Δράση 120 εκατ. ευρώ για ενίσχυση επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 18:14

A- A A+

Στην προκήρυξη της δράσης κρατικής ενίσχυσης «ICT4GROWTH», προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», προχώρησε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού για την ενίσχυση επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δράση αποτελεί ένα «μίνι-επενδυτικό νόμο»που έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η υλοποίηση των επενδύσεων θα γίνεται σε δύο φάσεις: η πρώτη φάση των επενδύσεων θα αφορά την υποστήριξη της Έρευνας, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των νέων προϊόντων/υπηρεσιών, ενώ η δεύτερη φάση την υποστήριξη της εμπορικής διάθεσης των νέων προϊόντων/υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι το τελικό ποσό της χορηγούμενης ενίσχυσης θα συνδέεται με στόχους, όπως η αύξηση της απασχόλησης και η εξαγωγική δραστηριότητα.

Οι επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν, θα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το ύψος τους: Η πρώτη κατηγορία από 300.000 ευρώ έως 5.000.000 ευρώ και η δεύτερη κατηγορία έως 20.000.000 ευρώ.

Επιλέξιμοι φορείς είναι μεμονωμένες, υφιστάμενες, νεοϊδρυθείσες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου ή συμπράξεις αυτών, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τομείς που καλύπτει η νέα δράση, είναι ενδεικτικά οι εξής: ενέργεια και πράσινη ανάπτυξη, γεωργία, αλιεία και τρόφιμα, τουρισμός, πολιτισμός και ψυχαγωγία, υγεία και πρόνοια, ηλεκτρονικές επικοινωνίες, μεταφορές και νέα παγκόσμια αγορά του διαδικτύου.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktpae.gr, καθώς και την ηλεκτρονική σελίδα www.digitalplan.gov.gr. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν επίσης να ενημερώνονται τηλεφωνικά, καλώντας την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε» στο τηλ. 213 - 13.00.700.

Προτεινόμενα για εσάς