Αρχίζει ο διάλογος για τα εργασιακά

Συναντήσεις Ι. Βρούτση με τους κοινωνικούς εταίρους
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 08:10
UPD:08:56

Διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά, με αιχμή το θέμα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, αρχίζει από σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ιωάννης Βρούτσης.

A- A A+

Διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά, με αιχμή το θέμα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, αρχίζει από σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ιωάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), θα ακολουθήσει στις 14:00 συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και στις 16:00 με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή στους προέδρους των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ με αντικείμενο την υπογραφή εθνικής σύμβασης. Ειδικότερα, ζητεί να υπάρξει διάλογος, ώστε να επικαιροποιηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο Εθνικής Σύμβασης η από 3/2/2012 συμφωνία των κοινωνικών φορέων http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2207301 .

Στόχος της Συνομοσπονδίας είναι η επιδιωκόμενη Σύμβαση να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας υπό την αιγίδα του, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων.

Η ΓΣΕΕ τονίζει στην επιστολή της ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η θεσμική ισχύς και το περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ, να επαναθεμελιωθούν σε σταθερές βάσεις οι πυλώνες του συλλογικού δικαίου και να στηριχθούν οι δράσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργοδοτών-εργαζομένων (OEK, OEE).

Σημειώνεται τέλος ότι το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας είχε τη Δευτέρα συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες στο υπουργείο Εργασίας, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη εφαρμοσθεί για τη μείωση του κόστους εργασίας. Οι συναντήσεις του τεχνικού κλιμακίου θα επαναληφθούν και σήμερα με αντικείμενο θέματα των ασφαλιστικών φορέων και των επιδομάτων.

Προτεινόμενα για εσάς