Διάψευση των περί ακύρωσης της επένδυσης του Κατάρ στο Ελληνικό

Τρίτη, 03 Μαΐου 2011 13:00
UPD:16:19

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προχώρησε η κυβέρνηση.

A- A A+

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σύμφωνα με το οποίο το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προχώρησε η κυβέρνηση.

Το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού δεν έχει εγκαταλειφθεί, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος έγγραφη διαβεβαίωση πριν από λίγες εβδομάδες από το Κατάρ, ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται.

Χαρακτήρισε μάλιστα τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα «αβάσιμα και ανυπόστατα», ενώ ύπογράμμισε ότι «όλα θα γίνουν με διαφάνεια, σεβασμό στο περιβάλλον και νομιμότητα», διαψεύδοντας παράλληλα ότι έχει δοθεί κατ΄ανάθεση στον αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο η έγκριση για την υλοποίηση του έργου

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης διέψευσε επίσης το δημοσίευμα με τίτλο «Ο "φίλος" Αθεμπίγιο έδιωξε το Κατάρ», διευκρινίζοντας ότι το Κατάρ έχει επιβεβαιώσει πρόσφατα, προ 15 ημερών, εγγράφως το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό.

Χ. Παμπούκης: Το Κατάρ δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του

Χ. Παμπούκης: Το Κατάρ δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του

Οσον αφορά τις πληροφορίες περί αντίδρασης της Γερμανίας ή της ΕΕ για το ενδεχόμενο να μη γίνει διαγωνισμός, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ουδέποτε η Γερμανία έθεσε οποιοδήποτε θέμα προς την ελληνική κυβέρνηση και σημείωσε πως η διαδικασία που θα εφαρμοστεί, θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον έχει τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις, να συμμετάσχει.

«Μιλάω απευθείας με την Καγκελαρία. Σιγά, μην ασχοληθεί η Γερμανία με το ποιες εταιρίες θα αναλάβουν το Ελληνικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παμπούκης, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξε όχληση, γραπτή ή προφορική, προς οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξήγησε ακόμη ότι ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο επελέγη ως σύμβουλος της κυβέρνησης για το Ελληνικό, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει από τη Βαρκελώνη και σημείωσε ότι συμβαλλόμενος με την κυβέρνηση δεν θα είναι ο κ. Αθεμπίγιο αλλά η Barcelona Strategic Urban Systems, που είναι ένας δημόσιος οργανισμός, στον οποίο ο Ισπανός αρχιτέκτονας δεν είναι μέτοχος, αλλά εργαζόμενος.

Τα περί ακύρωσης της επένδυσης του Κατάρ στο Ελληνικό διέψευσε από την πλευρά του ερωτηθείς σχετικά και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας το επίμαχο δημοσίευμα «μύθευμα από την αρχή μέχρι το τέλος» και δηλώνοντας ότι προβληματίζεται «για την ελαφρότητα που γράφονται μερικά πράγματα».

Προτεινόμενα για εσάς