Ενημέρωση για την εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων μέσω SMS

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 12:05
A- A A+

Τη δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός τους για το 2011 μέσω SMS, παρέχει η υπηρεσία M-TAXIS (Mobile TAXIS), την έναρξη της οποίας ανακοίνωσε σήμερα η Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός μόνο SMS στον αριθμό 19456 να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2011, αναγράφοντας τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου.

Το κόστος της υπηρεσίας είναι 0,21 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση μέσω SMS για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2011, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων.

Ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται και για τις ειδικές περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η πληροφορία που αποστέλλεται δεν είναι εμπιστευτική και είναι παρόμοια με αυτή που ήδη δίνεται μέσω της αντίστοιχης τηλεφωνικής ή διαδικτυακής υπηρεσίας.

Η υπηρεσία M-TAXIS εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση του πολίτη μέσω των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Προτεινόμενα για εσάς