Moody's: Πιθανή αναβάθμιση της Deutsche Telekom

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 12:20
UPD:12:24

Στο μικροσκόπιο της Moody's για ενδεχόμενη αναβάθμιση περιήλθε η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Telekom, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της T-Mobile US με την AT&T.

A- A A+

Στο μικροσκόπιο της Moody's για ενδεχόμενη αναβάθμιση περιήλθε η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Telekom, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της T-Mobile US με την AT&T, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Εκτός από τη μητρική Deutsche Telekom, η Moody's θα επανεξετάσει και την πιστοληπτική ικανότητα (Baa1) σε μακροχρόνιο επίπεδο των εγγυημένων θυγατρικών της, μεταξύ των οποίων και η Deutsche Telekom AG (DT). Ταυτόχρονα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση του ομίλου Prime-2 (P-2).

«Η σημερινή κίνηση είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της Deutsche Telekom για τη συμφωνία της με την AT&T όσον αφορά στην πώληση της θυγατρικής της στις ΗΠΑ έναντι μετρητών και μεταβίβασης μετοχών, η οποία σήμερα αποτιμάται στα 39 δισ. δολάρια περίπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κάρλος Γουίνζερ, ανώτατο στέλεχος της Moody's.

Προτεινόμενα για εσάς