Ικανοποίηση Μ. Σουλτς σχετικά με την απόφαση για το φόρο στις αγορές

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 19:45
UPD:19:45

Ο φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα καλύπτει μελλοντικά ολόκληρη την ΕΕ εκτίμησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

A- A A+

Ο φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα καλύπτει μελλοντικά ολόκληρη την ΕΕ εκτίμησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του στη Βιέννη με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Την Τρίτη έντεκα χώρες της Ευρωζώνης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, γνωστοποίησαν στην Κομισιόν ότι είναι έτοιμες να κάνουν χρήση της διάταξης της Συνθήκης που επιτρέπει, μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας, να προωθήσουν μαζί την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ακόμα ότι η ΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση και θα ξεπεραστεί μόνο όταν οι «εθνικοί εγωισμοί» δεν θα υπερκαλύπτουν κοινά συμφέροντα.

Επιπλέον σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ, ο Μ. Σουλτς αναφέρει ότι η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις μόνο ενωμένη και, εφόσον χρειαστεί, με μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση ενώ πρόσθεσε ότι είτε θα υπάρχει μια ισχυρή ΕΕ, είτε οι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Γερμανία και η Αυστρία, θα χάσουν τη σημασία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς