Απώλειες κατέγραψε το ιαπωνικό χρηματιστήριο

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 10:54
UPD:11:06

Με πτώση 1,7% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, κλείνοντας στις 10,254.43 μονάδες, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

A- A A+

Με πτώση 1,7% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, κλείνοντας στις 10,254.43 μονάδες, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Απώλειες 1,65% κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 915,51 μονάδες.

Εκτός από το χτύπημα του Εγκέλαδου, το ιαπωνικό χρηματιστήριο υποχώρησε και εξαιτίας των έντονων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και τις αναταραχές στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο, η ενίσχυση μεμονωμένων μετοχών συνέβαλε στον περιορισμό των απωλειών.

Την έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις τη Λιβύη ενισχύουν τα δημοσιεύματα για άνοιγμα πυρ της αστυνομίας κατά διαδηλωτών στη Σαουδική Αραβία. Η πτώση του Nikkei, ωστόσο, περιορίστηκε χάρη στις αγορές που έκαναν κάποιοι επενδυτές σε αναζήτηση ευκαιριών. Η μετοχή της KDDI Corp ενισχύθηκε κατά 3%, ενώ η Mitsubishi Heavy σημείωσε κέρδη 2%.

«Αυτό υποδεικνύει ότι για πολλούς, τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα συνιστούν μεγάλη ευκαιρία για αγορά μετοχών, καθώς ελπίζουν ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα εξομαλυνθεί, η τιμή του πετρελαίου θα πέσει και η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει ωθώντας σε άνοδο το δολάριο», σχολιάζει Μασαγιούκι Κουμπότα από την Daiwa SB Investments.

Προτεινόμενα για εσάς