωστόσο να επιβεβαιωθεί εάν εμπλέκονται και άλλοι στον σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά στο ανατολικό Λονδίνο.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, το φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε πρόσφατα ενοικιαστεί από έναν από τους δράστες.

Επίσης, ο Ρόουλι είπε ότι οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους πυροβολώντας εναντίον των δραστών προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι τους είχαν εξουδετερώσει, καθώς φαινόταν ότι ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

18:27Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Δεν υπάρχουν άλλοι δράστες, τονίζει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας, σημειώνοντας όμως ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά σε ό,τι αφορά τις έρευνες.

18:15Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Έρευνες της βρετανικής αστυνομίας σε κτήριο στο Ιστ Χαμ

Νέες έρευνες, αυτή τη φορά σε κτήριο στο Ιστ Χαμ, στο ανατολικό Λονδίνο, πραγματοποιεί η βρετανική αστυνομία, μετέδωσε φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ η πρόσβαση έχει αποκλειστεί.

Νωρίτερα η αστυνομία συνέλαβε 12 ανθρώπους στην περιοχή του Μπάρκινγκ, σε κοντινή απόσταση, σε σχέση με την επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου όπου σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι.

18:15Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Στη σύλληψη 12 ατόμων, με την υποψία ότι συνδέονται με το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, προχώρησε η βρετανική αστυνομία. Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν κατά την έφοδο σε διαμέρισμα στο προάστιο Μπάρκινγκ, το οποίο φέρεται να ανήκε σε έναν από τους τρεις δράστες. Η ταυτότητα των δραστών, που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

EURONEWS
18:12Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Το Λονδίνο παραμένει μια από τις ασφαλέστερες παγκόσμιες πόλεις», τόνισε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν, στον απόηχο της νέας τρομοκρατικής επίθεσης. Προανήγγειλε πάντως ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου τα επόμενα 24ωρα.

EURONEWS
18:07Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Και ένας Καναδός πολίτης είναι μεταξύ των νεκρών από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

17:48Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Σε κρίσιμη κατάσταση 21 από τους συνολικά 48 τραυματίες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο.

17:33Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ενίσχυση της συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας ζητεί η Ένωση Κεντρώων

Το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα σε λίγους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, έφερε ξανά χθες στο προσκήνιο την αποκρουστική παράνοια της τρομοκρατίας και τη διαπίστωση ότι ο αγώνας εναντίον της θα είναι παρατεταμένος και σκληρός, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Συλλυπούμαστε τις οικογένειες των θυμάτων και στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματιών. Η Ένωση Κεντρώων δεν θα κουραστεί να καταδικάζει τις δειλές τρομοκρατικές ενέργειες και να τονίζει ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση και συνεργασία της διεθνούς κοινότητας σε όλα τα επίπεδα έως την τελική απάλειψη του αποτρόπαιου φαινομένου», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

 

17:29Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Δεν αρκεί να λέμε «δεν θα αλλάξουμε τρόπο ζωής», πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιου Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter και ζήτησε οργανωμένη ευρωπαϊκή δράση κατά των τρομοκρατών.

17:13Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν - Μέι

Τη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, την επομένη της επίθεσης στο Λονδίνο.

Μακρό και Μέι «αναφέρθηκαν στην κατάσταση των θυμάτων και στα πρώτα στοιχεία της έρευνας» και η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεσμεύθηκε, όπως αναφέρει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «να δώσει όλες τις πληροφορίες» για τους Γάλλους που έπεσαν θύματα της επίθεσης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας υπενθύμισε επίσης «τη σημασία του αγώνα κατά της μετάδοσης μηνυμάτων τρομοκρατικής προπαγάνδας μέσω των κοινωνικών δικτύων».

Εξάλλου η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως απόψε, 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), τα φώτα του πύργου θα σβήσουν σε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο.

16:31Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

«Οι σκέψεις όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων, μαζί με τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, προσθέτοντας πως «αυτές τις δύσκολες ώρες, είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του βρετανικού λαο». Σημείωσε πως φφείλουμε να αντιδράσουμε με σχέδιο, καλή συνεργασία και στόχευση απέναντι στις δυνάμεις της τρομοκρατίας, διαμηνύοντας ότι ο φόβος δεν θα περάσει.

16:22Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

16:07Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Απίστευτες στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν στην Γέφυρα του Λονδίνου, λίγα λεπτά μετά την νέα αιματηρή τρομοκρατική επίθεση. Οι μαρτυρίες των εργαζομένων και των θαμώνων ενός εστιατορίου της περιοχής είναι συγκλονιστικές.

EURONEWS
15:38Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ξέσπασε η Τερέζα Μέι μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. «Αρκετά ως εδώ, ενωμένοι θα νικήσουμε τους εχθρούς μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της ομάδας COBRA, η Τερέζα Μέι ήταν κατηγορηματική, πως οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη, 8 Ιουνίου θα γίνουν κανονικά.

EURONEWS
15:34Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Οι τρομοκράτες έχουν μοναδικό σκοπό να σπείρουν το μίσος και τον φόβο, δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα εκφράζει βαθιά θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων της φριχτής όπως λέει, επίθεσης στο Λονδίνο καθώς και αλληλεγγύη στον βρετανικό λαό. Η δημοκρατία μπορεί και πρέπει να νικήσει το σκοτάδι, καταλήγει.

 

15:30Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αρχών για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε την βρετανική πρωτεύουσα. Γέφυρα του Λονδίνου και Μπόροου Μάρκετ έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μείνουν μακριά από αυτές τις περιοχές.

EURONEWS
15:25Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Έρευνα της αντιτρομοκρατικής στο Ανατολικό Λονδίνο και 12 συλλήψεις

Σε 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο έχει προχωρήσει η βρετανική αστυνομία, μετά τη χθεσινοβραδινή διπλή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 48 τραυματίσθηκαν.

«Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν 12 ανθρώπους στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την περιοχή Μπόροου Μάρκετ. Οι έρευνες συνεχίζονται στο Μπάρκινγκ», αναφέρεται σε δήλωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

15:21Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

«Οι τρομοκράτες έχουν μοναδικό σκοπό να σπείρουν το μίσος και τον φόβο. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων της φριχτής επίθεσης στο Λονδίνο και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Βρετανικό λαό. Η δημοκρατία μπορεί και πρέπει να νικήσει το σκοτάδι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

15:19Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Τραμπ κατά Καν μέσω twitter

Επικρίσεις κατά του δημάρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν διατύπωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο. 

«Τουλάχιστον επτά νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως 'δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!'», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος είχε δηλώσει πως οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν, βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Ο Καν εξελέγη πέρυσι δήμαρχος της πόλης και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που ηγείται μιας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας.

15:00Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

14:39Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

«Προσευχόμαστε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Λονδίνου και τους συγγενείς τους», είπε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Το πνεύμα ας χαρίσει ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ας επουλώσει τις πληγές του πολέμου και της τρομοκρατίας η οποία, και την περασμένη νύχτα, στο Λονδίνο, έπληξε αθώους πολίτες», πρόσθεσε.

14:34Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε διαμέρισμα στο ανατολικό Λονδίνο που χρησιμοποιούσε ένας από τους τρεις δράστες της διπλής επίθεσης, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Αυτόπτης μάρτυρας της επιδρομής πως άκουσε αρκετούς κρότους στη διάρκεια της επιχείρησης και αργότερα του είπαν πως επρόκειτο για ελεγχόμενες εκρήξεις.

14:17Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

«H ψυχρότητα με την οποία επιτέθηκαν οι δράστες σε πολίτες του Λονδίνου είναι αποκρουστική και ενώνουμε το πένθος μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

13:49Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

13:42Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

13:41Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

13:41Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Πιθανόν «ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες» οι δράστες

Οι δράστες ήταν πιθανόν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες, δήλωσε σήμερα η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

«Όπως είπε η πρωθυπουργός, έχουμε την πεποίθηση ότι ήταν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες, απ' αυτό εμπνέονταν, και πρέπει να μάθουμε περισσότερα όσον αφορά το από πού ήρθε αυτή η ριζοσπαστικοποίηση», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Η Ραντ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι δράστες της επίθεσης ήταν γνωστοί στις αρχές πριν από τη χθεσινή επίθεση.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται, έτσι ανακαλύπτουμε περισσότερα για το ποιοι είναι αυτοί οι τρεις», ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση ανάμεσα στους δράστες και τη βομβιστική επίθεση καμικάζι της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή 22 ανθρώπων.

13:13Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

13:06Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Αστυνομική επιχείρηση στο ανατολικό Λονδίνο

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια διεύθυνση στην περιοχή Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου, μετέδωσε σήμερα το Sky News, προβάλλοντας αεροφωτογραφίες από έναν αστυνομικό κλοιό γύρω από συγκρότημα διαμερισμάτων, έξω από το οποίο είναι σταθμευμένο ένα ασθενοφόρο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση από την αστυνομία και δεν είναι σαφές αν υπάρχει κάποια σχέση με την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε χθες το βράδυ τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

13:02Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Καταδίκη της επίθεσης από το ΥΠΕΞ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Λονδίνο.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον βρετανικό λαό και την Κυβέρνησή του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

13:00Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Δεν αναβάλλονται οι εκλογές

«Οι γενικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως έχει προγραμματιστεί, την Πέμπτη, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία επιβεβαίωσε ότι Συντηρητικοί και Εργατική ανέστειλαν την προεκλογική τους εκστρατεία σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. 

Η Μέι υπογράμμισε ότι δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί στη βία να διαταράξει τη δημοκρατική διαδικασία για αυτό και όπως είπε -οι προεκλογικές καμπάνιες θα ξαναρχίσουν τη Δευτέρα, ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν την Πέμπτη.

12:49Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

12:49Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

12:41Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

«Οι σκέψεις μας, στον βρετανικό λαό, στα θύματα και τις οικογένειές τους. Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις θρασύδειλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ευρωπαϊκοί λαοί “δεν θα τρέξουν, ούτε θα κρυφτούν”» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

12:32Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

12:31Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

12:22Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις επιθέσεις στο Λονδίνο σε τηλεγράφημά του προς τη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ενίσχυση των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση δυνάμεων της τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να είναι η κοινή απάντηση σ' αυτό που συνέβη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Το έγκλημα αυτό προκαλεί σοκ με την ωμότητα και τον κυνισμό του», τονισε ο Ρώσος πρόεδρος και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

12:19Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Δεν βλέπει αναβολή εκλογών ο Ντέιβις

Η ημερομηνία της 8ης Ιουνίου για τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές πιθανόν δεν μπορεί να αλλάξει, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Δεν είμαι σίγουρος πως (η αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών) είναι κάτι που μπορεί νομικά να γίνει. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στον νόμο νομίζω και ποιος θα τις κάνει; Το κοινοβούλιο δεν υφίσταται πλέον», ανέφερε στο BBC και πρόσθεσε πως η αναστολή της προεκλογικής εκστρατεία θα είναι σχετικά σύντομη.

Ο Ντέιβις είπε πως δεν γνωρίζει αν η επίθεση είχε στόχο να διαταράξει την εκλογική διαδικασία. Αν είναι έτσι, συνέχισε, αυτό είναι ένας ακόμη λόγος για να μην αναβληθούν οι εκλογές.

Τέλος, επικαλέστηκε τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη ως παράδειγμα, λέγοντας πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε διεξαγωγή εκλογών λίγο χρόνο έπειτα από μια τρομοκρατική επίθεση.

12:16Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Η φιλανθρωπική συναυλία που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μάντσεστερ για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 22ας Μαΐου θα διεξαθεί κανονικά, όμως τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα μετά τη νέα επίθεση στο Λονδίνο.

12:06Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Δεν αναστέλλει την προεκλογική εκστρατεία το UKIP

Το ευρωσκεπιτκιστικό κόμμα UKIP δεν θα αναστείλει την προεκλογική του εκστρατεία και εξηγεί ότι «οι εξτρεμιστές θέλουν να διαταράξουν τη δημοκρατία μας».

«Με περισσότερους ανθρώπους να δολοφονούνται στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας χθες το βράδυ από ισλαμιστές τρομοκράτες, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για εμάς να αντιμετωπίσουμε αυτό το κακό με τις δημοκρατικές αρχές που έχουν κάνει αυτή τη χώρα αυτό που είναι», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Πολ Νάταλ.

11:40Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

11:39Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

11:38Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι υπάρχουν τέσσερις Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.

11:35Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Τους επτά έφτασαν οι νεκροί από την επίθεση που σημειώθηκε τη νύκτα στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η αξιωματούχος της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ.

11:30Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

11:25Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον βρετανικό λαό και καταδίκασε τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και γνωστοποίησε ότι θα αποστείλει σύντομα τηλεγράφημα με τα συλλυπητήριά του προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

11:11Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία που τραυματίστηκε κατά την επίθεση στο Μπόροου Μάρκετ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Πρόκειται για τον Όλιβερ Ντόουλινγκ από το Κράισττσερτς.

Η αδερφή του ανέφερε ότι τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στομάχι. Κανένα από τα ζωτικά του όργανα δεν έχει πληγεί, πρόσθεσε.

11:07Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Αποτροπιασμός Πρ. Παυλόπουλου

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης, Γεώργιος Γεννηματάς διαβίβασε προς την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ «τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για τη χθεσινοβραδινή βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, μαζί με τις ειλικρινείς ευχές του για ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών».

11:06Κυριακή 04 Ιουνίου 2017

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για σήμερα.

1 2 3