Κρ. Νουαγιέ: Διακοπή της βοήθειας της ΕΚΤ αν δεν τηρούνται οι όροι

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 12:57
UPD:12:57

«Είναι σαφές ότι εάν μια χώρα εκτροχιάζεται το πρόγραμμα θα σταματά», δήλωσε ο Κριστιάν Νουαγιέ από το Τόκιο και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση αυτή το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να «παρεμβαίνουν και να διευθετούν το πρόβλημα».

A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα παύει να βοηθά τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης που θα επωφελούνται από το νέο της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στην δευτερογενή αγορά, εάν οι κυβερνήσεις τους δεν τηρούν τους όρους που τους τίθενται, δήλωσε ο Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του διοικητικού της συμβουλίου και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη η ΕΚΤ ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικού χρέους χωρίς περιορισμούς για κράτη που ζητούν την βοήθεια του ESM, με αντάλλαγμα προγράμματα ανάταξης των δημοσιονομικών τους.

«Είναι σαφές ότι εάν μια χώρα εκτροχιάζεται το πρόγραμμα θα σταματά», δήλωσε ο Νουαγιέ από το Τόκιο και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση αυτή το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να «παρεμβαίνουν και να διευθετούν το πρόβλημα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς