ΚΥΣΕΑ: 183,7 εκατ. ευρώ για ανταλλακτικά F16 BLOCK 52+

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 19:21
UPD:20:13

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλου (στη φωτογραφία) και αποφάσισε την προμήθεια ανταλλακτικών για 67 κινητήρες αεροσκαφών F16 BLOCK 52+.

A- A A+

Την προμήθεια ανταλλακτικών για κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών F16 BLOCK 52+, συνολικού κόστους 183,7 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας και αποφάσισε την προμήθεια ανταλλακτικών για 67 κινητήρες αεροσκαφών F16 BLOCK 52+.

Η ως άνω προμήθεια, διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, θα διενεργηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας με την αρμόδια Κυβερνητική Αρχή των ΗΠΑ και το συνολικό κόστος θα ανέλθει σε 183,7 εκατ. ευρώ, κατανεμημένο σε πέντε έτη.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθάρισε πως η απόφαση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να παραμείνει πλήρως θωρακισμένη η χώρα από πλευράς εθνικής ασφάλειας και άμυνας, είναι δεδομένη.

Π. Παναγιωτόπουλος: H χώρα θα παραμείνει πλήρως θωρακισμένη

Π. Παναγιωτόπουλος: H χώρα θα παραμείνει πλήρως θωρακισμένη

Όπως είπε, κατά τη συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν γενικότερα τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Το ενδιαφέρον του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι διαχρονικό για τους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το μήνυμα που μας ζήτησε να μεταφέρουμε είναι μήνυμα επαίνου, δημοσίου επαίνου για το έργο που επιτελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις από όλους και όλες που υπηρετούν εκεί», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ένα έργο που, όπως σημείωσε, «δείχνει αφοσίωση στην αποστολή, που αναθέτει στις Ένοπλες Δυνάμεις το Σύνταγμα, ο λαός μας και η πατρίδα μας».

Προτεινόμενα για εσάς