«Δεν τίθεται θέμα επιμήκυνσης του συνολικού χρέους»

Δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 11:53
UPD:15:37

A- A A+

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για επιμήκυνση του συνόλου του χρέους της, ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιμήκυνση αφορά μόνο στα δάνεια των 110 δισ. ευρώ.

«Η ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα στις συζητήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ», δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου.

«Υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία για επιμήκυνση των δανείων των 110 δισ. ευρώ και σε αυτό μένουμε», ανέφερε στο πρακτορείο και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, κάτι επιπλέον περί επιμήκυνσης όλου του χρέους».

Τα σχόλιά του έρχονται μια μέρα μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του συνολικού χρέους της χώρας και όχι μόνο των δανείων που έχει συμφωνήσει να λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Νέα σκληρά μέτρα «βλέπει» η ΝΔ

«Η αναβολή λήψης οριστικής απόφασης για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου και η παραπομπή της στο πλαίσιο της συνολικής λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους στην Ευρώπη εγείρει τεράστια ερωτηματικά», σχολίασε εν τω μεταξύ ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Χρ. Σταϊκούρας: Η επιμήκυνση θα συνοδευτεί από σκληρότερα μέτρα

Χρ. Σταϊκούρας: Η επιμήκυνση θα συνοδευτεί από σκληρότερα μέτρα

Εξέφρασε επίσης το φόβο ότι η εξέλιξη αυτή θα συνοδευτεί από σκληρότερα για τη χώρα μέτρα, κάτι που, όπως επισήμανε, «δεν αντέχει ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε και η κοινωνία».

Προτεινόμενα για εσάς