Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 09:06
UPD:09:16

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Κλειστά τα πορθμεία Αιδηψός - Αρκίτσα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

A- A A+

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Κλειστά τα πορθμεία Αιδηψός - Αρκίτσα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από τη Σαλαμίνα για Πέραμα δεν πραγματοποιούν δρομολόγια τα μικρά σκάφη.

Ρόδος: Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ «Ιεράπετρα Λ»

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων (9 Μποφόρ), κατά τον κατάπλου του χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Ρόδου το Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» Ν.Α.Ν. 07 προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα να υποστεί μικρή ζημιά στο ζωνάρι, αριστερά στην πρύμνη του καταπέλτη επιβατών.

Στη Ρόδο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 75 επιβάτες, πέντε φορτηγά, οκτώ Ι.Χ.Ε. και τρία δίκυκλα.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο Πειραιά - Πάτμο - Λειψοί - Λέρο - Κάλυμνο - Κω - Σύμη - Ρόδο και επιστροφή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Εισροή υδάτων στο Λιμεναρχείο Σύρου

Στη Σύρο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκε εισροή μεγάλης ποσότητας ομβρίων υδάτων στο κτίριο του Λιμεναρχείου, από την οροφή και τους συνδετήριους δοκούς, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τμήματα του κτιρίου.

Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι λιμενικοί απομάκρυναν τα νερά, ενώ ζημιές αναφέρθηκαν στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και το αρχειακό υλικό.

Προτεινόμενα για εσάς