ΟΛΠ: Εως αρχές Απριλίου η σύναψη της νέας συλλογικής σύμβασης

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 15:01
UPD:16:57

A- A A+

Μέχρι τις αρχές Απριλίου, και αφού πρώτα υπάρξει διαβούλευση με τα συνδικάτα, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους του ΟΛΠ το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ διευκρινίζει ότι η σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι υποχρεωτική, βάσει του πρόσφατου εφαρμοστικού νόμου 4024/2011 που ψήφισε η βουλή, και σημειώνει ότι αν δεν γίνει αυτό, τότε θα ισχύσουν οι διατάξεις της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με το νόμο, οι μηνιαίες αποδοχές για κάθε εργαζόμενο Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που είναι εισηγμένες στο ΧΑ θα πρέπει να είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2009 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό του 2012.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατ' εφαρμογή του Νόμου αποφάσισε τη μείωση των αποδοχών του Νοεμβρίου 2011 κατά 6% και του Δεκεμβρίου 2011 κατά 8%. Αποφάσισε επίσης την καθιέρωση ρεπό κατά 50% για την παρεχόμενη εργασία τα Σαββατοκύριακα και τις εορτές και μείωση κατά 20% των αμοιβών υπερωριών-αργιών και όλων των επιδομάτων ευθύνης.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης προειδοποίησε ότι τυχόν περιοριστικές πολιτικές στη λειτουργία του λιμανιού θα επηρεάσουν αφ' ενός τον κύκλο εργασιών του, αφ' ετέρου το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών του, δεδομένου ότι ο ΟΛΠ παρέχει υπηρεσίες στους πελάτες του 24 ώρες το 24ωρο, με τρεις βάρδιες, επί 365 ημέρες το χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς