Π. Μπόφινγκερ: Να στηριχθεί περισσότερο η Ελλάδα

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 11:45
A- A A+

Υπέρ της παροχής μεγαλύτερης βοήθειας στην Ελλάδα τάσσεται ο γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ και εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος εφησυχασμού.

O γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση», αναφέρει το μέλος του Συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα οικονομίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Nachrichten. Προειδοποιεί μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος εφησυχασμού, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή ύφεση εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται και η οποία οξύνει την κρίση.

Τάσσεται εξάλλου υπέρ της μεγαλύτερης υποστήριξης της χώρας από την ΕΕ, καθώς αυτή είναι η «συνετή λύση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του. Σύμφωνα με τον γερμανό οικονομολόγο, θα πρέπει να εφαρμοστεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% και στη συνέχεια να ληφθούν μέτρα για την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου χρέους.

«Στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, ωστόσο οι Έλληνες βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Το εναλλακτικό ενδεχόμενο θα ήταν μια άτακτη χρεοκοπία που θα εμπεριείχε τον κίνδυνο αλυσιδωτών αντιδράσεων. Το επακόλουθο θα ήταν η έξοδος από την ευρωζώνη και η κατάρρευση των τραπεζών», τονίζει ο Πέτερ Μπόφινγκερ.

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς