Επ. Αντ.: Πρόστιμο 16,2 εκατ. ευρώ στην Tasty Foods

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 16:25
UPD:16:31
A- A A+

Πρόστιμο ύψους 16.177.514 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία «Tasty Foods ΑΒΓΕ» για παραβάσεις των άρθρων 1 και 2 του ν.703/77, καθώς και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ στην αγορά των αλμυρών σνακς, έπειτα από καταγγελίες της «Τσακίρης ΑΒΕΕ».

Συγκεκριμένα, η Επ. Αντ. επέβαλε πρόστιμο 11.739.387 ευρώ για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις που αφορούν σε καταχρηστικές πρακτικές δεσπόζουσας θέσης, και 4.438.127 ευρώ για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις που αφορούν σε περιοριστικές του ανταγωνισμού συμφωνίες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, η καταχρηστική συμπεριφορά της Tasty Foods περιλάμβανε πολλαπλές πρακτικές και μεθόδους, ορισμένες από τις οποίες είχαν πρωτόγνωρη ένταση και στόχευση, στο πλαίσιο μιας ενιαίας και μακρόχρονης στρατηγικής αποκλεισμού των ανταγωνιστών της, καθώς και περιορισμού των δυνατοτήτων ανάπτυξής τους, από το πλέον σημαντικό κανάλι διανομής των μικρών σημείων πώλησης (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, φούρνοι, μίνι-μάρκετ κ.αλ.).

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με αφορμή τη δημοσιευόμενη σήμερα απόφαση, επιβεβαιώνει ότι θα σταθεί εμπόδιο σε κάθε είδους αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές, που αποσκοπούν στον εξοβελισμό ανταγωνιστών και στην εκμετάλλευση των καταναλωτών. Ανορθόδοξες μέθοδοι και συντονισμένες πρακτικές αποκλεισμού δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να εφαρμόζει του κανόνες του ανταγωνισμού χωρίς εξαιρέσεις ή εκπτώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Επ. Ανταγωνισμού κ. Δημήτριος Κυριτσάκης.

Προτεινόμενα για εσάς