Aντώνης Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης από Cosco - ΗΡ

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 15:44
UPD:19:11

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στο Μαξίμου με εκπροσώπους των εταιρειών Hewlett Packard, COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας.

A- A A+

Ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τη συμφωνία της Hewlett Packard με την COSCO και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στο Μαξίμου με εκπροσώπους των εταιρειών, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας.

Με τη συμφωνία, τόνισε ο κ. Σαμαράς, επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα «το λιμάνι θα βοηθάει το τραίνο και το τραίνο θα βοηθάει το λιμάνι», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως αν προχωρήσει η συμφωνία, θα αυξηθεί σημαντικά τόσο ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, όσο και το μεταφορικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επιδίωξη της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, είναι να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, υποστήριξε, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει, όταν η παραγωγική της μηχανή εκσυγχρονίζεται δυναμικά, όπως δείχνει αυτή η σημαντική απόφαση που πήραν αυτοί οι τρεις εταίροι», εκτίμησε ο Πρωθυπουργός και παράλληλα εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει επιχειρηματικούς συμμάχους και αγορές, προκειμένου, όπως είπε, «να δώσουμε τον τόνο της ανάπτυξης που απαιτούν οι καιροί».

Ειδικότερα όσον αφορά στη συμφωνία, αποφασίστηκε καταρχήν η εγκατάσταση στα τέλη του χρόνου του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά.

PRIMEMINISTER.GOV.GR
Α. Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα

Α. Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα

Από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιφέρει αύξηση του τοπικού φορτίου ως και 50% για το λιμάνι του Πειραιά και αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

ΚΚΕ: Η ανάπτυξη που υπόσχεται ο Πρωθυπουργός φέρνει εξαθλίωση

Η ανάπτυξη που υπόσχεται ότι θα φέρει ο Πρωθυπουργός είναι η ίδια με αυτήν που έφερε η Cosco στο λιμάνι, δηλαδή των μισθών πείνας και της εργασιακής κόλασης, υποστηρίζει το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τη συμφωνία της Hewlett Packard με την COSCO και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, μόνο αυτή την ανάπτυξη που φέρνει εξαθλίωση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους μπορούν να εξασφαλίσουν και τα άλλα κόμματα που αποδέχονται την καπιταλιστική κερδοφορία, ανταγωνιστικότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

«Τα λιμάνια και οι υποδομές μπορούν να υπηρετήσουν μια ανάπτυξη υπέρ των εργαζομένων μόνο αν ανήκουν μαζί με όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις στο λαό, σε μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και της πλουτοκρατίας», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς