Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 10:00
A- A A+

* ΕΞΠΡΕΣ: «Μάχη» με την τρόικα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο θερμό «μέτωπο» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα φαίνεται να ανοίγει με τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Καλύτερες ημέρες προεξοφλεί το Χ.Α.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θετικές ειδήσεις όσον αφορά το PSI και τη δανειακή σύμβαση προεξόφλησε και χθες το Ελληνικό Χρηματιστήριο που οδηγήθηκε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ύστερα από ένα οργανωμένο μπαράζ αγορών ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο".

* ΚΕΡΔΟΣ: Χωρίς φόρους τα νέα μέτρα

Η εφημερίδα γράφει ότι "ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ενεργοποίηση του PSI προβάλλει πλέον η κάλυψη των αποκλίσεων του περυσινού προϋπολογισμού με μέτρα ύψους 4,4 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η σκληρή λιτότητα βυθίζει την Ευρωζώνη στην ανεργία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στην Ευρωζώνη, ειδικά στις χώρες που βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρής λιτότητας, καθώς τον τελευταίο μήνα του 2011 ο δείκτης ανεργίας εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από την καθιέρωση του ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προχωρήσουν σε δεσμεύσεις, ότι θα εστιάσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δημιουργώντας ευκαιρίες ειδικά για τους νέους".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς