Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 10:06
A- A A+

* ΕΞΠΡΕΣ: Ξηλώθηκε η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σαρωτικές αλλαγές προσώπων στη γενική διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης προχωρεί η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με ριζικό τρόπο τα φαινόμενα διαφθοράς στη διαχείριση των επιχορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις, μετά το σκάνδαλο χρηματισμού δύο υπαλλήλων του υπουργείου".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εχετε 16 δισ. για ανάπτυξη. Προτροπή Ράιχενμπαχ για αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να υπάρξουν μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και ρήξεις με πρακτικές δεκαετιών που μπλοκάρουν τη δημιουργία ενός υγιούς και σταθερού περιβάλλοντος για την επιχειρηματική δραστηριότητα, ζητά μέσω της έκθεσής της η Task Force της Κομισιόν υπό το Χ. Ράιχενμπαχ".

* ΚΕΡΔΟΣ: Οι ελεγκτές έπιασαν δουλειά για κράτος, είσπραξη φόρων και επενδύσεις

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο εκσυγχρονισμός του κράτους και της φορολογικής διοίκησης, σε συνδυασμό με τα Κοινοτικά κονδύλια για την ενίσχυση των επενδύσεων, αποτελούν τους βασικούς άξονες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, σύμφωνα με την έκθεση της Ομάδας Δράσης που παρουσίασε χθες ο επικεφαλής της κ. Χορστ Ράιχενμπαχ".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σχέδιο Μπαρόζο για έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "συνολική πρωτοβουλία με στόχο την έξοδο της χώρας από την ύφεση θα παρουσιάσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Πριν από το καλοκαίρι θα ενεργοποιηθεί το ταμείο εγγυήσεων για τη στήριξη των ΜΜΕ".

* DEALnews: Τα επιχειρηματικά «στρατόπεδα»

Η εφημερίδα γράφει ότι "σημαντικές ανακατατάξεις εμφανίζονται στο ταμπλό των πολιτικών προτιμήσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις, -στις οποίες ορισμένοι επιχειρούν να ασκήσουν και την επιρροή τους-, καθώς αυτές συνδέονται άμεσα με την ομαλοποίηση της οικονομίας, αλλά και την ευόδωση των δικών τους σχεδίων".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς