Frigoglass: Πτώση 69% στα κέρδη εννεαμήνου

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 11:47
A- A A+

Μείωση των καθαρών κερδών εννεαμήνου κατά 69% στα 6,039 εκατ. ευρώ και των λειτουργικών της κερδών (EBIT) κατά 28,6% στα 31,55 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Frigoglass.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 13,4% στα 56,372 εκατ. ευρώ, ενώ στα 438,894 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις, ελαφρώς αυξημένες κατά 0,1%.

«Όπως είχαμε αναφέρει στις επιχειρηματικές προοπτικές του εξαμήνου, αντιμετωπίσαμε ένα ιδιαίτερα δυσμενές τρίτο τρίμηνο. Σε ένα περιβάλλον οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη, οι βασικοί μας πελάτες μείωσαν σημαντικά τις επενδύσεις τους. Τα χαμηλά επίπεδα παραγγελιών στις περισσότερες παραγωγικές μας μονάδες οδήγησαν σε αναξιοποίητη παραγωγική δυναμική και κατ’ επέκταση σε μη επαρκή απορρόφηση των γενικών εξόδων στο τρίμηνο. Συνέπεια αυτού ήταν η αδυναμία μείωσης των αποθεμάτων μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, Torsten Tuerling.

Πρόσθεσε επίσης πως έκτακτα γεγονότα και τα αρνητικά περιθώρια κέρδους των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κίνα και την Αμερική καθώς και η πρόσφατη εξαγορά της Frigoglass Jebel Ali επηρέασαν αρνητικά την κερδοφορία του τρίτου τριμήνου.

Η διοίκηση της Frigoglass εκτιμά ότι το εμπορικό περιβάλλον θα παραμείνει ιδιαίτερα δύσκολο τα επόμενα τρίμηνα. «Ωστόσο έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένο σχέδιο για την αποκατάσταση της κερδοφορίας μας και την ενίσχυση του ισολογισμού μας μέσω σημαντικής βελτίωσης των ταμειακών ροών. Προσφάτως ανακοινώσαμε τη νέα οργανωτική μας δομή που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης εκτός Ευρώπης, να ενισχύσουμε την λειτουργική μας αποδοτικότητα και να υλοποιήσουμε με επιτυχία τα σχέδιά μας. Θα ανακοινώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους μας κατά την δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2012», είπε ο κ. Tuerling.

Προτεινόμενα για εσάς