Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 09:56
A- A A+

* ΕΞΠΡΕΣ: Εξανεμίζονται οι καταθέσεις επιχειρήσεων στις τράπεζες

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ταμειακή ασφυξία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας ήδη αποσύρει από το τραπεζικό σύστημα και τα τελευταία κεφάλια που διέθεταν ως αποθεματικό ασφαλείας προκειμένου να καλύψουν υποχρεώσεις τους".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στοίχημα η ανάπτυξη. Χρηματοδότηση έργων υποδομής από ΕΤΕπ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπέρ ενός προγράμματος ανάταξης της οικονομίας με νέα δάνεια αναπτυξιακού χαρακτήρα τάσσονται η Ενωση Γερμανών Επιχειρηματιών και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ενα «σχέδιο Μάρσαλ» είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν οι υποδομές, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Β. Χόιερ, πρόεδρος της ΕΤΕπ".

* ΚΕΡΔΟΣ: Αναζητείται νομική φόρμουλα για τους μικρο-ομολογιούχους

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε καθεστώς αβεβαιότητας παραμένουν χιλιάδες μικρο-ομολογιούχοι, που απειλούνται με κούρεμα των αποταμιεύσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απορριφθεί νομικά όλες οι προτάσεις που εξετάστηκαν, κάτι που αναγκάζει τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο να απαντά γενικόλογα εντείνοντας τις ανησυχίες".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η λιτότητα στην Ευρωζώνη άνοιξε το δρόμο της ύφεσης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε φαύλο κύκλο έχει παγιδευθεί η Ευρωζώνη στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους δείκτες τόσο της μεταποίησης όσο και των υπηρεσιών που βρέθηκαν το Φεβρουάριο σε τροχιά συρρίκνωσης".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς