Επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 20:00
Updated:18/11/2016 00:59

Επεισόδια σημειώνονται στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, στα Εξάρχεια. Ομάδες ατόμων, που έχουν καταλάβει το Πολυτεχνείο, εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες «απαντούν» κάνοντας χρήση χημικών.

Σε 13 ανέρχονται οι συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ οι αρχές προχώρησαν και σε πέντε προσαγωγές. Για αρκετές ώρες η κατάσταση παρέμενε τεταμένη, καθώς ομάδες ατόμων, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το υπό κατάληψη κτήριο Γκίνη του Ιδρύματος, εκτόξευαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως στην οδό Πατησίων. Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός.

00:59Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Στις 13 οι συλλήψεις και πέντε οι προσαγωγές μέχρι στιγμής γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου τα τελευταία λεπτά είναι πιο ήρεμη η κατάσταση. 

23:47Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια και στον Βόλο

Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, πετροπόλεμος, βόμβες μολότοφ και πολλές ζημιές, χαρακτήρισαν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον Βόλο. Η πορεία ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν και τελικά πέτυχαν να αποχωρήσουν από την κορυφή της πορείας οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Δεύτερη πορεία διαδηλωτών ξεκίνησε μετά τις 8 το βράδυ από την πλατεία Ελευθερίας, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας συνθήματα και κατευθύνθηκε προς το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές, έχοντας μαζί τους πέτρες και κομμάτια από πλακάκια και τσιμέντα που αφαίρεσαν από τον χώρο του πανεπιστημίου, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

23:41Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η κατάσταση είναι τεταμένη γύρω από το Πολυτεχνείο όπου οι καταληψίες του κτηρίου Γκίνη εξακολουθούν να εξαπολύουν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

23:39Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τέσσερις οι συλλήψεις, επτά οι προσαγωγές μέχρι στιγμής στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

23:18Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στην Πατησίων έχει μεταφερθεί η ένταση. Ομάδες ατόμων βγαίνουν από την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου και εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, που «απαντούν» με εκτεταμένη χρήση χημικών. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι και την Ομόνοια.

23:08Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η ένταση στην οδό Πατησίων

naftemporiki.gr
23:07Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στο μεταξύ, στην κυκλοφορία δόθηκαν όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Εγνατία, όπου νωρίτερα σημειώθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

23:00Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η ένταση στην οδό Πατησίων, όπου ομάδες ατόμων εκτοξεύουν κατά διαστήματα βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

22:46Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Σε δύο προσαγωγές προχώρησαν, μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, με την ολοκλήρωση των δύο πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

22:27Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Θ. Παπαθεοδώρου: Να σταματήσουν οι βανδαλισμοί στο Πολυτεχνείο

Να σταματήσουν άμεσα οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί στο Πολυτεχνείο ζητεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. «Την ημέρα της επετείου της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου μία μικρή ομάδα μπαχαλάκηδων αποφάσισαν να αμαυρώσουν την επέτειο που ανήκει στο σύνολο του Ελληνικού λαού. Ανήκει στη παρακαταθήκη της ιστορικής και ελεύθερης λειτουργίας της Δημοκρατίας μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παπαθεοδώρου.

Προσθέτει επίσης ότι η πολιτεία και οι θεσμοί της Δημοκρατίας πρέπει να προστατεύσουν το Πολυτεχνείο και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται τη μνήμη και τους αγώνες του ελληνικού λαού.

22:20Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Παραμένουν τα οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τζωρτζ.

22:20Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ομάδα από 50 κουκουλοφόρους περίπου, βγήκε από την οδό Στουρνάρη και εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Αμέσως μετά τα άτομα αυτά μπήκαν πάλι στον χώρο του Πολυτεχνείου.

22:15Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

NAFTEMPORIKI.GR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
22:14Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στην Πατησίων μεταφέρεται ξανά το σκηνικό της έντασης.

22:01Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο.

Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.

22:00Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στο μεταξύ, σε προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

22:00Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων, καθώς και οι δρόμοι περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

21:59Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. 

21:57Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Σε δύο συλλήψεις έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι αρχές, στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

21:51Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στην οδό Τοσίτσα έχει μεταφερθεί τα τελευταία λεπτά η ένταση, στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

21:28Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Γ. Κουμουτσάκος: Κανένα άσυλο για εκείνους που βανδαλίζουν τα σύμβολα

Επιβολή της τάξης από την κυβέρνηση ζητεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στον χώρο του Πολυτεχνείου.

«Άθλιοι έκαψαν την ελληνική σημαία. Κανένα άσυλο, κανένα άβατο για εκείνους που βανδαλίζουν τα σύμβολα και την περιουσία ενός ολόκληρου λαού», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

21:24Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

NAFTEMPORIKI.GR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
21:18Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο προαύλιο της πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου έχουν εισέλθει ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από την οδό Εγνατία στους χώρους του ΑΠΘ, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

21:13Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Με τραύμα στο μέτωπο νοσηλεύεται ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 8 το βράδυ. Ομάδα ατόμων πέταξε εναντίον του αστυνομικού διευθυντή καδρόνι.

21:07Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, εντοπίστηκαν περίπου 150 άτομα τα οποία κατευθύνονταν στο Πολυτεχνείο και εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα επεισόδια προκαλούν περίπου 70 άτομα που έχει καταλάβει το κτήριο Γκίνη.

21:04Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκεται η ηγεσία της αστυνομίας, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ.

21:00Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ και στο κέντρο της Πάτρας, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Ομάδα ατόμων άναψε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσε πέτρες κατά του κτηρίου που στεγάζεται το Γ΄ αστυνομικό τμήμα, καθώς και σε υποκατάστημα τράπεζας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

20:57Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό που είχαν κλείσει, σταδιακά, από το πρωί για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Οι συρμοί σταματούν πλέον κανονικά στους τρείς σταθμούς (Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής) που ήταν κλειστοί νωρίτερα.

20:52Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στην κυκλοφορία δόθηκε η Λεωφόρος Βασ. Σοφίας, μετά από την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

20:47Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια σημειώθηκε και στα Ιωάννινα γύρω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου από κουκουλοφόρους που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών .

Αυτή τη στιγμή το μπλοκ των κουκουλοφόρων απομακρύνεται από το χώρο των επεισοδίων ενώ παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

20:46Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πληροφορίες θέλουν τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ να βρέθηκαν αντιμέτωποι με αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς, όταν έφτασαν στο ύψος της αμερικάνικης πρεσβείας, κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

20:41Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η Εισαγγελία Αθηνών ζητεί από την αστυνομία «να πράξει τα δέοντα» σε περίπτωση που διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων στον χώρο του Πολυτεχνείου.

20:26Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων βρίσκεται το επίκεντρο των επεισοδίων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Κουκουλοφόροι εκτοξεύουν μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων ενώ κάποιοι από αυτούς ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου Γκίνη το Ιδρύματος και εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα. Η αστυνομία απαντά με χρήση χημικών.

20:19Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

NAFTEMPORIKI.GR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
20:00Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Άγνωστοι πετούν φωτοβολίδες και μολότοφ στην οδό Τζωρτζ ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χημικά.

19:37Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Με χρήση χημικών «απάντησε» η αστυνομία στους κουκουλοφόρους που νωρίτερα πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των δυνάμεων της.

Οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε δυο διαφορετικές ομάδων των 80-100 ατόμων η κάθε μία, συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου είναι αυτή την ώρα αποπνικτική λόγω των χημικών.

19:27Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
19:27Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Περίπου 100 άτομα με κουκούλες βγήκαν από το κτήριο Γκίνη του Ιδρύματος στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, που τελεί υπό κατάληψη και πετούν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς στις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πετούν και άτομα από ταράτσες κτηρίων της περιοχής.

19:03Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ένταση επικρατεί έξω από το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, νεαροί που βγήκαν από το Ίδρυμα έχουν στήσει οδοφράγματα στην οδό Πατησίων, στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τζωρτζ, ενώ πέταξαν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή.

18:51Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Έξω από την αμερικανική πρεσβεία η κεφαλή της πορείας στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

18:50Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μια ευρωπαϊκή και μία αμερικανική σημαία έκαψαν διαδηλωτές έξω το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. 

18:16Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

NAFTEMPORIKI.GR
18:06Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στο ύψος του Χίλτον η πορεία για το Πολυτεχνείο.

17:42Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

NAFTEMPORIKI.GR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
17:34Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η καλύτερη τιμή για το Πολυτεχνείο είναι η συνέχιση των αγώνων ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ψηφίσει μνημόνια, που έχουν ψηφίσει και ψηφίζουν αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πραγματικοί παραχαράκτες δηλαδή της ιστορίας και των αγώνων του Πολυτεχνείου και βεβαίως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε κατά την πορεία του Πολυτεχνείου ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε, η καλύτερη τιμή είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που φέρνει κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και ανεργία, η πάλη ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις, όπως το ΔΝΤ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μέχρι να έρθει στην εξουσία πραγματικά ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου.

17:04Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων στην οδό Σταδίου.

16:07Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Mεγάλη συγκέντρωση στη Σταδίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και φέτος μπροστά η ΣΦΕΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

15:57Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η πορεία με τη σημαία κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία.

naftemporiki.gr
15:57Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ισχυρή η αστυνομική παρουσία με παρατεταγμένες κλούβες της ΕΛΑΣ στο Σύνταγμα, εν όψει και της πορείας που θα ξεκινήσει αργότερα από τα Προπύλαια.

15:51Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πέρασε από τη Βουλή η πορεία με τη σημαία. Κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία.

15:48Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τα μέλη της ΠΑΣΠ έκαναν προσυγκέντρωση στην οδό Ακαδημίας και Ιπποκράτους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πατησίων και το κτήριο του Πολυτεχνείου όπου από εκεί ξεδίπλωσαν τη σημαία και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγηθεί» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή» κατευθύνονται μέσω της οδού Ακαδημίας προς τη πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο κύριος όγκος της πορείας βρίσκεται αυτήν την ώρα συγκεντρωμένος στην οδό Σταδίου.

15:48Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας και των μέτρων ασφαλείας της ΕΛΑΣ.

15:34Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

naftemporiki.gr
15:26Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

naftemporiki.gr
15:26Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ξεκίνησε, μέσω της Χαλκοκονδύλη, η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στην κεφαλή της η σημαία του Πολυτεχνείου.

15:20Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

naftemporiki.gr
15:15Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας

15:09Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κλειστός από τις 15:00 ο σταθμός του μετρό Μέγαρο Μουσικής.

15:08Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

naftemporiki.gr
15:08Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στη συμβολή Ιπποκράτους και Ακαδημίας η συγκέντρωση της ΠΑΣΠ με τη σημαία του Πολυτεχνείου. Ξεκινάει πορεία προς το Πολυτεχνείου, όπου θα την ανοίξουν.

1 2