Απορρίπτει ο ΥΠΟΙΚ τα περί τρίτου πακέτου στήριξης

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 18:19
UPD:18:28

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

A- A A+

Απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τα περί ανάγκης τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, που αναφερονται σε δημοσίευμα το οποίο επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Τις θέσεις της χώρας τις διαμορφώνουν μόνο ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στο Reuters.

Παράλληλα, στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως οι συζητήσεις είναι εστιασμένες στην επαναφορά του τρέχοντος προγράμματος στη σωστή τροχιά.

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη και οι πιστωτές της χώρας θα πρέπει να αναζητήσουν τους πόρους για τη χρηματοδότησή του, υποστηρίζει ο Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, είτε μέσω της συμμετοχής του δημόσιου τομέα είτε μέσω πρόσθετων δανείων με καλύτερους όρους, καλώς εχόντων των πραγμάτων», δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

Όσον αφορά στο αίτημα της Ελλάδας για επιμήκυνση του προγράμματος κατά 2 έτη χωρίς την υποχρέωση πρόσθετης χρηματοδότησης από τους πιστωτές, ο κ. Κατσάμπας χαρακτήρισε «απολύτως μη ρεαλιστική» την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να καλύψει την «τρύπα» των 20 δισ. ευρώ που συνεπάγεται η επιμήκυνση. Το κανό θα πρέπει να καλυφθεί από την ευρωζώνη και την ΕΚΤ, υποστηρίζει ο αξιωματούχος.

Προτεινόμενα για εσάς