Βενζινάδικο με «πειραγμένη» αντλία στη Βάρης-Κορωπίου

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011 11:20
UPD:18:25

Πρατήριο υγρών καυσίμων με «πειραγμένη» αντλία βενζίνης στην οδό Βάρης-Κορωπίου εντόπισαν το Σάββατο υπάλληλοι του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

A- A A+

Πρατήριο υγρών καυσίμων με «πειραγμένη» αντλία βενζίνης στην οδό Βάρης-Κορωπίου εντόπισαν το Σάββατο υπάλληλοι του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Έχει ήδη ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος σχετικά με τον πρατηριούχο, ο οποίος φέρεται ότι εξαπατούσε τους καταναλωτές, μέσω ειδικού μηχανισμού παραποίησης στοιχείων κατανάλωσης στην αντλία αμόλυβδης βενζίνης.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν σε αντλίες αμόλυβδης βενζίνης δύο παρεμβατικούς μηχανισμούς.

Με τη μέθοδο αυτή, ο πρατηριούχος αλλοίωνε τις ενδείξεις τεσσάρων αντλιών παροχής αμόλυβδης βενζίνης, εξαπατώντας τους καταναλωτές ως προς την παρεχόμενη ποσότητα.

Στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων, επεβλήθη άμεσα αρχικό πρόστιμο 8.000 ευρώ από το κλιμάκιο Μετρολογίας, ενώ ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία σύνταξης του σχετικού φάκελου προκειμένου με απόφαση της αδειοδοτούσας αρχής και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής να αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας, το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος 3908/2011, ο παραβάτης υπόκειται σε επιβολή πρόσθετου προστίμου από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας, το οποίο θα ισούται με το διπλάσιο του υπολογισμένου ποσοστού απόκλισης κάθε αντλίας επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σημειώνεται ότι ο πρατηριούχος, ήδη έχει συλληφθεί ενώ διεξάγεται προανάκριση προκειμένου να εντοπιστεί και ο εγκαταστάτης του μηχανισμού, για τον οποίο σύμφωνα με το νέο νόμο, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 500.000 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς