Πτώση 1,80% στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2003 16:17

H πορεία του Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση

ΣΕ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την κατοχύρωση των πρόσφατων κερδών προχώρησαν σήμερα οι επενδυτές στη Σοφοκλέους με αφορμή και την επιδείνωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν αρχικά οι μετοχές της περιφέρειας, ενώ από το μέσον της συνεδρίασης οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικράτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση είναι το γεγονός ότι από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν μόνο 33 σημείωσαν άνοδο, 303 υποχώρησαν και 20 παρέμειναν αμετάβλητες.

Μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών έκλεισε σήμερα με απώλειες 1,80%, στις 1.749,95 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας (1.746,95).

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε περίπου 101 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων έξι εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες σημείωσαν πτώση με το δείκτη εκδόσεων-εκτυπώσεων να κλείνει με τις μεγαλύτερες απώλειες (-4,14%).

Οι δείκτες χονδρικού εμπορίου, κλωστοϋφαντουργίας και ασφαλειών σημείωσαν πτώση άνω του 3% ο καθένας. Οι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν κατά 1,80% και 1,94% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα