ΗΠΑ: Στα χαμηλά τριών ετών η ανεργία τον Ιανουάριο

Αύξηση των μισθολογίων κατά 243.000
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 15:37
UPD:15:47

Στα χαμηλά τριών ετών υποχώρησε η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο, καθώς οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα μηνών.

A- A A+

Στα χαμηλά τριών ετών υποχώρησε η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο, καθώς οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα μηνών. Η υποχώρηση της ανεργίας στο 8,3% επιβεβαιώνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.

Τον περασμένο μήνα, τα μισθολόγια - πλην του αγροτικού τομέα - στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 243.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν γενικευμένη, ωστόσο, μεγαλύτερη επέκταση παρατηρήθηκε στους κλάδους των μεταφορών και της αποθήκευσης.

Τα αποτελέσματα για την απασχόληση στις ΗΠΑ υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η ανεργία θα παραμείνει αμετάβλητη στα επίπεδα του 8,5%, μετά την πτώση κατά 0,8% που έχει σημειώσει μετά τον Αύγουστο.

REUTERS

Όπως υποδεικνύουν τα νέα στοιχεία, οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν έχουν επηρεάσει προς το παρόν τις επιχειρήσεις όσον αφορά στις προσλήψεις προσωπικού.

Προτεινόμενα για εσάς