Αντικαθίστανται όλοι οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων

Εν αναμονή έγκρισης της ΕΤΕπ για το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΜμΕ
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 15:08
UPD:16:51

Την αντικατάσταση όλων των υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων μετά τη σύλληψη των δύο για εκβίαση επιχειρηματία και χρηματισμό ανακοίνωσε η Αννα Διαμαντοπούλου.

A- A A+

H προσέλκυση επενδύσεων, η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν μέχρι σήμερα οι επενδυτές και η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης ώστε να παταχθούν, οριστικά, φαινόμενα εκβιασμών για χρηματισμό είναι οι βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα ακολουθήσει η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου.

Όπως ανέφερε σε συνομιλία της με δημοσιογράφους, το ξεμπλοκάρισμα των ξένων επενδύσεων και η προσέλκυση νέων, η ένεση ρευστότητας στην αγορά και η κατάθεση, μέσα στις επόμενες ημέρες, του νομοσχεδίου για τη «φιλική επιχειρηματικότητα», αποτελούν τις τρεις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου.

Ειδικότερα, έκανε γνωστό ότι θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, η οποία θα ερευνήσει όλες τις μεγάλες επενδύσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Γερμανοί επιχειρηματίες, η υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται να μεταβεί στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει επαφές με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων και τη γερμανική κυβέρνηση για το θέμα. Σημείωσε ότι έχει εντοπίσει ήδη τα προβλήματα που αντιμετώπισαν Γερμανοί επενδυτές στην προσπάθειά τους να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας και θα στείλει επιστολές στην κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, αν και όπως συμπλήρωσε, αναμένει παράλληλα και την επίσημη επιστολή από τη γερμανική πλευρά, κατόπιν αιτήματός της.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως εντός της ημέρας αναμένεται από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η έγκριση της δημιουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας για της Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ακόμη πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις και για το θέμα της καλής λειτουργίας της αγοράς και των τιμών και για την ανάγκη παρεμβάσεων για την καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παράλληλα, μετά και τη σύλληψη δύο υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για χρηματισμό, αποφασίσθηκε η άμεση αντικατάσταση όλων των υπαλλήλων (περίπου 100) που εργάζονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Ήδη έχει γίνει προκήρυξη των θέσεων και έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005. Επίσης δόθηκε εντολή και στον κ. Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει κάθε προσπάθεια για διαφάνεια στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Κωστής Χατζηδάκης.

«Είναι ταυτόχρονα ζήτημα ηθικής τάξεως, αλλά και κομβικής σημασίας για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επενδυτών σε καιρούς πρωτοφανούς ύφεσης. Εκπτώσεις και συμβιβασμοί σε τέτοιου είδους ζητήματα δε χωρούν», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς