Κλείνει εργοστάσια και απολύει χιλιάδες υπαλλήλους η Lockheed Martin

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 22:22
UPD:15/11/2013 12:45
REUTERS/Lockheed Martin/Randy A. Crites

Στιγμιότυπο από εργοστάσιο της Lockheed Martin στο Τέξας.

A- A A+

Στην περικοπή ακόμη 4.000 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο εργοστασίων σε διάφορες περιοχές  των ΗΠΑ θα προχωρήσει η Lockheed Martin Corp, η μεγαλύτερη εταιρεία του τομέα της άμυνας σε διεθνές επίπεδο. Σε μια προσπάθεια, όπως ανακοίνωσε, να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη εν μέσω της μείωσης των στρατιωτικών δαπανών του αμερικανικού κράτους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η έδρα της οποίας είναι στη ν πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, θα κλείσει εργοστάσια έως τα μέσα του 2015 ώστε να μειώσει το προσωπικό της κατά 3% και μάλιστα όπως ανέφερε, σε διεθνές επίπεδο.

Τα εργοστάσια που θα κλείσουν είναι αυτό στο Άκρον του Οχάιο, που κατασκευάζει συσκευές ραντάρ και επιτήρησης· στο Νιούταουν της Πενσιλβάνιας, που κατασκευάζει τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους· στο Γκουντγίαρ της Αριζόνας, που ασχολείται με λογισμικό για αισθητήρες· και αυτό στο Οράιζον Σίτι στο Τέξας, που κάνει την τελική συναρμολόγηση πυραύλων.

Το Πεντάγωνο, ο μεγαλύτερος πελάτης της εταιρείας, ετοιμάζεται για περικοπές δαπανών ύψους 1 δισεκ. δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία, στο πλαίσιο της εφαρμογής πιο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Η Lockheed Martin η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων μαχητικά αεροσκάφη όπως το F-35, έχει μειώσει ήδη το προσωπικό της κατά 30.000 άτομα  από το 2008, ενώ σήμερα  απασχολεί 116.000 υπαλλήλους σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς