Παραμένει πάνω από τα 100 δολ. το Brent

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011 13:47
A- A A+

Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι παραμένει η τιμή του Brent, καθώς η αγορά εξακολουθεί να είναι ανήσυχη για τις κοινωνικές αναταραχές στην Αίγυπτο και για μια πιθανή εξάπλωσή τους στα γειτονικά αραβικά κράτη.

Αναλυτές και traders συμφωνούν ότι οι μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της αιγυπτιακής κυβέρνησης δεν είναι πιθανό να επηρεάσουν τη διέλευση των δεξαμενόπλοιων από τη διώρυγα του Σουέζ. Προειδοποιούν πάντως ότι το τεταμένο κλίμα στην περιοχή θα διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

Στις 13:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 42 σεντς στα 100,59 δολάρια το βαρέλι. Χθες, ξεπέρασε το φράγμα των 100 δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2008, φτάνοντας ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 101,73 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε πτώση κατά 71 σεντς στα 91,48 δολάρια το βαρέλι.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) διαβεβαίωσε σήμερα ότι η αγορά πετρελαίου δεν βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ωστόσο ζήτησε από τον ΟΠΕΚ να παραμείνει «ευέλικτος» σε περίπτωση που εξαπλωθεί η κρίση και εμφανιστούν ελλείψεις στην αγορά.

Προτεινόμενα για εσάς