Coca-Cola 3Ε: Έγκριση από Γ.Σ. για επιστροφή κεφαλαίου

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 16:54
A- A A+

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 549.736.428 ευρώ, μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,50 ευρώ σε 2 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε σήμερα η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των ευρώ 183.245.476, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από δύο 2 ευρώ σε 1,50 ευρώ ανά μετοχή και την επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου στους μετόχους της εταιρείας με καταβολή μετρητών, ήτοι η καταβολή 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η 10η Ιουνίου 2011, ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων η 15η Ιουνίου 2011 και ημερομηνία έναρξης καταβολής του ποσού της επιστροφής η 21η Ιουνίου 2011.

Η Γ.Σ. ενέκρινε ακόμη την εκλογή του κ. John Hunter ως μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Alexander B. Cummings.

Εγκρίθηκε επίσης η επανεκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με τριετή θητεία, ήτοι μέχρι τη σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2014. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι κ.κ.:

Δώρος Κωνσταντίνου εκτελεστικό μέλος

Γεώργιος Α. Δαυίδ μη εκτελεστικό μέλος

Αναστάσιος Γ. Δαυίδ μη εκτελεστικό μέλος

Αναστάσιος Π. Λεβέντης μη εκτελεστικό μέλος

Χαράλαμπος Κ. Λεβέντης μη εκτελεστικό μέλος

John Hunter μη εκτελεστικό μέλος

Irial Finan μη εκτελεστικό μέλος

Κent Atkinson ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Antonio D Amato ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Sir Michael Llewellyn-Smith ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Nigel Macdonald ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Χρήστος Ιωάννου ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Επίσης, αποφασίσθηκε η επανεκλογή των κ.κ. Κent Atkinson, Nigel Macdonald και Χρήστου Ιωάννου ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς