ΝΔ: Η καταιγίδα φορολογικών μέτρων λειτούργησε αρνητικά

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 17:23
UPD:17:34

«Η καταιγίδα των φορολογικών μέτρων, αποδείχτηκε φάρμακο ακατάλληλο για να θεραπεύσει την ακατάσχετη αιμορραγία των φορολογικών εσόδων», παρατήρησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Ι. Βρούτσης, με αφορμή τα στοιχεία του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου.

A- A A+

«Η καταιγίδα των φορολογικών μέτρων, αποδείχτηκε φάρμακο ακατάλληλο για να θεραπεύσει την ακατάσχετη αιμορραγία των φορολογικών εσόδων», παρατήρησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα στοιχεία του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου.

«Λειτούργησε», πρόσθεσε, «αρνητικά, φέρνοντας συρρίκνωση της οικονομίας και εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών». Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι το αντίδοτο βρίσκεται στην οικονομική πρόταση που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς πρόσφατα στο Ζάππειο ΙΙ.

Επανέλαβε δηλαδή ότι για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μας χρειάζεται ένα «θετικό φορολογικό σοκ», που θα προέλθει μέσα από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι «το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, η ύφεση σε συνδυασμό με την καθιέρωση πολύ υψηλών φορολογικών συντελεστών, έφεραν αντίθετα αποτελέσματα στα φορολογικά έσοδα του 2011, σε σχέση με εκείνα του 2010, όπου οι φορολογικοί συντελεστές ήταν πολύ χαμηλότεροι».

Προτεινόμενα για εσάς