Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 09:56
A- A A+

* ΕΞΠΡΕΣ: Διασφάλιση ρευστότητας από Τράπεζα της Ελλάδος

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιμέτωπη με τις αγορές είναι από χθες η ελληνική οικονομία, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τη Standard & Poor΄s σε «selective default» και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μη δέχεται ελληνικά ομόλογα ως collateral για τη χρηματοδότηση των τραπεζών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αναπτυξιακό πακέτο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κρισιμότερη και αποφασιστικότερη παράμετρο ώστε να υλοποιηθούν στο ακέραιο και σε βάθος χρόνου οι δεσμεύσεις για δημοσιονομική εξυγίανση και επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα, θα αναδείξει ο πρωθυπουργός στο σημερινό ραντεβού με το Μ. Μπαρόζο ζητώντας αποφασιστική συνδρομή της Ε.Ε. για την ανάπτυξη".

* ΚΕΡΔΟΣ: Πόκερ για τη ρύθμιση των ιδιωτικών οφειλών

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρό πόκερ μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών παίζεται τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δημοσιοποίηση κυβερνητικής πρόθεσης για «κούρεμα» και των δανείων του ιδιωτικού τομέα".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σε κατάσταση χρεοκοπίας για διαδικαστικούς λόγους

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε πρωτόγνωρο καθεστώς χρεοκοπίας, «selective default μετά την αξιολόγηση της Standard & Poor's τελεί η ελληνική οικονομία, με προσδοκώμενο χρόνο εξόδου τα μέσα Μαρτίου, υπό προϋποθέσεις που προκαλούν αβεβαιότητες".

Προτεινόμενα για εσάς