BoA: Καταβολή 3,6 δισ. δολ. στη Fannie Mae για στεγαστικά δάνεια

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 16:54
UPD:16:55

Στο πλαίσιο του διακανονισμού της με τη Fannie Mae, η BoA θα επαναγοράσει στεγαστικά δάνεια ύψους 6,75 δισ. δολαρίων που είχαν πωληθεί στην κρατική τράπεζα.

A- A A+

Ποσό ύψους 3,6 δισ. δολαρίων θα καταβάλει η Bank of America στη Fannie Mae για την τακτοποίηση οφειλών έναντι στεγαστικών δανείων που αφορούν τα έτη 2000-2008, σύμφωνα με ανακοίνωση της BoA.

Ο τραπεζικός κολοσσός έχει προχωρήσει, επίσης, σε συμφωνίες με τις Nationstar Mortgage Holdings LLC και Walter Investment Management Corp για την πώληση απαιτήσεων ύψους 306 δισ. δολαρίων επί στεγαστικών δανείων. Πρόκειται για προμήθειες που δικαιούνται οι τράπεζες επί των οφειλών που εισπράττουν από τους δανειολήπτες.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού της με τη Fannie Mae, η BoA θα επαναγοράσει στεγαστικά δάνεια ύψους 6,75 δισ. δολαρίων που είχαν πωληθεί στην κρατική τράπεζα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, η συμφωνία θα οδηγήσει σε μείωση των κερδών προ φόρων δ’ τριμήνου κατά 2,7 δισ. δολάρια.

«Συνδυαστικά, οι εν λόγω συμφωνίες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση των εκκρεμοτήτων επί των στεγαστικών δανείων, τον εξορθολογισμό και την απλοποίηση της εταιρείας, καθώς και για τη μείωση των εξόδων σε βάθος χρόνου», σημειώνει ο γενικός διευθυντής της BoA, Μπράιαν Μόινιχαν.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς