Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 10:00
Updated:15:32
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στγμιότυπο από τη διαδικασία της ορκωμοσίας με πολιτικό όρκο.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Το νέο κυβερνητικό σχήμα, μαζί με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο, αριθμεί 46 μέλη. Οι δηλώσεις των νέων υπουργών και υφυπουργών, αλλά και όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή της ορκωμοσίας και τις τελετές παράδοσης - παραλαβής από το naftemporiki.gr.

 

15:32Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Για την άμεση επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που συνοδεύουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεσμεύθηκε ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

Η ΑΥΓΗ Εφημερίδα της Αριστεράς
14:52Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Με την αποκάλυψη ότι έχει ζητήσει παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για «υπερβολικές χρεώσεις των καταναλωτών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με διάφορα τερτίπια» παρέδωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στον νέο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη και τον νέο υφυπουργό, Δημήτρη Καμμένο.

ΕΡΤ1
14:34Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Με αιχμές και αποκαλύψεις η τελετή στο υπουργείο Υποδομών

Υπερβολικές χρεώσεις των καταναλωτών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με διάφορα τερτίπια, όπως είπε, διαπίστωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης. Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε αυτή την αποκάλυψη, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στον νέο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη και τον νέο υφυπουργό, Δημήτρη Καμμένο.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι αυτό το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό του πόσο στρεβλά έχει δομηθεί το σύστημα, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκε με αυτό το θέμα που είχε ανοίξει ο ίδιος από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο με τις ανεξάρτητες Αρχές.

Επίσης, άφησε αιχμές για την ηγεσία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, η οποία έχει υποβάλλει αγωγή στο ελληνικό Δημόσιο για χρεωστούμενα του 2011 και του 2012 προς τον Οργανισμό που αφορούν την επιδότηση μετακινήσεων στις αστικές συγκοινωνίες ατόμων με ειδικές ανάγκες και ανέργων.

14:27Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπ. Εθνικής Άμυνας.

INTIME NEWS/ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
14:24Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Το νέο σχήμα αριθμεί 46 μέλη, 15 υπουργούς, 16 αναπληρωτές και 13 υφυπουργούς. Πέντε προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

EURONEWS
14:06Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Σταθάκης: Ώρα για έργα

Στην «ξεκάθαρη στόχευση» της κυβέρνησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κάτι που όπως είπε αποδεικνύει η ανάδειξη του ΕΣΠΑ και της εθνικής βιομηχανικής πολιτικής σε ανεξάρτητους τομείς του υπουργείου, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης.

«Μετά τη νέα σαφή εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση, είναι η ώρα για έργα», είπε ο κ. Σταθάκης, στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής - παράδοσης του υπουργείου. Εκτός από την απορρόφηση των 20 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ θα δοθεί έμφαση για την αξιοποίηση και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, τόνισε, ενώ επισήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι και η βιομηχανική παραγωγή. «Πρέπει να γίνουν πολλά και πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα γρήγορα», ανέφερε για να προσθέσει ότι «στόχος είναι η βιομηχανία να αποτελέσει βασικό πυλώνα εξόδου από την κρίση».

14:05Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπ. Τουρισμού.

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
14:04Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπ. Πολιτισμού - Αθλητισμού.

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
13:58Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Οι τέσσερις προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ

Με αιχμή τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος στην κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής των βαρών το υπουργείο Οικονομικών όρισε τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες γαι το επόμενο διάστημα κατά την άτυπη παράδοση - παραλαβή μεταξύ του νυν υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στις επόμενες άμεσες κινήσεις της ηγεσίας του υπουργείου είναι:

  • Να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της συμφωνίας με τους εταίρους, οι οποίες, κατά τον κ. Χουλιαράκη, έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 61%
  • Να ανασχεθεί η ήπια- σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη- ύφεση. «Κλειδί» είναι η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιτάχυνση της διαδικασίας για την άρση των capital controls
  • Να υπάρξει έγκαιρη εκταμίευση των δόσεων του δανείου.

Ο κ. Χουλιαράκης προανήγγειλε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την περαιτέρω άρση των capital controls.

13:50Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση των νόμων ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραλαβής του υπουργείου από την υπηρεσιακή ηγεσία.

ΕΡΤ1
13:49Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ν. Φίλης, υπουργός Παιδείας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής: Θα οργανώσουμε έναν εθνικό κοινωνικό διάλογο προκειμένου να αναδειχθούν όχι μόνο τα προβλήματα αλλά και οι δρόμοι για τν επίλυσή τους

13:43Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
13:43Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Π. Σκουρλέτης: Δημόσιο συμφέρον, περιβάλλον, νόμοι πάνω απ' όλα

Πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση των νόμων ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραλαβής του υπουργείου από την υπηρεσιακή ηγεσία.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επιχείρηση οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο του υπουργείου και στις δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την προεκλογική περίοδο ειπώθηκαν πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως ότι υπήρξε απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε την απόφαση αναστολής ενός μέρους των εργασιών την οποία ο ίδιος υπέγραψε πριν τις εκλογές».

Αναφερόμενος στο θέμα των αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΡ και Greek Stream) είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ίδια πολιτική κατεύθυνση ενώ επανέλαβε ότι κύριο μέλημα είναι να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

13:30Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ποτάμι: Προσβολή προς την κοινωνία η υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου

Την έντονη αντίδραση του Ποταμιού προκάλεσε η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. «H σύνθεση της νέας κυβέρνησης του κ. Τσίπρα εκτός από συντηρητισμό, αναχρονισμό και παλαιοκομματική λογική, τώρα εκπέμπει ομοφοβία και ρατσισμό», σχολιάζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει, «η υπουργοποίηση του κ. Δημήτρη Καμμένου, ευρέως γνωστού για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του δηλώσεις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα», αλλά «αποτελεί ευθεία προσβολή προς την κοινωνία, στέλνοντας, παράλληλα, επικίνδυνα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας».

13:30Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Σχηματίστηκε μια ιδιαίτερα πολυπληθής ανακυκλωμένη κυβέρνηση διατήρησης ισορροπιών και με διατεταγμένη υπηρεσία να διατηρήσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια και να εφαρμόσει απολύτως  το τρίτο και ίσως καταστροφικότερο για τον λαό και τον τόπο», ήταν το σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

13:29Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ν. Παρασκευόπουλος: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της διαφθοράς

Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνισε κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του Υπουργείου, ο Υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.

Όπως δήλωσε, «μέχρι τώρα δεν είχαμε πολλές δυνατότητες για δημιουργικό έργο λόγω της οικονομικής δυσκολίας, αλλά και του λίγου χρόνου ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «έχει γίνει η αρχή μιας προσπάθειας για βασικά ζητήματα της δικαιοσύνης, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς. Ενώ έγινε μια σημαντική κίνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Γαλλία με την επίσκεψη εισαγγελέων που προώθησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ακόμη ότι βασικό ζήτημα είναι η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης που «πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα. Έγινε η προσπάθεια στις φυλακές αλλά τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες δομές».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαγγελόπουλος, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού για μία Δικαιοσύνη ανεξάρτητη όσο γίνεται και με ανθρώπινο πρόσωπο. 

13:29Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπ. Εργασίας.

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
13:26Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Την επίσπευση της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών θα ζητήσει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

ΕΡΤ1
13:14Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Πρέπει σε έναν μήνα να εφαρμόσουμε όσα δεν έγιναν σε 40 χρόνια

Την επίσπευση της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών θα ζητήσει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα ζητήσει να δώσει η Επιτροπή στη δημοσιότητα το πόρισμά της την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και επανέλαβε ότι στόχος αυτής της προσπάθειας είναι ένα εθνικό σχέδιο μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό, που θα αποτρέψει την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων. «Ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό είναι αυτό που πρέπει να επιδιωχθεί και πρέπει μέσα σε ένα μήνα να εφαρμόσουμε όσα δεν έγιναν σε 40 χρόνια» ανέφερε.

Για το εργασιακό, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι είναι θέμα που πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό και όχι διμερές και ξεκαθάρισε: «Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε τη νομιμότητα και να επαναφέρουμε την εργασιακή ασφάλεια».

13:08Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Τα προβλήματα είναι πολλαπλά και συσσωρευμένα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σύστημα υγείας που κλυδωνίζεται καθημερινά και σε διαρκή κίνδυνο λειτουργικού μπλακ άουτ», δήλωσε ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Υγείας.

12:50Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Με μία λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε η παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπηρεσιακός υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης και ο απερχόμενος αναπληρωτής Σπύρος Φλογαΐτης, υποδέχθηκαν στην είσοδο του νεοκλασικού μεγάρου τον υπουργό Νίκο Κοτζιά και τον υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδη. Από την τελετή έλειπαν ο Νίκος Ξυδάκης ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αναπληρωτή ΥΠΕΞ επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και ο Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

12:43Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπ. Οικονομίας.

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
12:33Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Σ΄αυτήν την εθνική προσπάθεια ερχόμαστε έχοντας όχι απλά μια γνώση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και μια εμπειρία, και σε συνδυασμό με τον αυτόνομο ρόλο του υπουργείου, θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τον χώρο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας» τόνισε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

12:28Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν θα υπάρξει τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, όπως ενημέρωσε με νέα, διορθωμένη ανακοίνωση το υπουργείο. 

12:19Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Σταθάκης: Είναι η ώρα για τα έργα, μετά τη νέα σαφή εντολή των πολιτών - Η νέα κυβέρνηση πήρε απόφαση να αναβαθμιστεί το υπουργείο σε δύο θέματα αιχμής. Το ένα αφορά τη μεγάλη μάχη για τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, ο δεύτερος πυλώνας αφορά τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

12:13Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ν. Χριστοδουλάκης: Πολύ σημαντική η δημιουργία υπουργείου Βιομηχανίας.

12:09Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Σήμερα δεν ορκίστηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για την μεταναστευτική πολιτική Ιωάννης Μουζάλας, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, καθώς αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητές του.

12:04Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Θα συνεχίσουμε την πολιτική που χαράξαμε. Οι αρμοδιότητες να ασκούνται από τους αρχηγούς και να μην υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις. Η διαφθορά χτυπήθηκε και θα συνεχίσει να χτυπιέται», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά την τελετή παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

11:53Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Οι προτεραιότητες είναι πρώτα οι πολίτες, οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια έχουν φθάσει στα όριά τους. Ήλθε η ώρα να γίνει σκληρή δουλειά, να βγούμε πια από την κρίση, να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να μπορέσουμε και στην άμυνα να αποκαταστήσουμε άμεσα τις αποδοχές και των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία αξιωματικών, να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να ανοίξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αρχίσει η ανάπτυξη, να έλθει το χαμόγελο στην χώρα».

ΕΡΤ1
11:46Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

ΕΡΤ1
11:45Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο

Συνολικά 12 μέλη της νέα κυβέρνησης επέλεξαν να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο. Πρόκειται για τους:

  1. Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  2. Παναγιώτη Καμμένο του Ηλία, υπουργό Εθνικής Άμυνας.
  3. Χρήστο Σπίρτζη, υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
  4. Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας,  Ανάπτυξης και Τουρισμού.
  5. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  6. Τρύφωνα Αλεξιάδη, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
  7. Μάρκο Μπόλαρη, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  8. Τέρενς-Σπένσερ-Νικόλαο Κουίκ, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό.
  9. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  10. Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
  11. Ιωάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών
  12. Δημήτριο Καμμένο, υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
11:42Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στις 13.00 θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

11:39Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του υφυπουργού πάρα τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

ΕΡΤ1
11:39Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
11:38Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Λόγω της αναχώρησης του πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες, η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

11:37Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
11:37Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
11:32Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Δραγασάκης: Ορίζοντάς μας δεν είναι το μνημόνιο αλλά το σχέδιο για την κοινωνία

Αισιόδοξος, παρά την «ανηφορική πορεία» που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. «Η πορεία θα είναι ανηφορική, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να σχεδιάσουμε, και υπάρχει αυτή η θέληση του λαού που αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τα «σκληρά μέτρα του μνημονίου» είπε πως «δεν είναι ορίζοντας μας το μνημόνιο». «Το μνημόνιο είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα, ο ορίζοντάς μας πρέπει να είναι ένα σχέδιο για την κοινωνία», σημείωσε.

 

11:27Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή.

NAFTEMPORIKI.GR
11:24Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Σχολικά γεύματα, εξυγίανση του προνοιακού συστήματος μεταξύ των προτεραιοτήτων, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

11:24Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

11:23Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
11:23Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δ. Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουμε υπογράψει συμφωνία με σκληρά μέτρα, αλλά συγχρόνως αυτή η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον στόχο και για αντίρροπα μέτρα.

11:21Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινάμε με τα μεγάλα θέματα, που συγκλονίζουν την Ευρώπη, είπε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης, αναφερόμενος στο προσφυγικό.

ΕΡΤ1
11:21Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Icon/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
11:21Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πρέπει να ξαναστήσουμε το κοινωνικό κράτος στα πόδια του, μπορούμε να χτυπήσουμε τα πιράνχας που υπάρχουν ακόμη στον χώρο της Υγείας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

11:20Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος: Την Κυριακή ο λαός μάς έδωσε μια ισχυρή εντολή για να ισορροπήσουμε το μέλλον της χώρας είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά και με ευθύνη.

11:20Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει πιο δίκαιος και πιο αναλογικός. Οι λίστες θα ελεγχθούν πιο καλά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

11:19Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

11:19Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Χρ. Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Πρώτη πρωτοβουλία είναι να προχωρήσει η διαβούλευση για τις άδειες.

11:19Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνος Καμμένος: Προτεραιότητα οι πολίτες, που έχουν φτάσει στα όρια τους - Έχει έρθει η ώρα να βγούμε από την κρίση, πρέπει να αποκαταστήσουμε τις αμοιβές των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

11:18Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Icon/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
11:18Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Το Λιμενικό έχει επιδείξει άριστη συμπεριφορά, έχει πετύχει έναν μεγάλο άθλο, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, ερωτηθείς για τον ρόλο του Σώματος στο προσφυγικό.

11:17Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ν. Τόσκας: Οφείλουμε να βρούμε λύσεις επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού. Θα το παλέψουμε.

11:16Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ευχαριστώ για την τιμή που μου έδειξε ο πρωθυπουργός, είναι μια καρέκλα ευθύνης για τα νέα παιδιά, δηλαδή για το μέλλον της χώρας, δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

11:16Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
11:15Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

ΕΡΤ1
11:14Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινάμε με τα μεγάλα θέματα, που συγκλονίζουν την Ευρώπη, είπε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης, αναφερόμενος στο προσφυγικό.

11:13Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου, από όπου θα αναχωρήσει αργότερα, προκειμένου να ταξιδεύσει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής.

11:13Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

1 2