Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012 11:13
A- A A+

* Η ΑΞΙΑ: Κέρδη 150% για τους... γνώστες . Κάποιοι αγόραζαν όταν όλοι πούλαγαν

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με συνταγή Παπαδήμου το τραπεζικό ράλι στο Χ.Α. Πρόθυμοι τώρα οι τραπεζίτες να προσφύγουν στα κεφάλαια του Ταμείου. Εντονο παρασκήνιο και για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των 15 δισ. που προκύπτουν από τη μελέτη της Black Rock".

* ΕΞΠΡΕΣ: Αδιαλλαξία από τρόικα για μείωση των μισθών

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη με τους επικεφαλής της τρόικας, που εμφανίστηκαν αδιάλλακτοι για τη συμπίεση των μισθών και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων.".

* Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ρίχνουν σωσίβιο 230 δισ. Ισχυρές ελπίδες για έξοδο από το τούνελ της κρίσης

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Ευ.Βενιζέλος:είμαστε ένα βήμα πριν από τη συμφωνία για το PSI. Τελευταίες διαπραγματεύσεις στο Μαξίμου με τον Τσ.Νταλάρα. Ζ.Κ.Γιούνκερ: να συμβάλλουν και τα κράτη στην απομείωση του ελληνικού χρέους ".

* ΚΕΡΔΟΣ: Σαββατοκύριακο αποφάσεων

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Σαββατοκύριακο εξελίξεων για την ελληνική οικονομία, με τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του PSI και τη διαμόρφωση των βασικών αρχών της δανειακής σύμβασης να κλείνουν το διήμερο αυτό και να ανοίγουν το δρόμο για τις τελικές υπογραφές".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ολοκληρώνεται συμφωνία ανατροπών στα εργασιακά

Η εφημερίδα τονίζει "πακέτο σκληρών μέτρων που θα συμπιέσει σημαντικά τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ζητεί επιτακτικά η τρόικα από την κυβέρνηση. Οι επικεφαλής της τρόικας σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, η οποία διεκόπη χθες και θα επαναληφθεί σήμερα, ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα ανατρέπουν σχεδόν πλήρως το μισθολογικό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα ".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς