Στο χαμηλότερο επίπεδο έξι μηνών υποχώρησαν οι τιμές τροφίμων τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.
Η πτώση αποδίδεται στην κάθετη υποχώρηση των τιμών σιτηρών, ελαιοκράμβης και γαλακτοκομικών προϊόντων, πορεία η οποία κατόρθωσε να αντισταθμίσει την άνοδο της τιμής του κρέατος και την σταθερά υψηλή τιμή της ζάχαρης.
Παράλληλα σύμφωνα με εκτιμήσεις του FAO η επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές συγκεκριμένων προϊόντων από τη Ρωσία θα έχει μικρή επίπτωση στις διεθνείς τιμές τροφίμων εντός του επόμενου έτους.
Reuters