Βρετανία: Προβλέψεις για χαμηλή ανάπτυξη και υψηλό πληθωρισμό

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 15:15
UPD:18:31

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν ΄μη ελκυστικό΄ συνδυασμό υποτονικής ανάκαμψης και πληθωρισμού που θα παραμείνει για λίγο καιρό πάνω από τον στόχο», δήλωσε ο βρετανός κεντρικός τραπεζίτης Μέρβιν Κινγκ, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τις τελευταίες προβλέψεις της Τράπεζας της Αγγλίας για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

A- A A+

Αντιμέτωπη με ένα «μη ελκυστικό» μείγμα αδύναμης ανάκαμψης και υψηλού πληθωρισμού είναι η Βρετανία, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Μέρβιν Κινγκ, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επανέναρξης του προγράμματος αγοράς ομολόγων με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν "μη ελκυστικό" συνδυασμό υποτονικής ανάκαμψης και πληθωρισμού που θα παραμείνει για λίγο καιρό πάνω από τον στόχο», δήλωσε ο βρετανός κεντρικός τραπεζίτης παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τις τελευταίες προβλέψεις της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

Η έκθεση της BoE έδειξε ότι ο πληθωρισμός πιθανόν να διαμορφωθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, απ' ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, τους επόμενους 18 μήνες, θέτοντας εμπόδιο στη λήψη νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Εξάλλου, ο κ. Κινγκ παραδέχτηκε ότι οι πληθωριστικές προοπτικές ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να διακόψει τις αγορές ομολόγων το Νοέμβριο.

Επανέλαβε επίσης ότι υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να κάνει η νομισματική πολιτική για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς