Κέρδη στη Wall Street

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 23:37
UPD:23:37
REUTERS

A- A A+

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας και αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα ο επικεφαλής των γερουσιαστών των Δημοκρατικών Χάρυ Ρέιντ δήλωσε πως το εναλλακτικό σχέδιο του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μπένερ για την αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού», δεν μπορεί να περάσει και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου, δηλαδή τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Το σχέδιο Μπένερ προβλέπει σχετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος και για όσα νοικοκυριά έχουν εισοδήματα κάτω από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, διατηρώντας ωστόσο χαμηλούς τους φόρους και στα ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα.

Εν τω μεταξύ, στα 107,5 δισ. δολάρια ή στο 2,7% του ΑΕΠ, συρρικνώθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο από 118,1 δισ. δολάρια που ήταν το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2010, ενώ, ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι το χαμηλότερο έλλειμμα μετά το 2,5% που είχε καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του 2009.

Με τα σημεντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Bank of America, Hewlett-Packard και Intel ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των General Electric και Coca-Cola.

O δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,87% στις 13.350,96 μονάδες, ο δείκτης S&P κατέγραψε κέρδη 1,15% στις 1.446,79 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,46% στις 3.054,53 μονάδες.

Προτεινόμενα για εσάς