Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 10:13
A- A A+

* ΕΞΠΡΕΣ: Παράταση... της αγωνίας έως τις 20 Φεβρουαρίου

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«θεωρώ ότι το Eurogruop μπορεί να λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ μετά το τέλος της τρίωρης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Αισιοδοξία για τη λήψη απόφασης την προσεχή Δευτέρα εξέφρασε μετά το τέλος της συνεδρίασης και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μισό «ναι» στο δάνειο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με δόσεις και υπό αυστηρή εποπτεία στην εφαρμογή των μέτρων του νέου Μνημονίου θα εκταμιεύεται η βοήθεια των 130 δισ. προς την Ελλάδα. Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε βέβαιος ότι τη Δευτέρα θα έχουμε οριστικές αποφάσεις. «Φωτογράφισε», ωστόσο, τη θεσμοθέτηση ειδικού λογαριασμού, ώστε να εξοφλούνται κατά προτεραιότητα οι πιστωτές της χώρας. Αισιοδοξία Ευάγγ. Βενιζέλου για αναγγελία του PSI μετά το Eurogroup".

* ΚΕΡΔΟΣ: Οι Ευρωπαίοι απαιτούν τώρα και μετεκλογικές δεσμεύσεις

Η εφημερίδα γράφει ότι "ευθεία παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας προέκυψε από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που τελικά δεν πήρε απόφαση, μεταθέτοντας εκ νέου τα ζητήματα για το Eurogroup της Δευτέρας".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ευρωπαϊκή στήριξη μόνο για κάλυψη των δανειστών

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την αναγκαστική δέσμευση διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου, από τα οποία θα αποπληρώνονται κατά προτεραιότητα τόκοι και χρεολύσια και κατόπιν θα καλύπτονται οι ανάγκες της ελληνικής κρατικής μηχανής επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι εταίροι πιέζοντας για τη δημιουργία ειδικού μηχανισμού".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς