Διευρύνονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 14:29
A- A A+

Ισχυρή άνοδο σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη διόρθωση των προηγούμενων συνεδριάσεων, με τους επενδυτές να διατηρούν τις προσδοκίες τους για θετικές εξελίξεις στο μακροοικονομικό μέτωπο.

Εντός της ημέρας, αναμένεται νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα λιτότητας και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Η αγορά συνεχίζει να προεξοφλεί θετικές εξελίξεις για την χώρα με την οριστικοποίηση των μέτρων και την καταβολή της δόσης», παρατηρεί ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

Αυτή την ώρα (14:29), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 3,42% στις 826,01 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 34,92 εκατομμύρια ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με μοναδική εξαίρεση τον δείκτη Υγείας, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,7%. Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο κλάδος Βιομηχανικών Προϊόντων και Υπηρεσιών (+5,2%). Ενώ ισχυρά κέρδη καταγράφουν και οι Τράπεζες (+4%).

Προτεινόμενα για εσάς