LIVE: Ολοκληρώθηκαν τα απεργιακά συλλαλητήρια

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 10:00
Updated:13:48

Συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα «αντεργατικά μέτρα» που - όπως καταγγέλλουν - προωθούν κυβέρνηση και δανειστές, πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ξεχωριστή πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός.

13:48Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
13:47Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων. Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

13:42Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου. Στην Πρέβεζα έγιναν ξεχωριστές απεργιακές κινητοποιήσεις, του ΠΑΜΕ μαζί με εργατικά Σωματεία, των μαζικών φορέων και του Σωματείου συντονισμού εργαζομένων-ανέργων του Νομού.

Στα Γιάννενα μεγάλη συμμετοχή είχαν οι δύο πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στην 'Αρτα, πραγματοποιήθηκαν, το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και ακολούθησαν δύο διαφορετικές πορείες. Παράλληλα, το πρωί αγρότες με τρακτέρ έκαναν συμβολική κατάληψη στη ΔΟΥ και στην συνέχεια πήγαν στο Εργατικό Κέντρο.

Κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά έγιναν στην Ηγουμενίτσα.

13:33Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Ν.Δ. για ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτα χρεώνουν, μετά διαδηλώνουν

«Θα ήταν κωμικό, αλλά έχει καταντήσει γραφικό» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία για το κάλεσμα που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας», αλλά και «μια ακόμη απόπειρα να εξαπατήσουν τους πολίτες». «Πρώτα χρεώνουν, μετά διαδηλώνουν», κατέληξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

13:18Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
13:15Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

ΓΣΕΒΕΕ: Δεν πάει άλλο

Την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση στο κάλεσμα της για συμμετοχή των Ομοσπονδιών μελών της και των Σωματείων τους στις πορείες και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας εξέφρασε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Η ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της στα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και δανειστές και τα οποία σύμφωνα με την Συνομοσπονδία, «βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση, εξοντώνουν την πραγματική οικονομία και οδηγούν στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, έμπορους, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους».

13:11Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

«Τα προηγούμενα χρόνια αυτοί που σήμερα κυβερνούν ήταν εδώ μαζί μας και έλεγαν ότι πάνω στους κοινωνικούς αγώνες θα πετύχουμε την πολιτική ανατροπή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να βρει το περιτύλιγμα για να ικανοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών».

13:03Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Στη Βουλή έφτασε η πορεία της ΑΔΕΔΥ.

NAFTEMPORIKI.GR
13:03Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

H πορεία της ΑΔΕΔΥ

NAFTEMPORIKI.GR
12:57Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή.

12:56Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

12:56Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Στη Βουλή έφτασε η πορεία της ΑΔΕΔΥ.

12:40Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ τους στο Άργος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
12:35Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12:30Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Γρ. Καλομοίρης: Να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας

«Χρειάζεται ενιαίος πανεργατικός αγώνας για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές» δήλωσε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Όπως είπε, «αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση στο εργασιακό καθεστώς χιλιάδων εργαζομένων, σημαίνει ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις εγκαταλείπονται ουσιαστικά, σημαίνει πλαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος».

12:30Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην πορεία του ΠΑΜΕ

SOOC/Nikos Libertas
12:28Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Δήλωση του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη στο Naftemporiki.gr.

naftemporiki.gr
12:19Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η ΑΔΕΔΥ, αριστερές οργανώσεις και πρωτοβάθμια σωματεία ξεκινούν αυτή την ώρα πορεία προς τη Βουλή, ξεκινώντας από το Πολυτεχνείο.

12:19Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησε η πορεία της ΑΔΕΔΥ

NAFTEMPORIKI.GR
12:07Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Από τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο Πολυτεχνείο

NAFTEMPORIKI.GR
11:59Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή.

NAFTEMPORIKI.GR
11:54Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή.

11:32Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Από τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως

NAFTEMPORIKI.GR
11:32Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Κλειστοί είναι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιακών συλλαλητηρίων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, κλειστή είναι η Πανεπιστημίου στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη, η Πατησίων στο ύψος της Κοδριγκτώνος, η Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Σέκερη, καθώς και η Πειραιώς στη συμβολή της με την Ιερά Οδό.

11:25Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Δ. Κουτσούμπας: Κόλαφος για τους εργαζόμενους η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη δεύτερη αξιολόγηση, για το χρέος, ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε δήλωσή του από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «η κυβέρνηση μαζί με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μιλάει και πανηγυρίζει για ανάκαμψη της οικονομίας, μόνο που αυτή η ανάκαμψη θα είναι για τους λίγους, για το μεγάλο κεφάλαιο», ενώ ο λαός και η εργατική τάξη «θα υποφέρουν, θα είναι τα μόνιμα υποζύγια, με ένταση της εκμετάλλευσης, ξεζούμισμα του εισοδήματος και των συντάξεων με νέα φορολογικά βάρη, με μνημόνια διάρκειας».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε τέλος ότι η λύση βρίσκεται στην πολιτική πρόταση που προτείνουν το ταξικό εργατικό κίνημα, η κοινωνική συμμαχία, οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις  και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

11:18Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη δεύτερη αξιολόγηση, για το χρέος, ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους, για το λαό μας» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια. 

902.gr
11:09Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Λόγω της απεργίας, οι δομές Υγείας και Πρόνοιας λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

11:07Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

DPA: Οι Έλληνες δεν ξέχασαν την κρίση και απεργούν

«Η ψηφοφορία για το Brexit, το δημοψήφισμα στην Ιταλία και οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία έκαναν την ελληνική κρίση χρέους σχεδόν να ξεχαστεί. Ωστόσο, για τους ανθρώπους στη χώρα δεν άλλαξε τίποτα. Πολλοί είναι απελπισμένοι, η ανεργία είναι υψηλή», γράφει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, με αφορμή τη γενική απεργία, υπό τον τίτλο «Για τους Έλληνες η κρίση σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεχαστεί».

Για τους ανθρώπους στην Ελλάδα η κρίση παραμένει παρούσα, παρατηρεί ο ανταποκριτής του DPA και συμπληρώνει ότι «περίπου εννέα στους 10 Έλληνες πιστεύουν σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση».

Για τη σημερινή απεργία αναφέρεi ότι «οι εργαζόμενοι δείχνουν επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά τους βγαίνοντας στους δρόμους». 

11:07Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ

Η μετακίνηση του επιβατικού κοινού της πρωτεύουσας διεξάγεται από το πρωί μετ' εμποδίων λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν εκ νέου χειρόφρενο από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) δεν θα λειτουργούν από τις 4.00 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο έχουν τραβήξει σήμερα και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

11:04Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση, τους δανειστές και τις εργοδοτικές ενώσεις ότι «εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους». «Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού», τονίζει το ΠΑΜΕ.

11:03Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς συνεχίζεται η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

REUTERS/MICHALIS KARAGIANNIS
11:03Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

11:02Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

NAFTEMPORIKI.GR
11:00Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιούν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα «αντεργατικά μέτρα» που - όπως καταγγέλλουν - προωθούν κυβέρνηση και δανειστές και στην πολιτική της «τιμωρητικής λιτότητας».