Πτώση στη Wall Street

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 23:26
A- A A+

Με πτώση έληξε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά το χθεσινό ράλι που κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές χάρη στην επίτευξη συμφωνίας για αποτροπή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) εξέφρασαν σήμερα ιδιαίτερη ανησυχία όσον αφορά στους υφιστάμενους οικονομικούς κινδύνους από την παρατεινόμενη, επ' αόριστον, επαναγορά από την Fed κρατικών χρεογράφων στις χρηματαγορές. Ωστόσο συναινούν στην άσκηση χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τα στοιχεία των εργασιών της Νομισματικής Επιτροπής της Fed που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει ότι στους κόλπους της υπάρχει επιφυλακτικότητα έναντι των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων στον ισολογισμό της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων.

Τον Δεκέμβριο, η Fed διαβεβαίωσε ότι κάθε μήνα του 2013 θα αγοράζει κρατικά χρεόγραφα των ΗΠΑ συνολικής αξίας 45 δισ. δολαρίων.

Με τις σημαντικότερες απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των UnitedHealth Group και Microsoft ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Merck, Hewlett-Packard και Caterpillar.

Ο δείκτης Dow Jones τερμάτισε με απώλειες 0,16% στις 13.391 μονάδες, ο δείκτης S&P κατέγραψε πτώση 0,23% στις 1.459 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,36% στις 3.101 μονάδες.

Προτεινόμενα για εσάς