Χ. Φούχτελ: Ο δρόμος που βαδίζει η Ελλάδα είναι ο μοναδικός για τη σωτηρία

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 19:51
UPD:20:35

Ο Χ. Φούχτελ σημείωσε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις αλλά τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να πειστούν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα βέλτιστα.

A- A A+

Ο δρόμος που βαδίζει η Ελλάδα είναι ο μοναδικός για την σωτηρία της, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή, ήταν η κινητοποίηση συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι από την κεντρική πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, όπου εκπρόσωποι των ομοσπονδιών αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών ανήρτησαν πανό το οποίο έγραφε: «Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές».

Ο Χ. Φούχτελ σημείωσε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις αλλά τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να πειστούν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα βέλτιστα.

Παράλληλα, όπως είπε, επιβεβαίωσε τον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους ότι υπάρχει από γερμανικής πλευράς μεγάλη προθυμία για συνεργασία σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δρούμε προς το συμφέρον τόσο των Ελλήνων πολιτών όσο και των Γερμανών πολιτών αλλά και για την ενωμένη Ευρώπη, που είμαστε και οι δυο χώρες μέλη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανίδα καγκελάριος ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για την εξέλιξη της ελληνογερμανικής συνεργασίας ενώ τόνισε ότι στη Γερμανία «γνωρίζουμε για τα δεινά που περνάει ο ελληνικός λαός από τα μέτρα λιτότητας και των περικοπών και ελπίζουμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε μια ανάπτυξη και σε μια γρήγορη ανάκαμψη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς