Βουλγαρία: Σε ιδιώτες οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011 10:56
A- A A+

Στόχος της βουλγαρικής κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών του οργανισμού σιδηροδρόμων της χώρας (BDZ), δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου διευθυντών του οργανισμού, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροφ.

Από το βήμα συνεδρίου για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, ο κ. Βλαντίμιροφ επισήμανε ότι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών αποτελεί τμήμα του σχεδίου αναδιοργάνωσης του οργανισμού, με στόχο τον περιορισμό των οικονομικών ζημιών που καταγράφει. Μια τέτοια εξέλιξη, πρόσθεσε ο κ. Βλαντίμιροφ, θα επιτρέψει ιδιώτες επενδυτές να υλοποιήσουν σχέδια αναβάθμισης των υπηρεσιών, κάτι, που το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να πράξει, λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Η ιδέα για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών τέθηκε για πρώτη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κυβερνώντος κόμματος GERB, το 2009 όμως, η οικονομική κρίση αποθάρρυνε επενδυτές από την Αυστρία και τη Γερμανία να προχωρήσουν στην κατάθεση προσφορών, αναφέρει δημοσίευμα του ιδιωτικού πρακτορείου ειδήσεων «Sofia News Agency». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, περίπου το 10% των σιδηροδρομικών υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών στη Βουλγαρία, κατέχουν ιδιώτες, ενώ οι επιβατικές μεταφορές ανήκουν αποκλειστικά στον οργανισμό σιδηροδρόμων.

Προτεινόμενα για εσάς